HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Aralık 2015 Pazar - 09:09

Karşıyaka’da Milli Eğitim-belediye krizi sosyal medyaya taşındı!

Başkan Akpınar’a okullarda öğretmen ve öğrencilerle buluşma yasağı getirdiği ileri sürülen İlçe Milli Eğitim Müdürü, Başkan Akpınar’ın sayfasında yaptığı yorumla gündem oldu.

Karşıyaka’da Milli Eğitim-belediye krizi sosyal medyaya taşındı!

EGEDESONSÖZ -  Karşıyaka’da ilçe belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki kriz tırmanıyor!
 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu tarafından Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın okullarda öğretmen ve öğrencilerle buluşmasına yasak getirdiği ve müdürlere “Başkanı müdür odasında ağırlayın, sınıflara sokmayın” talimatı verdiği iddiası manşetlere taşınmıştı. İslamoğlu’nun Akpınar’a çiçek ve plaket verilmesini yasakladığı da ileri sürülmüştü.
 
Başkan Akpınar konuya ilişkin açıklamasında, “Biz halkın özgür iradesiyle seçildik. Atamayla gelmedik. Beni okullara sokmamaları onların siyasi duruş sergilediğini gösteriyor. Atamayla gelenler bize plaket ve çiçek verdirtmeyebilirler ama çocukların velilerin, öğretmenlerin gönlündeki sevgiye engel olamazlar. Bizi küstürmeye çalışsalar da çocuklarımızın geleceği için çalışacağım. Bugüne kadar 40 okulda tuvalet yenilemesi, duvar boyaları, sıra, sandalyeler, bakım ve onarımlar, istinat duvarları, bağlantı yolları, spor alanları ve oyun sahaları yaptık. 25 okula özel güvenlik görevlisi verdik. Bunlar için 2 yılda 5 milyon lira harcadık” ifadelerini kullanmıştı.
 
Başkanla müdür arasındaki tartışma bu kez sosyal medyaya taşındı. Başkan Akpınar Facebook sayfasında yaşananları derleyen ‘Karşıyaka’da okullara yardım yasağı’ haberini paylaştı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İslamoğlu haberin altına yorum yazarak sert açıklamalarda bulundu.
 
 
 
ÖNCELİĞİMİZ ÇOCUKLAR ŞOV DEĞİL!
İslamoğlu şu ifadeleri kullandı: Burada haber yapan ve onu önyargılı yorumlarıyla destekleyen değerli Karşıyakalılar. Karşıyaka eğitimde 6 yıldır İzmir’in 30 ilçesinin en iyisi. Biraz araştırın ve öğrenin lütfen. Bir zahmet kendinize şu soruyu da sorun:  Bu başarıyı 1 buçuk yıllık başkan mı sağladı acaba? Marifet seçilmek değil dürüst olmak. Halkına doğru bilgi vermeyen kim olursa olsun değil yüzde 72 yüzde 100 oy alsa ne yazar. Peki gerçek nedir? Burada özetleyeyim ama tatmin olmayan buyursun gelsin yüz yüze anlatayım. Gerçek şu, biz belediyemizin okullarımıza yatırım yapması için dün de bugün de istekte bulunduk yarın da bulunacağız. Belediyenin yaptığı bu yatırımlara her zaman teşekkür ettik edeceğiz. Belediye başkanı dahil hiç kimsenin okullara gitmesini yasaklamadık yasaklamayız. Ne yaptık? Sizlerin en değerli varlıklarınız ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın eğitim hakkını koruma adına ve sınıf mahremini bozmama adına ‘hiç kimse ders esnasında sınıfa girmesin’ dedik, diyoruz. Düşünün ki çocuğunuz sınıfta ders yapıyor, birden kapıda 10-15 kişilik bir gurup kameralar, fotoğraf makineleri… Çocuklar ve öğretmen şaşkın ders kesildi başka bir gün başka bir grup aynı davranış.  Bunun sonu yok. Bizim önceliğimiz çocuklarımız. Yoksa birilerinin şov yapması değil. Okulu ziyaret etmek isteyen her kim olursa olsun okula gidebilir okul idaresi tarafından en iyi şekilde ağırlanıp uğurlanır ama ders ortamına giremez. İşte bizim talimatımız budur. Ben 12 yıldır Karşıyaka’da Karşıyakalılara hizmet eden bir eğitimciyim. Kendimi de en az sizler kadar Karşıyakalı hissediyorum ve bu şehri seviyorum.
 
İslamoğlu’nun yorumunun altına Karşıyakalılarda çok sayıda yanıt ve tepki gelirken, Başkan Akpınar herhangi bir yorum yapmadı.

 
Bahçeli'den muhaliflere sert eleştiri
 
CHP Eskişehir'de başkanı 1 oy belirledi
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
EFE 28 Aralık 2015 Pazartesi 17:24

İlçe Milli Eğitim Müdürü haklı Okullar siyasi şov yeri değil!!!Bu sadece belediye başkanı için söylenmiş bir söz de değil bütün siyasetçiler için söylenmiş bir sözdür...Ayrıca Belediye başkanı okullara kendi parasıyla katkı sağlamış değil kanun gereği belediye bütçesinden ayrılması gereken parayı zorunluluktan kullanmıştır...Neden 2 dönem Cevat Durak zamanında bu tartışmalar yaşanmadıHüseyin Mutlu Akpınar kendini sorgulamalı!!!

Yorumu oyla      14      5  
Objektif 28 Aralık 2015 Pazartesi 15:36

Sayın İslamoğlu'nu da tanırım Belediye başkanı sayın Hüseyin Mutlu Akpınar'ı da buradan haklı haksız yorumu yapan arkadaşlar konuların iç yüzünü bilmeden değerlendirmeler yapıyorlar...Sosyal medya üzerinden yada buradan amacı hizmet etmek olan iki kişiyi de yıpratmanın anlamı yok bence bu konuyu Sayın İslamoğlu ve Sayın Akpınar kafa kafaya verip karşılıklı diyalogla çözmeliler çünkü bilgi kirliliği var ikisinin arasında!!!Unutmayın kimi uyansın kimi uyusun diye sallar!!!Ben ikisinin de sağ duyuyla Karşıyaka için bir araya geleceklerine inanıyorum...

Yorumu oyla      14      5  
meclis üyesi 28 Aralık 2015 Pazartesi 01:04

Sayın islamoğlu akp li birisi olarak söylüyorum yanlış yaptın!işbirliğine önem verdiğimiz yerlerden birisi eğitim konusu.Bu sağlık,çevre,teknoloji,sanayi vs grupları olduğu gibi belediyeler,meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıdır.Kanunlar çerçevesinde tabiki ziyaretler olacaktır.Adam parti bayrağımı dağıttı orada?Şahsi egolarınız yüzünden yıpratıyorsunuz eğitimi.Ben olsam kendim tayin isterdim öğretmenliğe.

Yorumu oyla      13      10  
koray 27 Aralık 2015 Pazar 21:26

milli eğitim müdürü haklı. okullar siyaset yeri değil. ağzına sağlık müdür beyin.

Yorumu oyla      17      7  
DOĞAN 27 Aralık 2015 Pazar 13:39

İlçe Milli eğitim müdürü bukadar boş konuşacağına okulları gezse ve öğrenciler atletizm i sokaklarda ve beyon zemin üzerinde yaptıklarını görse ve o öğrencilerin beton zeminde değil tartan pist te koşmasını sağlasa daha iyi olur. soğuk havalarda bedeb dersleri sokakta yapılıyor. Müdür bey öğrencileri bu kadar düşünüyorsa neden Milli eğitim bakanlığı na isyan edemiyor. sıcak koltuğunu kaybeder diyemi acaba.Milli Eğitim in okullara yapmadığı yatırımları Karşıyaka Belediyesi yapıyor diye rahatsız oldunuz herhalde. Okullar da sizi tanımazlar ama Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ı öğretmenler de Öğrenciler de veliler de tanır. Belediye Başkanı nı ve okullara yaptığı hizmetleri kıskanmak yerine Milli Eğitim Bakanlığı na sorsana okullara neden yatırım yapmıyorsunuz. Öğrenciler Beden dersleri ni sokakta beton veya asfalt zemin üzerinde yapıyorlar. kaç okulada labaratuar var.

Yorumu oyla      23      14  
Örnekköylü 27 Aralık 2015 Pazar 11:38

Yukarıdaki Başkan'ın çocuklarla olan fotoğraf herşeyi anlatıyor. Hayatta gerçek sevgiyi ve samimiyeti hisseden çocuklarımız başkanımızın şov yapıp yapmadığını en iyi bilenlerdir.12 yıldan beri bu sevgiyi yaşayamamanız anlaşılan sizi çok derinden yaralamış. Bu yazınızlada yaşayamayacaksınız.

Yorumu oyla      22      14  
Burhan Kimsesiz 27 Aralık 2015 Pazar 11:27

Marifetin dürüstlük olduğunu söylemişsiniz! Siz dürüst değilsiniz ki dürüstlükten bahsediyorsunuz. Yukarıda ki yazınızı bir eğitimci olarak okudum. Bizzat sizin, "Başkanı öğretmenler odasına ve sınıflara sokmayacaksınız" talimatına şahit olanlardan biriyim. Ve" Neden davet ettiniz plaket ve çiçek verilmeyecek" azarı işitenlerdenim. Adımı da korkmadan yazıyorum. Yeter artık bıktık bu baskıdan...

Yorumu oyla      22      13  
ali osman 27 Aralık 2015 Pazar 11:17

Müdürün akpli olduğu belli ama belediye başkanı ders sırasında girmesin teneffüste veya okul sonrası çocukları çok seviyorsa görüşsün aslında adamın söylediğinde bir şey yok ta tabi hma olunca şov haber sosyal medyadan çakma belediye hesapları tavan yapmış

Yorumu oyla      20      16  
Veli 27 Aralık 2015 Pazar 11:12

Sn İslamoğlu çoçuklar Başkan'ı çok seviyor neredeyse hepsinin başucunda birlikte çekilmiş fotoğrafları var. Size üzülerek yalancı diyeceğim.Mensubu olduğunuz parti gibi laf ebeliği yapmışsınız.Sanki Başkan bir siyasi parti temsilcisi ve kafasına estiği bir okula gidiyor gibi cevap yazmışsınız. Benim kızım geçen mart ayında yerel yönetimler dersine Başkan'ı davet ettiğinde belediye başkanımız çocukları kırmayıp derse gitmişti. Bunu duyan siz çocuklardan temsilci seçtirip okul müdürünün odasında sorularını sordurttunuz. Diğer çocukların günahı neydi? Onlarda Başkan abilerini görmek isterken SİZ buna engel oldunuz. Şimdi kalkmış haksız olduğunuz bir konuya cevap yazıyorsunuz! YAZIK çok YAZIK

Yorumu oyla      26      17  
TC misafir 27 Aralık 2015 Pazar 10:59

Sayın müdür acaba aynı lafları aynı şekilde ziyaretlerde bulunan Başbakan ve Cumhurbaşkanı için de etme cesareti gösterecek mi? ya da o zaman dili mi tutuldu yoksa sosyal medyada yorum yazan parmakları mı? Dersin bölünmesine gelince, sanki sayın başkan bu ziyareti her gün gerçekleştiriyormuş ve sürekli rahatsızlık yaratıyormuş gibi bir algı yaratmaya çalışılmış ama asıl mesele belli.

Yorumu oyla      28      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça’dan Genç Kızılaycılara ödül
Kızılay Haftası kapsamında Foça’da düzenlenen, şiir, kompozisyon ve resim ...
Buca’nın organik ürünleri sergilendi
Buca’da Yerli Malı Haftası ile Kooperatifçilik Günü iki farklı etkinlik ...
İsmet İnönü Çeşme'de anıldı
Lozan fatihi, Türkiye'nin İlk Başbakanı İsmet İnönü, ölümünün 42'nci yıl ...
 
‘Tarihi proje’nin rotası hazır: Yarımada’da hayatı yakala!
Seferihisar, Güzelbahçe, Urla, Çeşme ve Karaburun ilçelerinden oluşan ...
Flaş! Kent Konseyi seçimini yaptı: Yeni başkan kim oldu?
İzmir Kent Konseyi 12. Olağan Genel Kurulu'nda son başkan Güman Kızıltan ...
Yabancı öğrencilerden Akpınar'a ziyaret
'Eski Kültürlerden Yeni Dostluklara' projesi kapsamında Türkiye'ye gelen ...
 
Bornova’da hizmet kalitesi eğitimle artıyor!
Bornova Belediyesi gerçekleştirdiği hizmet içi eğitimlerle çalışanlarının ...
Alaçatı dünyaya örnek oldu!
Dünya Bankası ve Tunus Devleti yetkilileri, Tunus yerel yönetim sistemine ...
Büyükşehir’de 7 bin işçinin zam umutları yeni yıla kaldı!
İZELMAN Şirketi’nde çalışan yaklaşık 7 bin sözleşmeli personelin kaderini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva