HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 12:37

Karşıyaka'da mis kokulu festival!

Karşıyaka Belediyesi’nin geleneksel “Çiçek Festivali” bu yıl 21. kez kapılarını açtı. Festival kapsamında En Güzel Balkon Bahçe Yarışması’nın ödül töreni de yapıldı. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Karşıyaka Çiçek Festivali ve onun içinde yer alan En Güzel Balkon Bahçe Yarışması, doğaya bağlılığımızın ve kentimize duyduğumuz saygının en güzel örneğidir” dedi.

Karşıyaka da mis kokulu festival!

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen 21. Karşıyaka Çiçek Festivali, Bostanlı Pazar Yeri’nde ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ın ev sahipliğindeki açılış törenine Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Levent Güçlü ve yönetim kurulu üyeleri, İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı Kazım Kış, Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şube Başkanı Salih Yeşilbaş, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Karşıyaka Belediye Bandosu’nun sunduğu dinletinin ardından Karşıyaka Belediyesi Halk Dansları Topluluğu sergilediği halk oyunu gösterisi ilgiyle izlendi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Açılış töreni kapsamında En Güzel Balkon Bahçe Yarışması’nın finali de gerçekleştirildi. Jüri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda En Güzel Ev Bahçesi, En Güzel Balkon ve En Güzel Apartman-Site Bahçesi kategorileri dereceye girenlere ödülleri takdim edildi, ayrıca Jüri Özel Ödülü de verildi. Ödül töreninin ardından Çiçek Festivali’nin açılış kurdelesini kesen Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal ve konuklar birlikte stantları ziyaret ederek çiçek üreticileri ile sohbet etti.

“DOĞAYA BAĞLILIK, KENTE SAYGI”
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Çiçekler baharın işareti, barışın, kardeşliğin, emeğin ve aşkın simgesidir. Karşıyaka; aydınlık insanlarıyla, insanlarının doğaya, insana ve kente gösterdiği özenle dünyanın en güzel çiçeğidir. Karşıyaka Çiçek Festivali ve onun içinde yer alan En Güzel Balkon Bahçe Yarışması da doğaya bağlılığımızın ve kentimize duyduğumuz saygının en güzel örneğidir. Emeğiyle, alın teriyle, birbirinden güzel ürünleriyle festivalimize katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Özellikle kadın emekçilerimizi yürekten selamlıyorum. Her bir çiçeğin umutlarımızı tazelemesini, renklerinin ve kokularının insani duygularımızı beslemesini, kardeşlik ve dayanışma bilincimizi güçlendirmesini diliyorum. Festivalimizi her yıl daha da büyüteceğiz. İzmir’in ve Karşıyaka’nın dağlarında açan çiçeklerle, gelecek güzel günlere el ele, omuz omuza yürüyeceğiz” diye konuştu.

İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı Kazım Kış da “Başta Belediye Başkanımız Yıldız Ünsal olmak üzere, bu anlamlı ve güzel festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bir sonraki festivalde de aynı coşku ve heyecanla görüşmek dileğiyle” dedi.

19 MAYIS AKŞAMINA KADAR AÇIK
Farklı il ve ilçelerden üreticilerin katıldığı; birbirinden güzel mevsimlik çiçek çeşitleri, süs bitkileri, çalı çeşitleri, sebze fideleri, ağaç ve ağaççıkların satışa sunulduğu festival 19 Mayıs Pazar akşamına kadar, 08.00-22.00 saatleri arasında Bostanlı Pazar Yeri’nde ziyarete açık olacak.

 
Balçovalı 'özel askerler' kışlaya uğurlandı
 
Çiğlili sporseverler buluştu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçovalı 'özel askerler' kışlaya uğurlandı
Balçova Belediyesi Engelliler Merkezi üyesi 6 özel birey, 1 günlük vatani ...
Başkan Balkan projelerini anlattı: Urla'yı birlikte planlayacağız!
Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, basın mensuplarıyla bir araya geldiği ...
AK Partili Yıldız'dan 90 dakika çağrısı: Oy birliği ile meclisten geçirelim!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, ...
 
Çerçioğlu'ndan 19 Mayıs mesajı
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü ...
Torbalı Belediyesi engellilerin sesi ve kulağı oluyor
Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, Torbalı’nın tüm engelliler için ...
AK Parti'den yaş sınırına tepki: Kart sahipleri mağdur olacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayı olağan meclis oturumunda, kentte ...
 
Selçuk beyaz perdede!
Bir kısmı Selçuk’ta çekilen “Dünya Malı-Eksi Bir” Film gösterime girdi. ...
Buca’da Türkan Saylan anması!
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Onursal Başkanı Türkan Saylan, ölümünün ...
Tarihi çarşı yenileniyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin simgesi Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva