HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Eylül 2014 Cuma - 13:25

Karabağlar Kent Konseyi'nde Akyarlı dönemi

Karabağlar Kent Konseyi seçimlerine tek aday olarak giren Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı kent konseyinin yeni başkanı seçildi. Bozyaka Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin yanı sıra muhtarlar ve meclis üyelerinin de katıldığı seçimde Prof. Dr. Akyarlı ile birlikte konseyin yürütme kurulu üyeleri de belirlendi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, toplantıda yaptığı konuşmada kent konseylerinin siyaset yapılacak yerler olmadığını belirterek Karabağlar Kent Konseyi’nin yaptığı çalışmalarla ses getirmesi gerektiğini söyledi. Başkan Selvitopu ayrıca geçmiş dönemde kent konseyinde görev alan ve bugüne kadarki çalışmalarda emeği geçen yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Karabağlar Kent Konseyi nde Akyarlı dönemi

İZMİR -Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı kent konseyi seçimi Bozyaka Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı’nın dışında başkanlığa aday çıkmadı.
 
Seçimden önce konuşma yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kent konseylerinin siyaset yapılacak yerler olmadığını hatırlattı ve kent konseylerinin görev ve sorumluluklarının belli olduğunu ifade etti. Büyükşehir Belediyesi’nde olduğu dönemden bu yana kent konseyi çalışmalarına hiç bir müdahalede bulunmadığını belirten Selvitopu,  kent konseylerinde her şeyin açık ve net olacağını söyledi.
 
SUNİ GÜNDEMLER YARATMAYA KİMSENİN HAKKI YOK
Selvitopu, “Kent konseyleri hizmetin olduğu yerdir. Halka ulaşmanın en önemli organıdır. Bizim için çok önemlidir. Halkla doğrudan diyaloğu kent konseyi aracılığıyla gerçekleştirmek istiyoruz. Kent Konseyinin yapacakları ve görevleri bellidir. Fedakarca çalışan arkadaşlarımız var.  Kent konseylerinin bundan sonra da aynı anlayışla hizmet edeceğinden kuşkumuz yoktur. Yaptığımız her çalışmada açık,  şeffaf ve katılımcı anlayışta olacağız. Kent konseylerine daha fonksiyonel yapı kazandırmak istiyoruz. Kimse farklı bir şey aramasın. Halktan, hukuktan yana uygulamalarımız olacak. Suni gündemler yaratmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Siyasetin yeri bellidir,  gider orda yaparsınız. Ben 1989 yılından beri aktif siyaset yapıyorum 2 defa ön seçime girdim. Kendinizi ölçüp biçeceksiniz. Hiç kimseye küsmedim, İnandığım doğrular için mücadele ettim bundan sonra da etmeye devam edeceğim.” dedi.
 
Başkan Selvitopu konuşmasının ardından hizmetlerinden dolayı geçmiş dönem başkanı ve yürütme kurulu üyelerine teşekkür etti ve belgelerini verdi.
 
GÖNÜLLÜLÜK, GÜVEN VE ÖZVERİ İLE ÇALIŞACAĞIZ
Karabağlar Kent Konseyi başkanlığına seçilen Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı ise Karabağlar Kent Konseyi'nin yürütme kurulu ve çalışma gruplarıyla çok güçlü bir sivil toplum yapılanması oluşturacağını ve belediyenin karar süreçlerine katkıda bulunarak katılımcı ve şeffaflık anlayışıyla sınırsız destek vereceklerini söyledi. Başkan Selvitopu ile kent konseyleri konusunda hemfikir olduklarını belirten Akyarlı,“Kent konseyleri politik amaçlı kullanılmamalıdır. Takım olmayı engelleyen gruplaşmaya asla prim vermeyeceğiz. Gönüllülük, güven ve özveri esastır. Hiçbir bir kişisel beklentisi olmayan birlikte yürüyeceğimiz tüm dostlara güveneceğiz ve kol kola girerek özveriyle çalışacağız.” diye konuştu
 
YÜRÜTME KURULU ÜYELERİ DE SEÇİLDİ
Öte yandan, kent konseyinin yeni yürütme kurulu üyeleri de seçildi. Buna göre, Kamuran Mut, Servinaz Ömür, İbrahim Maltepe, Mehmet Aydoğan, Ömer Ökten, Laçin Ergün, Mümin Turgut Tubay, Mehmet Özsakarya, Murat Yaman, Rıza Ercan yeni yönetimde görev alacaklar.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Halit Şahin 19 Eylül 2014 Cuma 21:51

Değerli adnan hocam ,başarılar diliyorum.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli Hasta Meclisi naylon poşete karşı!
Çiğli Devlet Hastanesi Hasta Meclisi üyeleri ile bir araya gelen Çiğli ...
Narlıdere'de plastikler yuvaya dönüşüyor
Plastik Sanayicileri Derneği ile Ege Plastik Sanayicileri Dayanışma Derneği'nin ...
Karşıyaka Belediyesi'ni karıştıran dostluk maçı!
Karşıyaka Belediyesi’nin birimler arasında yaptığı dostluk turnuvasında ...
 
Balçova’da kadın emeğinin gurur günü
Balçova Semtevleri’nde kurs gören ev hanımları, bu yıl İzmir Enternasyonal ...
'Sakin Şehir'in kültür buluşmasında Ahıska finali!
Seferihisar Kültürler Buluşması, Ahıska ve Kafkas Türkleri’nin ev sahipliğini ...
‘İmece’yle İzmir kazandı: 3 yılda 46 proje
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin son üç yıl içinde ilçe belediyeleri ile ...
 
Aşık Veysel Sanat Günleri'ne muhteşem final
17 Temmuz'da Şükriye Tutkun ile başlayan ve programında toplam dokuz konserin ...
Büyükşehir'den öğrencilere okul hediyesi
Eğitime destek projeleri kapsamında okulların birçok ihtiyacını karşılayan ...
Tire’yi karıştıran satışa Kocaoğlu yorumu: Ben olsam…
CHP’li Tire Belediyesi’nin köy malları için aldığı satış kararı tartışmalara ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva