HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Aralık 2015 Cumartesi - 15:43

Buca’nın organik ürünleri sergilendi

Buca’da Yerli Malı Haftası ile Kooperatifçilik Günü iki farklı etkinlik ile kutlandı. Buca Belediyesi, Buca Kent Konseyi ve İzmir Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği (Köy-Koop) işbirliği ile düzenlenen panelde kooperatifçiliğin önemi anlatılırken, Buca’nın köylerinde yetiştirilen organik ürünler Belediye binası önüne kurulan stantlarda köylülerce satışa sunuldu.Organik Pazar Bucalıların akınına uğradı.

Buca’nın organik ürünleri sergilendi

İZMİR - Buca Belediyesi, Buca Kent Konseyi ve Köy-Koop'un ortaklaşa düzenlediği 'Yerli Malı ve Kooperatifçilik Paneli', Buca Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Kooperatifçiliğin öneminin derinlemesine işlendiği panelde Köy Koop İzmir Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Akbulut, Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı ile Buca Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Deniz İlhan panelist olarak yer aldı.
 
“HER ZAMAN KÖYLÜMÜZÜN YANINDAYIZ”
Buca Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen panelin açılış konuşmasını yapan Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Işık,köylerdeki yaşam alanlarının üretime dayalı bir kırsal kalkınma ile daha iyi hale getirileceğinin bilinci ile çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Işık, “Bizler ilçemizdeki köylerde, kooperatifçiliğin ve yasal mevzuatların oluşturulmasının ardından, organize tarım ve hayvancılık havzalarının oluşturulmasını istiyoruz. Üretim ve pazarlama noktasında kooperatifçiliği ve köylerde yaşayan vatandaşlarımızın sıkıntılarını biliyoruz. Bu konuda çalışmalar başlattık. Bundan sonraki süreçte hem kooperatifçiliğin canlandırılması hem de üretimin arttırılması ve bunların pazarlanması için elimizden gelen çalışmaları gerçekleştireceğiz. Bizler her zaman için köylümüzün yanındayız. Herşeyin üretimle düzeleceğini, üretime dayalı bir kırsal kalkınma ile köylerdeki yaşam alanlarının daha iyi hale getirileceğini biliyoruz ve bu noktadaki çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.
 
Kooperatifçiliğin Uluslararası alandaki önemi ile Yerli Malı ve Kooperatifçiliğin birleştiği noktalardan bahseden panelin konuşmacısı Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, kooperatifçiliğin üretici ve tüketiciye faydalarını anlattı.  Köy-Koop İzmir Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Akbulut ise İzmir bölgesindeki kooperatifçilik örneklerinden bahsetti, üreticilerin merak ettikleri soruları cevapladı. Panelin diğer konuşmacısı Buca Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Deniz İlhan da konuşmasında, Belediye olarak yerel üreticilere verdikleri desteklerden ve köylerde düzenledikleri festivallerden örnekler verdi. İlhan, Buca Belediyesi’nin organik tarım alanında yaptığı ve yapacağı projeleri anlattı.
 
ORGANİK STAND
Buca Belediyesi ve Buca Kent Konseyi Yerli Malı Haftası dolayısıyla düzenlediği etkinlikte ise Buca’nın köylerinde yetişen organik ürünleri Bucalılar ile buluşturdu. Köylüler, Belediye hizmet binası önüne kurulanİyileştirilmiş Tarım ürünleri stantlarında yetiştirdikleri ve ürettikleri birbirinden lezzetli ürünlerin satışını yaptı. Zeytinden reçele, salçadan ekmeğe kadar birçok organik ürünün satıldığı stantlar Bucalılar’dan yoğun ilgi gördü.
 

 
Selvitopu'ndan CHP Karabağlar'a ziyaret
 
İMAF: Barış masası tekrar kurulsun
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İsmet İnönü Çeşme'de anıldı
Lozan fatihi, Türkiye'nin İlk Başbakanı İsmet İnönü, ölümünün 42'nci yıl ...
‘Tarihi proje’nin rotası hazır: Yarımada’da hayatı yakala!
Seferihisar, Güzelbahçe, Urla, Çeşme ve Karaburun ilçelerinden oluşan ...
Flaş! Kent Konseyi seçimini yaptı: Yeni başkan kim oldu?
İzmir Kent Konseyi 12. Olağan Genel Kurulu'nda son başkan Güman Kızıltan ...
 
Yabancı öğrencilerden Akpınar'a ziyaret
'Eski Kültürlerden Yeni Dostluklara' projesi kapsamında Türkiye'ye gelen ...
Bornova’da hizmet kalitesi eğitimle artıyor!
Bornova Belediyesi gerçekleştirdiği hizmet içi eğitimlerle çalışanlarının ...
Alaçatı dünyaya örnek oldu!
Dünya Bankası ve Tunus Devleti yetkilileri, Tunus yerel yönetim sistemine ...
 
Büyükşehir’de 7 bin işçinin zam umutları yeni yıla kaldı!
İZELMAN Şirketi’nde çalışan yaklaşık 7 bin sözleşmeli personelin kaderini ...
İzmir’de tarihe saygı ödülleri sahiplerini buldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 13 yıldır başarıyla sürdürdüğü “Tarihe ...
Torbalı’da belediyeden 9 milyonluk arsa satışı
Kemalpaşa’daki köy malları tartışması sürerken, bir satış da Torbalı Belediyesi’nden ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva