HABERLER>GÜNCEL
1 Temmuz 2019 Pazartesi - 19:28

Karşıyaka meclisinde gündem içki ruhsatı: AK Parti’den ret!

Belediye Meclisi’nde Caher Dudayev Bulvarı üzerinde bulunan bazı mekanların içkili yer bölgesine dahil edilip edilmemesi oylandı. Alanın içki ruhsatı almasına AK Parti ret oyu kullandı. CHP’nin kabul ettiği madde oy çokluğuyla meclisten geçti. AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, “Biz ruhsatlandırmaya karşı değiliz. Çekincelerimiz var” dedi. 

Karşıyaka meclisinde gündem içki ruhsatı: AK Parti’den ret!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediyesi’nin Temmuz ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Cemil Tugay idaresinde gerçekleşti. Toplantıda kent için birbirinden önemli konular gündeme geldi. 

Caher Dudayev Bulvarı üzerinde bulunan bazı mekanların içkili yer bölgesine dahil edilip edilmemesi oylandı. Konuyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubu evet oyu verirken AK Parti ise maddenin meclisten geçmemesi için hayır oyu kullandı. 

AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, “Biz ruhsatlandırmaya karşı değiliz. Çekincelerimiz vardı. Bunları söylemiştik. Ne önlemler alındı? Ruhsatlandıracağımız yerlerde trafik sorunları yaşanacak mı? Akşam geç saatlere kadar Bostanlı’da barlar sokağında yaşanan sıkınlar orada yaşanacak mı? Komisyonlarda yokuz. Bilgi almak istiyoruz. Sadece çekincelerimiz var” dedi. 

Bunun üzerine Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Zannediyorum sizin istediğiniz önlemler daha sonraki aşamada yapılacak işlemler. Arkadaşlar ruhsat verilip verilmeyeceğini değerlendirmişler ve uygun bulmuşlar” açıklamasını yaptı.

CHP’li Yaşar Özcan da oturumda söz aldı ve “Burası bir bulvar. Yarı kısmı zaten içkili yere dahil edilmiş. Burası gelişmeye açık, konutlar gayet uzak. Yasakçı bir anlayış içinde olmamak ve şehrin gelişmesine katkı koymak açısından içkili yere dahil edildi. Ancak bu her yerin içkili yer olacağı anlamına gelmez. Mutabakat sağlanırsa olur, şehrin gelişmesine katkı sunmamız gerekir” dedi. 

Sonuç olarak madde oylandı ve AK Parti ret yönünde refleks gösterdi. Önerge oy çokluğuyla kabul edildi ve bölgeye içkili yer ruhsatı verildi. 

İlçede yer alan 1787/1 sokak üzerinde bazı noktalara içki ruhsatı verilmesi de gündeme geldi. İncelemenin henüz tamamlanmamış olması nedeniyle önergenin gündemde kalması oylandı. AK Parti ve CHP aynı yönde tercih gösterdi. Madde oy birliğiyle gündemde bırakıldı. 

AK Partili Baran bir kez daha söz aldı. Baran, “Kentimizin gelişmesinin karşısında durduğumuz bir durum yok. Kentimizin gelişmesi sadece alkol ruhsatıyla ve sokağın alkollü alan ilan edilmesiyle ilgili değil. Bu kısır bir döngü. Bizim çekincelerimiz belli. Bostanlı’da kaldırımla alakalı işgaller had safhada. Bebek arabalılar bile tek kaldırımda yan yana yürüyemez halde. Derdimiz orayı da aynı sıkıntılara sokmamak. Alkol ruhsatı verilip verilmemesiyle alakalı bir durum değil. Kentimizin gelişimini biz de sizler kadar istiyoruz ve bunun için her şeyi yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

 
Araç sahiplerine kötü haber: Benzine büyük zam!
 
Orgeneral Güler ile Rus mevkidaşından kritik görüşme
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2 Temmuz 2019 Salı 11:12

Çekinceniz nedir? Burada söylenenler dışında nedir? Bu söyledikleriniz hava civa. Geçin bunları ve çıkarın dilinizin altındaki baklayı

Yorumu oyla      4      5  
ahmet 2 Temmuz 2019 Salı 10:46

içki ruhsatı alacak işletmelere saat başı izmir marşı çalma zorunluluğu da getirilsin..

Yorumu oyla      5      5  
ibrahim 1 Temmuz 2019 Pazartesi 21:24

karsıyaka eshot sokagını seneler once içki ruhsatı verilmişti artarda onlarca meyhaneler acıldı gece uclere kadar bangır bangır muzişkelrle uyuyamadık cocuklarımız ders calısamadı onlarca şikayete zamanın belediyesi kulaklarını tıkadı. Neden içki ruhsatı verip de ayak takımı meyhaneleri actırdıgınız sokakta belediye baskanı ve belediye meclis uyeleri oturmuyorlar?

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ayaz Bebek ameliyat oldu
İzmir'de omuriliğinde 14 santimetrelik tümör nedeniyle elleri ile ayaklarını ...
Oda Başkanı Kocaer Karşıyaka Belediyesi’ne müdür olarak atandı!
Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer, Karşıyaka ...
Balyoz Davası hakimine hapis cezası!
Balyoz darbe planı davasının eski hakimi Ömer Diken 13 yıl 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
 
Metil alkolden ölenlerin sayısı artıyor
Mersin'de son bir haftada "metil alkol zehirlenmesi" şüphesiyle hastanelere ...
Zehir taciri karı-koca düğüne giderken yakalandı!
İzmir'in Beydağ ilçesinde, haklarında 'uyuşturucu satmak ve temin etmek'ten ...
Samsun'da akılalmaz olay! Genç kız gözaltında
Samsun'da kiraladığı evden ayrılırken depozitosunu alamayan G.S.Ç.'nin, ...
 
Torbalı'da feci kaza: Metrelerce sürüklendi
İzmir'in Torbalı ilçesinde, otomobilin arkadan çarptığı elektrikli motosikletin ...
Ergenekon davasında karar açıklandı
Ergenekon davasında mahkeme, kararı açıkladı. Davada tüm sanıklar örgüt ...
Düğünde damadı bayıltan şaka
Bursa'nın İznik ilçesinde Hatice Kıray (23) ile Ali Çakın'ın (24) düğününe, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva