HABERLER>GÜNCEL
14 Temmuz 2019 Pazar - 11:40

Karşıyaka’da gerginlik: Bekçilere ‘polis çağıralım mı’ deyince…

Karşıyaka ilçesinde, 20 yaşındaki O.G., kimliğini göstermek istemediği gerekçesiyle üç bekçi tarafından gözaltına alındı. Orada bulunan bir kişinin, "Polis çağıralım mı?" demesi üzerine, bekçilerden birinin sert bir şekilde "Gerek yok, polisiz kardeşim, hayırdır, neden arıyorsun polisi" dediği anların görüntüsü sosyal medyada paylaşıldı. Karakola götürülen ve suç kaydı bulunmayan O.G., daha sonra serbest bırakıldı.

Karşıyaka’da gerginlik: Bekçilere ‘polis çağıralım mı’ deyince…

Olay, dün akşam saatlerinde Karşıyaka sahilinde yaşandı. Bölgede devriye görevi yapan bekçiler, O.G.'den kimliğini göstermesini istedi. İddiaya göre, O.G. kimliğini göstermek istemedi. Bunun üzerine O.G., üç bekçi tarafından gözaltına alınıp, karakola götürüldü.

Bu anlara tanıklık eden çevredeki bir kişinin "Polis çağıralım mı" demesi üzerine, bir bekçi, sert bir ses tonuyla, "Gerek yok, polisiz kardeşim, hayırdır, neden arıyorsun polisi" dedi. O anlar, cep telefonuyla kaydedilip sosyal medyada paylaşıldı. Kimi sosyal medya kullanıcıları, bekçilere tepki gösterdi. Karakola götürülen O.G., suç kaydının olmaması nedeniyle, herhangi bir işlem uygulanmaksızın serbest bırakıldı. (DHA)

İşte o anlar:

 
Kritik uyarı... Çeşme'de facia kapıda!
 
Çevreciler yine galip: Karaburun'da RES'e Danıştay freni!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Onurhan Gökçek 18 Kasım 2021 Perşembe 03:13

Bir bekçinin bir vatandasa saldirmasidir bence bu, kisinin kimlik gostermemesi üzerine 3 bekçi tarafından boyun ve bacaklarina bastırılarak göz altına alınması kesinlikle yanlıstır. Bekçilerin bu tutumunu doğru bulmuyorum

Yorumu oyla      2      3  
MERT 16 Temmuz 2019 Salı 00:03

AE BEKÇİ OLASIM GELDİ ZANNEDERSİN HEPSİ UÇAK İNDİRİYOR KESİN BEKÇİSİN VEYA YAKINI EKMEĞİNİ YEMİŞSİN BELLİ.BORNOVADA GECE BEKÇİ HİÇ GÖRMEDİM GÖREN VARSA GÖRDÜM DESİN.HİKAYE BUNLAR Bİ CACIK OLMAZ EMNİYET AÇIKLASIN O ZAMAN BUNLAR YOKKEN SUÇ ORANI VARKEN SUÇ ORANI FAYGALARI NEDİR MEMLEKETE.

Yorumu oyla      4      6  
AE 14 Temmuz 2019 Pazar 20:32

Ben bekçilerden çok memnunum. Görev bilinciyle, bazı riskleri de yüklenip inisiyatif alarak, özveriyle, çok etkili görev yaptıklarını müşahede ediyorum.Verdiğim vergiler helal olsun.(İstanbul'da yaşanan bir olay gibi istisnaları genele teşmil edemeyiz. Zaten onlar da açığa alınmış.) Yorumlardaki Bekçileri küçümseyen ifadeler gerçeği yansıtmıyor. Görev yaptıkları çerçevede Polislerden daha etkililer.Zaten bekçilik bu nedenle yeniden ihdas edildi. Bekçileri küçümseyen yorumların daha çok onların motivasyonunu düşürmeye yönelik olduğu anlaşılıyor. Bekçileri sokaklarda görüce ben kendimi huzurlu hissediyorum. Onlara güveniyorum. Maalesef, bulunduğu kamuya açık yerlerde başkalarını rahatsız edip etmediğini düşünmeden kendi keyfince davranan, serkeşlik yapıp mazbut insanları rahatsız edenler bireysel özgürlüklerinin, anayasal haklarının ardına saklanarak güvenlik görevlilerinin elini kolunu bağlamaya,tereddüte düşürmeye çalışıyorlar. İnsanlar, kamuya açık yerlerdeki özgürlüklerinin başkasının özgürlüğünün başladığı yerde bittiğini bilmeli.Bu evrensel medeniyet kuralını bilmeyen, uymak istemeyen, kanunlara uymayan, uymak istemeyen, insanları rahatsız eden, henüz aktivitesi olmasa da zarar verme potansiyeli görülenlerle ilgili kanun ve yönetmeliklerle belirlenen tedbirleri almak, uygulamalar yapmak güvenlik görevlilerinin hem görevi hem de sorumluluğudur. Bunun için yetkileri de vardır. Yetkilerini kullanarak görevlerini yapmaları, sorumlulukları gereğidir. Aksi takdirde görev ihmali söz konusu olur. Toplum huzuru için İnisiyatif alarak görevlerini yaparken haklarında şikayet olur, onlara çamur atılırsa onların lehinde tavır almaya hazır, her şeyin farkında, sessiz bir çoğunluğunda bulunduğunu herkes bilmelidir.

Yorumu oyla      5      8  
MERT 14 Temmuz 2019 Pazar 19:39

göndersinler güneydoğuya alsınlar havalarını bakalım kime kimlik soruyorlar bekçiler.bunlardan ŞABAN bile olmaz.....yazık bu hükümet bunlara ekmek veriyor gece gezen birtane bekçi görmüyoruz..

Yorumu oyla      5      6  
Apo 14 Temmuz 2019 Pazar 19:25

Ellerinde cep telefonu o kahve senin o pastane benim.Avanta nerde onlar orda.

Yorumu oyla      4      6  
TC misafir 14 Temmuz 2019 Pazar 14:06

Bekçiler maalesef ne oldum havasında polisçilik oynayan kişiler gördüğüm kadarıyla. Vasıfları emniyet teşkilatı için yetersiz toplum için de gereksizler bana göre sürekli gbt sorgulaması yapıp vatandaşı bezdirmekten başka bir işe yaradıkları yok. Bekçiler hep kalabalık ve suç unsurunun az olduğu bölgede devriye geziyorlar görevleri vatandaşın huzurunu sağlamaktan ziyade vatandaşın huzurunu kaçırmaya yönelik, vergilerimiz boşuna gidiyor.

Yorumu oyla      12      10  
KAAN 14 Temmuz 2019 Pazar 13:50

ST elmay ile armudu karıştırma

Yorumu oyla      11      8  
Alen35 14 Temmuz 2019 Pazar 13:39

valla bekçilik şu an çoğunlukla torpil işi. polis olamayan tipler bekçi oluyor. genelde eğitimsiz eline yetki verilince hardmode a geçen tiplerden oluşuyor. Bak bekçinin vatandaşa direk müdahale yetkisi yok! suç üstü yapması lazım bunun için. vatandaş sana zorluk çıkarsa bile kolluk kuvvetleri yani polisi çağaracaksın . vatandaş ta bilgisiz. şu görüntüleri alıp mahkemeye gitsen . O bekçiler görevden alınır. Kısacası Bekçilerin yetkileri özel güvenlik görevlilerinden pek farklı değil. sadece silah taşıyorlar ve 2-3 tane farklı yetkisi var. genel olarak bekçiler "" Bir kimsenin can, mal ve ırzına saldırma" olmadıkça müdahale de bulunamaz. nokta!

Yorumu oyla      11      8  
Giritli... 14 Temmuz 2019 Pazar 12:17

Kapa telefonu kardeşş...:)

Yorumu oyla      9      6  
ST 14 Temmuz 2019 Pazar 12:17

Orada bazı gençler bira veya benzeri içecekleri içip bütün pisliklerini oraya bırakıp gidiyorlar. Böyle sorumsuz ve duyarsız davranmaya kimsenin hakkı yok. Böyleleri ile mücadele etmek lazım. Orası topluma ait bir yer, temiz tutmak herkesin görevi. İt, uğursuz yeri değil.

Yorumu oyla      10      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kritik uyarı... Çeşme'de facia kapıda!
İzmirli iş insanı ve tekne sahibi Bülent Karaalp (60), Çeşme ilçesi açıklarında ...
Aydın'da feci kaza: Baba ve kızı can verdi
Aydın'da traktörün devrilmesi sonucu baba ve kızı hayatını kaybetti.
3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
Van'ın Çaldıran ilçesinde devam eden operasyonlarda icra edilen hava harekatı ...
 
Baraj gölüne giren üç çocuktan acı haber
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, serinlemek için girdikleri baraj gölünde ...
S-400 sevkiyatı devam ediyor: 7. uçak indi
S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi malzemelerinin ...
Mehmet KARABEL yazdı... Savarona’da son kez!
Mehmet KARABEL yazdı... Savarona’da son kez!
 
İzmir'de iğrenç olay! Her şey hastanede ortaya çıktı
Kiraz ilçesinde, yüzde 50 zihinsel engelli S.Ş.'nin (24) rahatsızlanması ...
Havlamasına kızdığı köpeği pompalı tüfekle öldürdü!
Antalya'nın Manavgat ilçesinde A.A.Ç. (16), havlamasına kızdığı komşusunun ...
İzmirliler dikkat! Sağanak geliyor
Meteoroloji’den yapılan açıklamada İzmir’de yarın gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva