HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Ekim 2020 Salı - 21:25

Karşıyaka'da gergin meclis: 2021 bütçesi belli oldu!

Karşıyaka Belediyesi'nde bütçe görüşmeleri tamamlandı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın yokluğunda gerçekleştirilen toplantıda, 2021 bütçesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Karşıyaka da gergin meclis: 2021 bütçesi belli oldu!

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediyesi Ekim ayı olağan meclisinin üçüncü oturumunu Zübeyde Hanım Nikâh dairesinde gerçekleştirdi. Meclise Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşmeye giden Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın yokluğunda, Grup Başkanvekili Mehmet Atilla Baysak başkanlık yaptı.

Ekim ayı olağan meclisinin ana gündeme ise bütçe görüşmeleri oldu. Başkan Tugay'ın yokluğunda mecliste görüşülen Karşıyaka Belediyesi bütçesi Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyelerinin oyları ile oy çokluğuyla kabul edildi.

Karşıyaka Belediyesi’nin 2021 Mali Yılı bütçesinin ise 456 milyon 200 bin lira olduğu belirtildi. 2021 Mali yılı geliri 456, gideri ise 440 milyon olarak oy çokluğu ile geçti. 

 BUNA GEREK VAR MIYDI?

Söz alarak 2021 yılı mali bütçe ve performans programı hakkında konuşan AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, “Belediye bünyesinde şirketler dahilinde 2 bin 500 işçi bulunuyor. Bunlar nasıl istihdam ediliyor sayın başkan? Bu kadar ekibe rağmen 270 milyon liralık mal ve hizmet alımı karşısında Karşıyaka Belediyesi ve halkının kazancı nedir? Performans planlarında 2019 ve 2020 rakamlarına 2021 rakamları arasında tutarsız rakamlar var. Performans programı gözüyor ki bina ve çevresinin bakım onarımı kendi bünyemizde mi mal ve hizmet ile mi yapılacak? Bina ve tesislerimizin bakım ve onarımları da belediyemizin giriş katı gibi yüksek akçeli mi olacak? İlçemizin yollarında ve asfaltlarımızda memnun musunuz? Evde sağlık hizmetinde 2019 yılında 810 iken 2021 yılında 345’e düşüyor. Sağlık hizmeti verilen kişi sayısı düşüyor ama yüksekmiş olarak ifade ediliyor. Kentin kültür sanat spor yaşamı ve kentin sosyal yaşamı yararlanması hakkında 2019 yılında 4 bin kişi, 2020 yılında 5 bin kişi olurken gelecek yıl 3 bine düşmesinin açıklaması nedir? Tiyatro bale bağlama gibi kurslarda artışa gidiyor. Buna gerek var mıydı? İlk yardım eğitiminin bile 150 TL’ye verilmesi,  başkanı doktor olan bir belediyede doğru mudur? Bir takım vazgeçilen ücretlerden bahsedildi. Ama zam yapıldı bunarla da değinmek gerekiyor. Performans memnuniyeti beklentisinde ki yüzde 60 ya hayal olacaktır ya da şaibeli olacaktır. Fiyat tarifelerini inceleyin. Vatandaş korona yaralarını sararken 2021’de halkla olan tüm alışverişler de zamlı geçilecek. Çoğu kalem fahiştir. Gevrek standından bile zam yapan belediyenin yatırım yapmaya pek yapmayacak gibi. Belediyenin 2021 Mali yılı geliri 456, gideri ise 440 milyon. Geçen yıl 351 olan bütçeyi 100 milyon lira artırılmış. İzmir’in en borçlu belediyelerinden biri olan Buca bile 253 milyondan 420’ye çıkarmış. Karşıyaka’nın kağıt üstündeki bütçesi geçse de görünürde pek doğru olmayacaktır” dedi.
 

GELECEK HAKKINDA IŞIK VERMİYOR

AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk  ise kendilerinin Karşıyaka’dan başka dertlerinin olmadığını belirterek, “Yaptığımız kelamlar boşuna değil, alt tabanın çözüm üretmek olduğu için bizi buraya gönderen Karşıyakalı hemşerilerimizin isteklerini yerine getireceğiz. Biz sorup önereceğiz ki Karşıyaka Belediyesi hizmet alanında daha yukarıya çıksın. Bütçe ve performansla alakalı geçmiş dönem konuşmalarıma baktım ama değişine bir şey yok. Tekrar etmek bana esef veriyor. Çünkü elimizde bulunan bütçe ve performans bize gelecek hakkında bir ışık vermiyor. Biz Karşıyaka’ya hizmet noktasında yapmak istediklerimizi rüyamızda görüyoruz. Bizim bir çarşı hayalimiz var.  Peki soruyorum bütçede gösterdiğimiz 2 milyon ile mi bunu yapacağız? Başkanıma soruyorum çarşı ile alakalı temennilerimiz yerine getirirken bir çalıştay yapıp 2 milyon TL ile mi çarşıya revizyon yapacağız. Rüyalardan bahsediyoruz. Karşıyaka’ya dair hayallerimiz var, vatandaşımız daha kaliteli hizmet alabilmesi için hayallerimiz var.  Onlarda bu bütçe ve performanslarla oluyor. Yağmurlar başladı, Mavişehir sokaklarına yağmur basacak. Bunlar Büyükşehir’in işi diyecek ama bu belediyemizin de işi. Mavişehir su baskınları ile Serinkuyu trafik problemlerini, deprem master planları ile Büyükşehir Belediyesi’ne  hiç başkan tarafından götürülüp bir adım atıldı mı? Atılmadı. Biz bütçe ve performansa bunlara yer verdik mi, vermedik. Sadece sosyal politikalar mı olacak? Biz sadece buna mı bütçe hazırladık. Benim muzdarip olduğum bir konu var. İmbatlı Mahallesi’nden geçiyorum. Yolun alt tarafından hizmet kalitesi ile yolun üst tarafından hizmet almadığı yerler görüyorum. 456 milyonluk bir bütçe yapılmış. Ama bunlar yüzde 10’nun altında kalmış. 2021’de bankalardan 16 milyon kredi alınacak, 8 milyon 800 lira faiz giderimiz var. Biz onun üzerine borç mu ekleyeceğiz? 2021 yılında 15 milyon bütçeden borç verileceği deniyor. Kent AŞ’ye vereceğiz. Ayni sermaye aktardığımız yerler yetmedi mi? 880 tane Kent AŞ’de çalışan işi var ve bu ayın sonunda bir kısmı çıkartılacak. Bu bütçe ve performans benim için bir hayal kırıklığı. 2021 yılının sonunda 2022’nin bütçesini ve performansını görüşürken aynı şeyleri tekrardan konuşmam” şeklinde konuştu.

TAKDİRE ŞAYAN

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Özcan, bütçenin hayallerle yapılmayacağını söyleyerek, “2020 bütçemiz 105 bin lira arttırıldı. Borçlanma 30 milyonken 16 milyona düşürüldü. Bir yandan gelirleri artırıp borçlanmamızı azaltıyoruz geçen yıla göre yatırımımız arttı. 2.9 dan 9,5lara çıkarıyoruz. Biz mali disiplini sağlamak zorundayız. İleriki yıllardaki hedeflerimiz yerine getireceğiz. Yatırımlarımız artarak devam ediyor. 2020 bütçesine göre taziye aş evi, anaokulu, kültür müzesi, yüzme havuzu, revizyon çalışmaları gibi birçok yatırıma kaynak aktarıldı. Çarşı revizyonu 2021’e yönelik yüzde 20’lik kısmı. Bu bütçe 2021 yıllarını kapsayan temel değerlerin üretildiği gerçekçi bütçe. Bir taraftan borçlar ödendi hem de mali disiplin sağlarken yüzde 95 gerçekleştirme oranı yakaladık. 2020 yılında belediyemizin geçmiş borçlarının hepsi ödendi. Diğer borçlar yarılandı. İmkansızlıklara ve korona döneminde oluşan zorluklara rağmen mali disiplini sağlayacak 2021 bütçesi açısından çalışmalar ve yatırımlar gösteriyor ki takdire şayan. Seçim kampanyasındaki hedeflerimiz tam yapılacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KENDİ ÖZ KAYNAKLARI İLE YAPIYOR

CHP’li Meclis Üyesi Nilüfer Bakoğlu Aşık yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “İki konuya açıklı getireceğim. Mavişehir bölgesi su baskını hakkında evet buraya su basıyor. Burası deniz seviyesini altında deniz kabarması ve alt suyu yüzünden su basıyor. Büyükşehir bura hakkında çalışmalar yapıyor. İmalata aşamasına geldi. Serinkuyu Kavşağında da sıkıntı var ama performans da görüldüğü gibi Cumhuriyet Mahallesi planlarının bitmesi gerekiyordu ve bitti. Ve onaylandı. Buranın Kemal Saylak Bulvarı ile birleşmesi gerekiyor. Karşıyaka Belediyesi’nde çalışan arkadaşlarımız 20 milyonluk bir kar elde ettiler. Karşıyaka Belediyesi kendi öz kaynakları ile yapıyor.”

2021 YILINDA SÜRDÜRMEYE KARARLIYIZ

CHP’li Meclis Üyesi Saadet Çağlın 2021 yılı performans yılı ve bütçesinin 5 yıllık stratejik planın amaç ve değerlendirilmesi konusunda faaliyetlerini barındırdığını belirtti. Çağlın, “2021 yılı performans yılı ve bütçesi uyumlu ve gerçekçi bir yaklaşımla hazırladık. Belediye Başkanımızın azmi ve kararlılığı Karşıyaka’nın güçlü kurumsal yapısı, acil ve olumsuz olaylara karşı direnci stratejik plan kendi finans ve alt yapı ile değerlendirilmesi bizi güçlü kılan değerimizdir. Salgın etkisinde ilk 4 ay içerisinde çoğu etkinliklerimiz kısıtlandı. Biz kültür sanat faaliyetlerini açık alanlara aldık, sanal ortamda devam ettik. Katılım arttı. 2021 yılında sosyal yaşamamızda çeşitli alanlara eğitici keyifli faaliyetlere devam edece. Belediye hizmetlerini e devlet üzerine aldık. Kadınlara gençlere yaşlılara ve çocuklara eğitim ve sağlık alanlarında 2012 yılında da vatandaşla buluşturmaya devam edeceğiz. 2021 yılında ulusal ve uluslar arası projelere yaşam standartlarını yükseltmeye, dezavantajlı bölgelere eğitim sağlık olanaklarını arttırmaya devam edeceğiz. Anadolu Caddesinin üstündeki projeler hakkında inanın ki birçok proje oradaki halkımızın yararı hedefleri ile planlandı. 2 tane köyümüz var. Ekonomik ve çevresel planlarımızı yükselteceğiz. Konut yoğunluğu ışık ve ses kirliliğinde uzak, hava su ve toprak kirliliğine neden olamayan kent içinde bisiklet kullanımını arttıran uygulamalarımıza devam edeceğiz. Yaşam kalitemizi artırırken kargon ayak izlerimizi düşüreceğiz. Yer üstü ve yar altı atı konteynırlarımızı artıracağız. Biz sonuç olarak 5 yılımızı planları ve ödün vermeden tüm kaynaklarımızı kullanarak tamamlayacağız. Daha az borçlanma daha fazla yatırım bütçe talebimizi adil dağılımını sağlayarak uzanacağız. Gelirlerimizi azalmasına rağmen yaşamın hiçbir alanını ihmal etmeden planın içinde bulunan halkın talep ettiği ve başkanımızın ön gördüğü hizmetleri 2021 yılında sürdürmeye kararlıyız” diye konuştu.

HALKIN ÇIKARINI GÖZETİR

CHP’li Meclis Üyesi Murat Aydın, bütçenin genel siyaset üzerinde şekillendiğini söyleyerek, “Bütçe bir devletin kuruluşun ileriye dönük belli bir süre için tasarladığı gelir ve gider dengesini gösteren çizelgedir. İleriye dönük planlarımızın geleceğini gösterir. Fakat bir siyasi metinlerdir. Varmak istediğimiz hayal ettiğimiz dünyayı ortaya koyar. Karşıyaka yol haritasını ortaya koyduğu planın 2021 gerçekleşmesi için bütçesiyle karşımızda. Kentin tarihinden ve dokusundan aldığı güçle sağlıklı ve yaşabilir bir kent inşa etmeyi tanımlıyor. Bu şehrin belediyesi gücünü kentin tarihinden ve şehrin halkından alır. Bu belediyeyi kayyumlarla, merkezden atanan memurlarla değil halkın seçtiği yöneticiler yönetir. Mustafa Kemal Atatürk daima yaşatır. İlkelere sahip çıkar, açtığı yol, gösterdiği hedefe sahip çıkar Belli bir çıkar odağı ranta dayalı değil halkın çıkarını gözetir. Sağlıklı ve yaşanabilir bir kent inşa etmek için uğraşır. Karşıyaka Belediyesi’nin vizyonu tasarımı ve değerini korur. Karşıyaka Belediyesi’nin hayal ettiği kent kültür ve değerini korur. Herkesin eşit pay almasını ve vatandaşın mutlu olmasını sağlar. Bütün bunları ortaya koyarak temel ilkelerimiz var. Yolumuzu aydınlatır. İnsan odaklı, eşit ve tarafsız hizmet vermeyi temel alırız. Hukuku kendi emlerline alet edenlerle anlaşamayız. Bunlar şiir ve şarkı ile olacak iş değil. Bu hikayeyi nasıl oluşturacağız? Misyon ve vizyonumuza ne kadar yakınlaştırırız ona da bakmak lazım. Yeşil alan oluşturma çalışmalarımız 2021’de devam ettireceğiz. 12 milyon lira ayıracağız. Mensubu olduğu siyasi partini politikaları gereği temiz bir çevreyi yaşamayı önemser. Bu yüzden ağaç kesmeyi kabul etmeyiz. Bu faaliyetlere 1,5 milyon para harcayacağız. 2021 yılında 110 adet yeni yer alı konteynırı alacağız. 32 milyon lirayı bulan harcama yağacağız. Kent tarihi ve kültürel değerleri gelecek nesillere aktarmayı önemsiyoruz. 7 aydan fazla bir süredir salgın yaşanıyor ama belediyenin tüm birimleri salgının verdiği zararları en aza indirmek için çalışıyor. İmar aflarına ister af, barış diyin karşılığında para alınarak izin verilmesi yanlıştır. İçinden çıkılmaz sorunlarla baş başa bırakır. Bu çarpık yapılaşma ortaya çıkardı. Yoksul halkın konut sorunun çözmek için başka yol aranması gerekirken kaçak yapılaşmayı sürdürmek doğru değildir. Karşıyaka Çarşısının yenilenmesi içi 2 milyon ayrılacak ama bu tüm oran değil. 2021 yılı imalatın başlayamayacağı bir dönem olduğu için 2 milyon az bir rakam değil. Geçen yıl ki bütçe konuşamasın da bende bahsettim. Şehir bu ülkenin içinde. Devletin iyi yöneltmemesinin, merkezi siyasinin durumu, hukukun bağımsız olmaması belediyeye de etkiler. Korona pozitif hasta sayısına güvenemezken önümüzdeki yıl için bütçe planı yapmak oldukça zordur. 2020 yılın eylül ayında dolar 7.70 oldu. Bu gelişmeye göre 31 aralık 2020 tarihine geldiğimizde doların en kadar olduğunu söyleyebilecek kaç kişi var? Siyasi bir krizin çıkmayacağını, yabancı yatırımcı geleceğini, döviz rezervlerini artacağımızı, işsizliğin düşeceğini kim söyleyebilir? Biz bu halde bir bütçe yapmaya çalıştık. Ve bu bütçe hayal değil. 2021 bütçesinin gerçekleşme oranı yüzde 90’larda olacak. Karşıyaka Belediyesi’nin 2021 bütçesi siyasi krizin etkisinde kalacak. Bu ülkenin kötü yönetilmesi kader değildir. Bunların hepsi siyasi tercihlerin sonucudur” diyen Aydın’a AK Parti gurubu tepki gösterdi.

MECLİSTE 'MÜDAHİLE' TARTIŞMASI

AK Partili Meclis Üyesi Baran ise, Aydın’ın sözlerine, “Dinliyoruz bir saattir konuşuyoruz ama merkezi yönetim şunu yaptı bunu yaptı ama Karşıyaka ile ne ilgisi var konuşmanızda” diyerek tepki gösterdi.

Müdahale edilmesine karşı tepki gösteren Başkanvekili Atilla Baysak, “Kimse kimseye müdahale etmesin” uyarısında bulunarak, " Bütçe tek başına değerlendirmemiz gereken bir husus” dedi

Aydın bu siyaset tarzını kabul etmediğini vurgulayarak, “Bütçeyi ülke ekonomisinden bağımsız düşünemiyorum. 2021 yılın siyasi iktidarla ilgili bir örnek vereceğim. Belediyemiz 10 milyon litre akaryakıt kullanacak. Akaryakıtın litre fiyatı 1 lira artarsa 10 milyon lira artacak. 2021 yılında aş evi, anaokulu,  kurtuluş müzesi ve çarşının yapım inşasına 7 milyon verecek. Eğer merkezi iktidar akaryakıt fiyatını sabit tutabilirse 10 milyon bizde kalacak. Bir merkezi iktidar altındaki bir belediyenin bütçesini konuluyoruz. Bizde tercihlerimizin oluşturduğu bütçeden bahsediyoruz. Her getirdiğimiz bütçe ile hedef ve ilkelerimize yaklaşacağız ama varamayacağız. Çünkü hedeflerimiz daha ileriye koyacağız ve ona varmak için daha çok çalışacağız. Azim ve kararlılığımız tamdır. Açtığı yolda gösterdiği hedefe yorulmayan yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Grup Sözcüsü Özcan, Aydın’ın konuşmasına müdahale edilmesine karşılık, “Müdahale olmadan bütçe ile ilgili konuşmalarını dinledik. Murat arkadaşımız konuşmasına müdahale edilmesini kınıyorum. Onlarında sabır ve tahammülle dinlemeleri gerekir” çıkışında bulundu.

VATANDAŞ BUNU MU HAK EDİYOR?

Baran ise Aydın’ın konuşmalarına cevaben, “ Meclisin tahammüllerini çok iyi biliyoruz. Biz iyi dinlediler ama biz bütçe ile ilgili konuşurken genel siyasete girmedik. Biz bize dağıtılan kitapçıkları inceleyip geldik. Tüm konuşmacı arkadaşlar mali diplini sağlamak zorundayız dedi. Bornova Belediyesi CHP’li ama sizin durumunuzda değil. Karşıyaka’yı geçen dönemde siz yönetiyordunuz bu duruma gelme sebebi biz değiliz ve ya vatandaşlar değil. Karşıyakalı vatandaşı sizin belediyenizin mali disiplini ilgilendirmiyor. Çünkü onlar bu duruma getirmedi siz hizmet verin diye seçti. Borçları ödeyin diye yetki vermedi. Tüm şeyleri mali disipline yükleyip sadece park yapacaksınız. Börtü böcek ve parka mı harcayacaksınız. Vatandaş bunu mu hak ediyor? Bu Atatürk’ün açtığı yolda yürümek anlamına gelmiyor. Genel iktidarın açtığı sıkıntılar demek kolay geliyor ama bizden önceki dönemin borçları yüzünden bu duruma geldik denilmiyor ama biz 30 tane park yapacağız park yapacağız bunun sorumlusu genel siyaset. Başarısızlığın yükü genel iktidar değildir. Karşıyaka’yı geçtiğimiz dönem biz değil sizsiniz. Neden Bornova Belediyesi sizin düştüğünüz duruma düşmedi” dedi.

HEPİMİZ ŞEHRİN YARARINI DÜŞÜNÜYORUZ

Konu hakkında söz alan Aydın ise şunları söyledi; “Sonuçta tartışmayı belli bir seviyede yürümeye çalışıyoruz. Anlatmaya çalıştığım genel siyaseti eleştirmek değil amacım. Karşıyaka bütçesi Türk Lirası üzerinden yazıyor. Türk Lirası değeri Karşıyaka’nın bütçesini etkileyecek ama Türk Lirasının değerini Karşıyaka Belediyesi’ni etkilemiyor. Karşıyaka Belediyesi’nin 2 bin küsür olduğunu ve ödemesinin fazla olduğunu söylenir. Ama bunu derken ülkenin geldiği işsiz durumu demeyeyim mi? Karşıyaka Belediyesi bu ve geçmiş dönemlerinin büyün sorunlarını bir anda çözüp bitirmeyecek. Hepimiz şehrin yararını düşünüyoruz.”

HİÇBİR ELEŞTİRİDE BULUNMADIK

Aydın’ın ilk konuşmasından sonra ikinci konuşmasında şirinlik yaptığını dile getiren AK Partili Meclis Üyesi Öztürk, “Murat Aydın burada iki çeşit konuşma yaptı. İlk konuşan Murat Aydın değilmiş gibi ikisinde başka şeyler dedi. Tabii siyaset yapacağız. Ben Karşıyaka’nın bütçe ve performansını anlatayım derken bize kaş altından sopa gösterir gibi yapıldı Ben kişilik haklarına birey demiyorum. İkisinde de farklı şeyler dedi. Bizde yerel siyaset hakkında konuşalım. İktidar olsunlar bunları TBMM’de konuşsun. Biz bu konuda hiçbir tane eleştiride bulunmadık. Sizi rencide edecek bir şey dedik. Planlama müdürlerini ballandıra ballandıra anlattı. Ama çarşı projesini kendi müdürlerine yaptıramamışsın. Çarşıda yürüyen insanların üzerine su sıçratmasını engelleyemezsin? Niye 2 milyon bütçe ayırıyorsun. Sen burada kaçak yapılara göz yumacak yıkmayacaksın iktidarın bu ülkede insanları mağdur etmemek için yasa çıkaracak sende bunu eleştireceksin. Yok öyle arkadaş! Rica ediyorum birbirimizi rencide edecek laflar kullanırsak bunun sonu gelmez” dedi.

Başkanvekili Atilla Baysak ise duruma tepki göstererek, “Murat Bey’i hepimiz birlikte dinledik. Kürsüde  söyledikleri ile biraz önce söyledikleri arasında bir fark yok. Şirinlik gösteriyorsun laflarını ben kabul etmiyorum. Farklı cümleler ile ifade etti. Şirinlik değil perçinlemektir” dedi.

KİMSENİN HADDİ YOKTUR

Murat Aydın ise “karşılıklı polemiğe girmek değil derdim” diyerek, “ Bu yakışı kalmaz bize. Elimdeki konuşma metni 12 sayfa. Merkezi hükümetin ekonomi politikalarının bu bütçeye yansımalarını ifade ettim. Bu mecliste bulunan herkes nerede ne tarz konuşacağını bilir. Böyle konuşsun tavrını ret ederim. Kimsenin nasıl konuşacağımı bildirmeye haddi yoktur. Bu bütçe ekonomimi bütün parametreleri ile tartışılacaktır. Bu tarz ile dile getirmekten hoşnut değilim. Kimseye şirinlik yapmıyorum. Hiç değilse kişilik haklarıma saygı duyulmasını beklemek en doğal hakkımdır” çıkışında bulundu.

TUTANAKLARDAN ÇIKARILSIN

AK Partili Meclis Üyesi Baran ise bir öneri de bulunarak, “Kişisel haklarıma saldırıda buldundu düşüncesine karşı Murat Aydın hangi cümlelerde  rahatsızlık duyuyorsa o cümlelerin tutanaklardan çıkaralım, ama yaptığımız tüm meclisler ayrılık gayrılık görmedik. Meclis başkanına hitaben konuşuruz. Biraz sınırlarımız aşmış olabilir ama konuştuğumuz her şey Karşıyaka halkı adına konuşuluyor” ifadeleri kullandı.

 
Eşini öldürüp, sevgilisini yaralayan sanığa 'tahrik' indirimi
 
Hollanda'da salgın kısıtlamaları geri geliyor
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KafKaf 14 Ekim 2020 Çarşamba 15:55

Hepsi farklı mekan ve tarihlerden arşiv fotoğrafları. En yakın tarihli ve maskeli olan ilk foto ama o da eski

Yorumu oyla      2      3  
hümanist.. 14 Ekim 2020 Çarşamba 09:12

O FOTOLAR ARŞİV... HERKESTE MASKE VARDI.. SALLAMA KARŞIYAKALI..

Yorumu oyla      2      3  
karşıyakalı 13 Ekim 2020 Salı 22:13

ne maske var, ne de arandalık. şimdi yetkililer bu fotoğrafa bakıp ceza kesebilirler mi? bir de bunlar örnek olacaklar...

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fırtınanın vurduğu Bergama'da belediye ekipleri seferber oldu
Şiddetli yağış nedeniyle ağaçların ve elektrik direklerinin devrilip, ...
Tugay ve Büyükkarcı, Bakan Kasapoğlu ile görüştü: Karşıyaka Stadı için güzel haber
Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Kulüp Başkanı Turgay Büyükkarcı, Gençlik ...
Buca'da belediye benzinliği sattı: Tam 39 milyon!
Buca Belediye Meclisi'nde tartışmalara neden olan benzinlik alanı için ...
 
Menemen'den yeni proje: Hoş geldin bebek
Menemen Belediyesi, yeni başlattığı “Hoş geldin bebek” projesi kapsamında ...
Çiğli’de Hasan Ali Yücel Parkı törenle açıldı
Çiğli’ye "Her Ay Bir Park" kazandırma sözünü yerine getiren Çiğli Belediye ...
Havra Sokağı’nda iyileştirme çalışmaları başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihi dokusu ve hareketli yapısıyla kentin ...
 
İzmir'e ulaşımda müjdeli haber: Kritik düğüm çözüldü!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca ile İzmir Otogarı arasında şehir trafiğine ...
Başkan Soyer fena patladı: Allah belalarını versin!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer PKK’nın bir terör örgütü ...
Narlıdere’nin spor kursları yeniden başladı
Narlıdere Belediyesi, pandemi nedeniyle ara verdiği spor ve yetiştirme ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva