HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Ocak 2016 Pazar - 16:10

Karabağlar Uğur Mumcu'yu andı

23 yıl önce aracına düzenlenen bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte bir kez daha anıldı.

Karabağlar Uğur Mumcu yu andı

İZMİR - Uğur Mumcu'nun adı verilen Üçyol’daki Uğur Mumcu Parkı’ndaki etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Gazeteci ve Avukat Birol Keskin, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ve ilçe örgütü, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, Karabağlar Belediyesi Meclis Üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Karabağlar Şubesi Fevzi Özel, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BU ÜLKEYİ UĞUR MUMCU GİBİ DÜŞÜNEN İNSANLAR AYAĞA KALDIRACAK
Sunuculuğunu Yazar Bekir Yurdakul’un yaptığı anma töreninde konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 24 Ocak tarihinin kara bir leke olduğunu ve Türkiye’nin en özel insanının katledildiği gün olduğunu söyledi. Uğur Mumcu’nun katledilişinin aslında bu günlerle ilgili olduğunu belirten Selvitopu,  “Bugün Türkiye bunları yaşıyorsa, yazılarını okursanız bu günleri nasıl yazdığını görürsünüz. Ondan dolayı katledildi. Birileri Türkiye’ye bunları yaşatmak için insanları katlediyor. Şimdi de kitlesel katliama döndü. Hedefleri özgürlükten yana, demokrasiden yana insanları katletmek,  yok etmek, kapitalizmi gerçekleştirmek. Ceplerini bolca para doldurmak isteyenler bunları yapıyor. Geçtiğimiz gün kaybettiğimiz Kamer Genç ve Mustafa Koç’u da demokrasiye sahip çıktıkları için rahmetle anıyoruz. Bu ülkede iş çevrelerinin de demokrasiye sahip çıkması gerekir. Bu vatan görevidir. Bundan sonra da bu tür saldırılar devam edecektir. Bizim birliği, beraberliği güçlü bir muhalefeti yaratmamız gerekir. Türkiye sahipsiz değildir. Bundan sonra da çok Uğur Mumcu’lar olacaktır. Gelecekte de bu ülkeyi Uğur Mumcu gibi düşünen insanlar sahiplenecek ve ayağa kaldıracaktır. Yattığı yerde rahat uyusun” diye konuştu.

65 GAZETECİYİ KAYBETTİK
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ise bu ayın matem ayı olduğunu ifade etti ve “Matemi tutmak yerine adaletsizliğe karşı durmanın vaktidir. Eğer eylemsiz kalırsak karşı tarafa Uğur Mumcu’nun dediği gibi güç kazandırırız.” dedi. 1909 yılından bu yana bu yolda 65 gazeteciyi kaybettiklerini hatırlatan Dikmen,  “Tabi ki sadece gazetecilere değil, onlara atılan her kurşun özgürlüğe atılmış bir kurşundur. Uğur Mumcu’nun yazılarına bakarsanız katillerin kim olduğunu anlarsınız.” diye konuştu.

DEMOKRASİ MÜCADELESİNİ YÜKSELTMEK GEREK
Gazeteci ve Avukat Birol Keskin ise Uğur Mumcu cinayetini aydınlatmak için 1993 yılı koşullarına dönülmesi gerektiğini söyledi. Solun iktidara gittiğini, bunu önlemek için aydınların ve gazetecilerin katledildiğini belirten Keskin “Gerçek demokrasi geldiğinde bu failler ortaya çıkacak. Devrim şehitlerine ve onlara layık olmak istiyorsak özgürlükçü demokrasi mücadelemizi yükseltmek zorundayız.” ifadesini kullandı.

Anma programında söz alan CHP  Karabağlar İlçe başkanı Ali İhsan Yıldız ve İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da, Uğur Mumcu’nun gazeteciliği ve yazılarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundular. Konuşmaların ardından,anma programı katılımcıların Uğur Mumcu anıtına çiçek bırakmasıyla sona erdi.

 
CHP'li Kamer Genç'e cenaze töreni
 
Güzelbahçeliler Mumcu’yu unutmadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Tılsımlı Gömlekler'e yoğun ilgi
Şiddet gören kadınlara destek amacıyla hazırlanan ve Buca Belediyesi Kültür ...
KARGEM öğrencilerine karne hediyesi
Karşıyakalı çocuk ve gençlere ücretsiz eğitim desteği sağlayan Karşıyaka ...
Bornova’da ‘Genç Akıl’: Nihat Sırdar hayranlarıyla buluşacak
Hayata geçirdiği bir çok sosyal sorumluluk projesi ve gençlere yönelik ...
 
Konak'tan vatandaşa soğuk havada sıcak çorba
İzmir'i etkisi altına alan soğuk hava nedeniyle zor günler geçiren vatandaşlar ...
İzmir “tam 12’den” vurdu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Kent Koleji” projesi, 130’dan fazla üyesi ...
O'nun İzmir'i...
Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde devam eden “Kent Söyleşileri”nin ...
 
Başkan Atila’dan önemli stat açıklaması
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ...
Valilikte istihdam zirvesi: A’dan Z’ye 2015 raporu
İzmir Valiliği İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2016 yılının ilk toplantısında ...
Başkan Atila esnafın yanında
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova’da faaliyetlerini sürdüren ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva