HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Temmuz 2014 Salı - 10:07

Karabağlar'ı daha iyi yönetme için muhtarlar zirvesi

Karabağlar Belediyesi, 480 bin nüfusla İzmir’in en büyük ilçesi Karabağlar’ın sorunlarını yakından takip edebilmek, daha iyi hizmet üretebilmek için mahalle muhtarıyla bölgesel toplantılara başladı. Buna göre 57 mahallesi bulunan Karabağlar 6 bölgeye ayrıldı ve her bölge için periyodik toplantı yapılması kararı alındı. İlk toplantı 11 mahalleyi kapsayan Üçkuyular bölgesinde gerçekleştirildi. Tek tek söz alan mahalle muhtarları sorunlarını Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile başkan yardımcıları ve ilgili birimlerin müdürlerine iletme fırsatı buldular. Muhtarlar ayrıca, uygulamadan dolayı Başkan Selvitopu ve ekibini kutladılar.

Karabağlar ı daha iyi yönetme için muhtarlar zirvesi

İZMİR - Seçim sürecinde halkla, sivil toplum örgütleriyle ve muhtarlarla iç içe olma sözü veren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, sözlerini birer birer gerçekleştirmeye başladı. 480 bin nüfuslu Karabağlar'ı daha iyi yönetmek, sorunları çözmek için bölgesel muhtarlık buluşmalarına başlayan Başkan Selvitopu ve kurmayları muhtarlardan tam puan aldı.
 
Karabağlar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün muhtarlık masası tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen bölgesel muhtarlar buluşmasının ilki Mimkent'de başladı. İlk olarak Üçkuyular bölgesindeki Fahrettin Altay, Üçkuyular, Esentepe, Muammer Akar, General Kazım Özalp, Poligon, Şehitler, Metin Oktay, Esenyalı, Adnan Süvari ve Maliyeciler mahalle muhtarları Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Başkan Yardımcıları ve birim müdürleriyle bir araya geldi.
 


KATILIMCI ANLAYIŞLA YÖNETECEĞİNİZE İNANIYORUZ
Meclis üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda mahallelerindeki sıkıntıları tek tek anlatan muhtarlar, böyle bir uygulamanın ilk kez gerçekleştiğini belirterek bundan sonra da Karabağlar’ın katılımcı anlayışla yönetileceğine inandıklarını ifade ettiler. Muhtarlar yaptıkları değerlendirmelerde belediyenin çalışmalarını başarılı bulduklarını, Selvitopu ve ekibine güvendiklerini söylediler. Muhtarlar,  “Sıkıntılarımızı sizlere anlatma imkanı verdiğiniz için teşekkür ederiz. Bu uygulamayı son derece doğru buluyoruz. Seçim döneminde bizlerle birlikte Karabağlar'ı yönetme sözü vermiştiniz. Bu sözünüzü tutmanızdan dolayı size teşekkür ediyoruz. Bu şekilde Karabağlar'ı şeffaf ve katılımcı bir anlayışla yöneteceğinize eminiz.” diye konuştular.
 
SORUNLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Muhtarların sorunlarını tek tek not alan Başkan Selvitopu,  bu toplantının amacının kenti daha düzenli,  daha yaşanabilir,  insanların rahat yaşayabileceği bir hale getirmek olduğunu söyledi. Bunu gerçekleştirmenin muhtarlarla mümkün olduğunu belirten Başkan Selvitopu , “Bu toplantıları periyodik olarak yapmayı planlıyoruz. Burada sorunları alıp tespit ederek, diğer toplantıda hangisinin çözümlenip çözümlenmediğine bakacağız. Bir sorun gündeme geldiğinde onun üzerine yatılması söz konusu olmayacak. Mutlaka neden yaptık,  neden yapamadık onun değerlendirmesini yapacağız. Bu sayede işleri takip edeceğiz Belediye olarak biz de kendimizi test edeceğiz. Mahalle sorunlarıyla ilgili neler var,  neler yok tek tek not alacağız. Daha sonraki toplantıya kadar bunları çözmeye çalışacağız.” dedi
 
HERKESE EŞİT HİZMET VERMEK ZORUNDAYIZ
Belediyelerle ilgili sorunlar olduğunda bu sorunların sistem içinde otomatik rutin olarak halledilmesi gerektiğinin altını çizen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu herkese eşit hizmet etme anlayışında olduklarını ifade etti. Selvitopu şöyle konuştu: “Bir sorun varsa adama göre ayrım yapmamız mümkün değil . Herkese eşit hizmet vermek zorundayız. Bundan sonraki süreçte de sıkıntıları bize intikal ettirin. Çözümü buradaki arkadaşlarımız üretemiyorsa bir üste, eğer olmazsa bana kadar gelsin. Çare arayalım, çözüm bulalım. Anlayışımız budur.” dedi
 
TOPLANTIYA KATILAN MUHTARLAR:
Fahrettin Altay:Sinan Kilercioğlu
Üçkuyular:Mualla Candaş
Esentepe:Sebahattin Ceyhanlı
Muammer Akar:Sıtkı Kuzu
General Kazım Özalp:Niyazi Akgün
Poligon:Tarık Gavas
Şehitler:Aday Bozyiğit
Metin Oktay:Şahin Demir
Esenyalı:Ali Rıza Üner
Adnan Süvari:Harun Özbilmez
Maliyeciler:Saadet Kaya
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Turizm konseyine Büyükşehir’den veto
İzmir Valisi Mustafa Toprak ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz ...
Alaçatı'ya 5 yıldızlı ortaokul geliyor
Başkan Dalgıç'ın aracılığıyla; hayırseverler ve Milli Eğitim Müdürlüğü ...
Çiğlili çocuklar 'Başkan Amca'dan hayvan sevgisini öğrendi
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, anaokulu öğrencilerine hayvan hakları ...
 
Başkan Soylu’dan yat limanı teftişi!
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, seçim kampanyasında yer alan Yat ...
Akpınar düğmeye bastı: Bostanlı Pazaryeri...
Bostanlı ve çevresindeki otopark sorununa kalıcı bir çözüm bulmak için ...
İZSU’den Meles’te ‘kokuyu bitirecek’ operasyon
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Meles Deresi’nde kokuya ...
 
Selçuk’ta işçi dostu adım
Selçuk Belediyesi’nde işçi yevmiyelerine iyileştirme yapıldı. 6360 Sayılı ...
Buca’da örnek proje: Ekmeğini benimle paylaşır mısın?
Buca Belediyesi ve İzmir Fırıncılar Esnaf Odası, Ramazan ayında ekmek ...
Foça'da yelkenler fora
Foçalı Amatör Yelkenciler tarafından, ‘1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva