HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ekim 2021 Çarşamba - 19:04

Karşıyaka’da gündem Cumhuriyet Mahallesi planları... Başkan Tugay 'iftira var' dedi!

Karşıyaka Belediyesi meclisinden oy birliği ile geçen Cumhuriyet Mahallesi 2. Etap planları görüşülürken gündeme  vatandaşların sosyal medyadan gösterdiği tepkiler damga vurdu. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay konuya ilişkin,   “Bu süreçte birilerinin sadece iftira, karalama, rant ve özel pozisyon sağlamayı amaçlayan, sadece dedikodudan ibaret yorumlar bizim bu planı yapmamızı kolaylaştırmıyor” dedi ve ortalığı karıştıranların kim olduğunu herkesin bildiğini ifade etti.

Karşıyaka’da gündem Cumhuriyet Mahallesi planları... Başkan Tugay  iftira var  dedi!

Menduha CEYLAN / EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediyesi 2021 yılı Ekim ayı olağan meclisi ikinci oturum Belediye Başkanı Cemil Tugay Başkanlığında gerçekleşti.

Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda gerçekleşen meclise Cumhuriyet Mahallesi’nin imar planlarının Karşıyaka Belediyesi’nde onaylanmasının ardından sosyal medyadan gelen vatandaş tepkileri konu oldu. Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekilliğini Hülya Polat üstlendi.

Cumhuriyet Mahallesi’nde Sosyal Konut Alanı olarak bilinen yaklaşık 7 hektarlık 2. Etap alanında kadastro bilgilerinin güncellenerek, imar uygulama süreçlerinde yaşanan kamulaştırma, donatı alanı yetersizliği ve parsel bazında uygulama sorunlarını çözmeyi amaçlayan Cumhuriyet Mahallesi 2. Etap Revizyon Uygulama Imar Planı'nın oybirliği ile kabulü hakkındaki İmar Komisyonu Raporu meclisten de oybirliği ile geçti.

ÖZTÜRK: PLANI YAPAN İRADEDEN BAŞKA HERKES KONUŞUYOR
AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk, oylamanın ardından söz alarak Karşıyaka Belediyesi’nden onaylanarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne havale edilen planlar hakkında söz aldı. Öztürk, planlar hakkında sosyal medyada bilgi kirliliği oluşturulduğunu belirterek, “Görüldüğü üzere imar komisyonunda da 2. Etap kısmına da onay verdik. Şu anda sosyal medyada Cumhuriyet Mahallesi planlarına ilişkin müthiş bir bilgi kirliliği var. Belediyemizle planı yapan iradeden başka herkes konuşuyor... Mahallede bizim ne yaptığımızla ilgili halk yeterince bilgilendirilmediğinden, işin faydası anlatılmadığından, söz hakkı bilgi sahibi olan kişilere verilmediğinden; bizzat imar komisyonu üyeleri olarak hedef haline getirildik. Büyükşehir’den onaylanmadan geçerli değil plan ama en azından Karşıyaka Belediyesi’nin bölgeye giderek, ifade etmesi ve bilgi kirliliğini ortadan kaldırılmasını arz ederim. Çünkü bizler sosyal medyada yapılan yayınlarla orada bir kıyım yapıyormuşuz gibi algılanıyor. Buna bir çözüm bulmalıyız” dedi.

BAŞKAN TUGAY: YALANLA İFTİRAYLA UĞRAŞANLARIN ÇABASI BOŞA ÇIKACAKTIR!
Öztürk’e hak veren Başkan Tugay, “Biz iki buçuk senedir bir şeyleri anlatmaya çalışıyoruz planla ilgili. Mevcut imar plan kanununa göre karar aldıktan sonra olayla ilgili vatandaşların itirazları nedeniyle tekrar revizyon yapalım dedik ve daha fazla emsal vererek plan çalışması yaptık. Bu plan çalışması hukuk yoluyla iptal edilebilir diyerek de böldük. Her birinde ayrı ayrı bugüne kadar verilmemiş emsalleri vererek tekrar plan yaptık. Bu karar Büyükşehir’de ve mahkemelerde görüşülecek ve alınan kararlar üzerine süreç yürüyecek. Bu süreçte birilerinin sadece iftira, karalama, rant amaçlı, özel pozisyon sağlamayı amaçlayan dedikodudan ibaret yorumları bizim bu planı yapmamızı kolaylaştırmıyor. Biz ne yaparsak yapalım zaten bu arkadaşlarımıza yaranamıyoruz. Biz sorunu çözmeyi amaçlıyoruz. Plan kararlarıyla ilgili belediyeye gelen herkese bilgi verildi bundan sonra da verilecektir. Kademe kademe bu yıl sonunda tüm çalışmaları yapacağız. Bu dönem içerisinde gerekirse toplantı düzenleyerek gerekli çalışmalarla vatandaş yeniden bilgilendirilir. Ortamı sürekli yalanlarla germeye çalışanların bizi ya da mahalleliyi işin içinden çıkılamaz duruma getirmesine izin vermeyeceğim. Ben görevimi yapıyorum. Vatandaşların bunu anlayacağına eminim. Yalanla iftirayla çabalayanların çabası boşa çıkacaktır” diye konuştu.

Belediyenin bir provokasyon içine çekilmeye çalışıldığına değinen, “Bilgilendirmeyle işin içine çekilmeye çalışılan provokasyonu karıştırmamak gerekiyor. Biz burada belirgin bir fazlalık verdik mi verdik. Bu karar kesinleşmedi henüz. Bilgi almak için kapılarımız her zaman açıktır. Kargaşa yaratılmış ortamda gerçekten bazı şeyleri anlatmak zor oluyor” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK: ORTALIĞI KARIŞTIRANLAR KİMLER!
Öztürk, Başkan Tugay’a ifadeleri için teşekkür ederek, “Güzel ifadelerde bulundunuz. Emsali arttırdık dediniz. Duymak istenilen bu. Bayraklı Belediye Meclisi yüzde 10 emsal artışı kararı alıp duyuruyor. İnsanlar da bunun bir algısı oluşuyor. Bizim AK Parti olarak pozisyonumuz hiç değişmedi, sadece sizin bunu dillendirmeniz bile çoğu şeyin önüne geçecekti. Biz sıkıntı yaşıyoruz. Bu ortalığı karıştıranlar kimlerdir bizde bilmek istiyoruz. Ciddi emek sarf ediyoruz ama sosyal medyada paylaşılan metnin bizim içerimizden bir arkadaşın yazdığına eminim. Benim komisyonda konuştuğum şey birebir yazılıyor… Biz burada yoğun emek sarf ediyoruz ama verdiğimiz emekten pişman olacak pozisyona geliyoruz. Bu ortalığı karıştıran hakikaten kimse kamuoyunun bilmesi gerekiyor” dedi.

BAŞKAN TUGAY: KİMİN YALAN SÖYLEDİĞİ ORTAYA ÇIKACAKTIR
Başkan Tugay ise meclisten Cumhuriyet Mahallesi planlarıyla ilgili görüşülen şeylerin bölge halkına çarpıtılarak aktarılması konusunda konuşarak,  “Bu insanların kim olduğunu herkes biliyor. Yalan ve yanlışla kışkırtmak hoş değil, ayıp. Mağdur olan pek çok arkadaşımız var. Burada mahallenin üçte biriyle ilgili 2 toplantıda plan kararı aldık. Her ikisi içinde emsaller, plan hakları, inşaatlar arttırıldı. Ama bunun kesinleşmesi için Büyükşehir kararı ve itiraz süreçleri var. Bu süreçleri ne kadar hızlı aşabileceğimize odaklanıyoruz. Kimin yalan söylediği ortaya çıkacaktır. Bizim asla insanlara karşı başımızı önümüze eğdirecek bir tavrımız olmamıştır” dedi ve AK Parti grubuna ve ayrıca AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk’e teşekkür etti.

 
İsveç gençler için o aşıyı uygulamadan kaldırıyor
 
Bakan Koca açıkladı: Vakaların çoğu 30 yaş altı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
emre 7 Ekim 2021 Perşembe 08:43

Başkanım lütfen müdürlerinizden başarısız olanları değiştirin, bakın temizlik çok kötü, bakın destek hizmetleri müdürünüz ile ilgili ciddi şikayet ve sıkıntılar var, bakınız tesisler müdürünüz ile ilgili şikayetler var. Lütfen artık bu şikayetlere kulak verin başkanım, ben partili bir insan olarak hem sizin yıpranmanızı istemiyor hemde partimin kazanmasını istiyorum.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrenciler hem yürüdüler hem eğlendiler
İzmir'de Uluslararası Okul Yürüyüş Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. ...
Başkan Sandal, depremzedelerin 'yüzde 10' eleştirisine yanıt: Düşük emsalin nedeni odalar!
Depremzedelerin eleştirdiği yüzde 10'luk emsal artışı ile ilgili net konuşan ...
Bayındır'da kuraklığa karşı geri kazanım hamlesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kuraklık tehdidine karşı yürüttüğü atık ...
 
Çiğli'nin ödül verdiği roman dağıtıma girdi
Çiğli Belediyesi tarafından, Türk Edebiyatının duayen isimlerinden Fakir ...
7. Germiyan Festivali başlıyor!
Dünya markası festivallerle adından söz ettiren Çeşme Belediyesi bu yıl ...
Menemen'e yeni araç alım müjdesi
Ağustos ayında Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve genel ...
 
İzmir Metrosu'nda aksiyon filmi gibi tatbikat!
İzmir Metrosu'nda aksiyon filmi gibi tatbikat!
9. Balkan Festivali'nde geri sayım başladı
Buca Belediyesi, Balkan kültürünün tüm güzelliklerinin yer alacağı 9. ...
Çevre bilinci Konak’a ödül getirdi
Konak Belediyesi, Atık Pil Toplama Kampanyası’nda 5 Ton 415 Kilogram atık ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva