HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Ağustos 2015 Pazar - 09:43

Karabağlar Kent Konseyi yeni başkanını seçti

Sağlık sorunları nedeniyle görevini bırakan Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı’nın yerine yeni başkan Seniye Nazik Işık oldu. Bozyaka Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin yanı sıra muhtarlar ve meclis üyelerinin de katıldığı seçime Seniye Nazik Işık tek aday olarak girdi. Konseyin yeni yürütme kurulu üyeleri de belirlendi.

Karabağlar Kent Konseyi yeni başkanını seçti

Son dönemde yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle görevini bırakma kararı alan Prof.Dr.Adnan Oğuz Akyarlı, birlikte görev yaptığı kent konseyi meclis ve yürütme kurulu üyelerine teşekkür etti. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun, “sivil toplum ilişkisi ve belediye ilişkisi kent konseyi üzerinden gidecektir” diyerek kendilerine yetki devri yaptığını hatırlatan Akyarlı,  “ Bu bize verilen değerdir. Ben Başkan’ımıza verdiği her destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da Karabağlar’a gönülden bağlıyım,  bir görev verildiğinde yardımcı olacağımdan hiç şüpheniz olmasın” dedi.



480 BİN NÜFUSUN GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİ KATMALIYIZ
Gerçekleşen seçim öncesi konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise görevinden ayrılan Akyarlı ve yönetimine verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Kent konseylerinin siyaset yapılacak yerler olmadığını belirten Başkan Selvitopu, kent konseyinin amacının toplumla bütünleşmek olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Kent konseylerinin hedefi, kentte herkesi kucaklayan bir yapıyı ortaya çıkartmaktır. Önümüzdeki süreçte kent konseyinin hedefi , Karabağlar’da yaşayan 480 bin nüfusa ulaşabilmektir. Siyasi düşüncelerine bakmadan herkesi buraya çağırıyoruz.  Biz toplumla bütünleşmek istiyoruz,  hangi siyasi ve etnik köken olursa olsun birlikte olmalıyız. Dar anlayışla çalışmamalıyız aksi durumda topluma fayda yerine zarar veririz. Buna kimsenin hakkı yok. Yönetime katılımcı anlayışla 480 bin nüfusun görüş ve önerilerini katmamız gerekir. Bunu başarabilirsek çok önemli adımlar atmış oluruz.”
 
YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ
Konuşmaların ardından Divan Başkanlığını Avukat Mehmet Türkbay’ın yaptığı seçimlere tek aday olarak giren Seniye Nazik Işık Karabağlar Kent Konseyi’nin ilk kadın başkanı oldu. Kapalı usul yapılan oylama sonunda ise yürütme kuruluna Servinaz Ömür, Mürvet Engin, Rıza Ercan, Gülser Geyik, İlyas Aydınalp, Laçin Ergün, Nurdan Erdemir, Ayla Karadeniz, Hülya Güven, Kamuran Mut ve Ramazan Suna seçildi.


 
BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ
Karabağlar Kent Konseyi Başkanlığına seçilen Seniye Nazik Işık kendisine destek olan herkese teşekkür etti. “Emek değerlidir” denen bir anlayıştan geldiğini hatırlatan Işık “Eşitlik, özgürlük, adalet ve dayanışma diyen bir sosyal demokrat anlayışla 14 yaşından beri sivil toplum örgütlerinde çalışarak bu günlere geldim. Önemli olan benim kimliğimden çok yapacaklarımızdır. Birlikte çalışmaya açığız ve herkesin kent konseyine katkı koymasını arzu ediyorum.” dedi. 

SENİYE NAZİK IŞIK KİMDİR?
Ankara Üniversitesi ve Londra Üniversitesi'nde yüksek lisans dereceleri bulunan ve çeşitli üniversitelerde akademisyenlik gibi görevlerde bulunan Seniye Nazik Işık, İzmir doğumlu.  Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler projeleri de dahil olmak üzere çok sayıda sosyal projelere danışmanlık yapan ve Devlet Planlama Teşkilatı'nda (DPT) Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Işık, 2 çocuk annesidir.

 
Karaburun’da Börklüce anısına şiir günleri
 
Flaş iddia: Taylandlı saldırgan Türk pasaportuna sahip
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
erkan 23 Ağustos 2015 Pazar 12:32

PM'den ziyade bu tarz görevler size daha uygun Sayın Işık. Siyasi işlerden uzaklaşın çünkü size göre değil..STK'larda daha güzel işler yapacaksınız..

Yorumu oyla      14      6  
hoho 23 Ağustos 2015 Pazar 10:45

karabağlara yazık

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun’da Börklüce anısına şiir günleri
Karaburun’da 1416 yılında zulme karşı başkaldırarak simgeleşen Börklüce ...
İzmirli öğrenci Ömür sınıfına asansörle çıkacak
İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde çift omurilikli olarak dünyaya gelen ve 13 ...
Konak’ta bozuk yollara jet bakım
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta çeşitli sebeplerden ötürü yıpranmış veya ...
 
Karşıyaka’nın bisiklet parkları çok sevildi
Bisiklet kullanımını özendirerek temiz enerji ve rahat ulaşımı amaçlayan ...
‘Siz tatile biz tadilata’da son rötuşlar!
Eğitim yatırımlarına öncelik veren Buca Belediyesi, ilçedeki 40 okulda ...
Bornova’da geri dönüşüm seferberliği!
Bornova Belediyesi, ekonomiye geri kazandırılabilecek atıkların çevreyi ...
 
Kocaoğlu ile ‘Yüz Yüze’: Ulaşım raporu, Başkent talep listesi ve Dağ’a yanıt
Büyükşehir Belediye Başkanı katıldığı ‘Yüz Yüze’ programında çok önemli ...
Kredi değerlendirme devinde ‘son dakika’ İzmir raporu
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, döviz kurlarının ...
Gaziemir personeline iş sağlığı eğitimi
Gaziemir Belediyesi çalışanlarına iş güvenliği uzmanları tarafından ‘iş ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva