HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Mayıs 2014 Perşembe - 19:25

Karabağlar’da rahatlatan karar: Selvitopu’ndan eylem çıkışı

Karabağlar Belediyesi’nde krize neden olan işçi eylemi sendika ile uzlaşı sonrasında tamamen biterken işçilerin çalıştığı şirkete nakit yardım yapılması kararı meclisten geçti. Belediye meclisi, belediye binasında hissesi bulunan Karbel A.Ş’den 9 milyon TL’ye hisseyi satın aldı. Başkan Muhittin Selvitopu, “Eylemi hiç hak etmemiştik” dedi. AK Parti Grup Başkanvekili eski sendikacı Azad Fazla da eylem yapan sendikayı eleştirdi.

Karabağlar’da rahatlatan karar: Selvitopu’ndan eylem çıkışı

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ-  İzmir’in en büyük ilçesi Karabağlar’da üç gündür belediye işçilerinin maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle yaptığı eylem hayatı felç ederken sendika ile uzlaşan belediye yönetimi eylemi sonlandırdı. İşçilerin iki aydır beklediği maaşın verilmesi için olağanüstü yapılan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu başkanlığında yapılan toplantıya AK Parti ve CHP’li meclis üyeleri katıldı. Toplantıda, işçileri rahatlatan karar alınırken belediye şirketi Karbel A.Ş’nin yeni yapılan Yeşillik Caddesi üzerinde bulunan hizmet binasındaki hissesi satın alındı. Böylece hisseye denk gelen 9 milyon TL’lik para parça parça şirketin hesabına yatırılacak. İşçilerin acil ihtiyacı olan 300 bin TL de meclis kararının kaymakam tarafından onayının ardından hesaplarına yatırılacak.
 


EYLEM GEREKSİZDİ
Belediye şirketinin kasasında para olmadığını ifade eden Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Ben başından beri sorunun çözümü için çabalıyorum. Meclis toplantısında ihtiyaç duyduğumuz zaman yapabileceğimiz sermaye artırımının yanında şirketin hissesinin alınmasına da karar verdik. Böylece şirket zamanla düze çıkacak. Ayrıca başta makam aracım olmak üzere diğer araçları da 6 Haziran’da satışa çıkartıyoruz. Bunun için ilanı verdik. Oradan da gelir bekliyoruz. Benim için makam aracı sorun değil. Modeli daha düşük belediyemizde araçlar da var. Ama sendikanın eylem kararı gereksizdi. Biz bu eylemi hiç hak etmedik” dedi.
 
SENDİKA YÖNETİMİNE TEPKİ
Meclis toplantısında AK Parti’den eyleme sert tepki geldi. Grup Başkanvekili eski DİSK Ege Bölge Temsilcisi Azad Fazla, şimdiki sendika yönetimine tepki gösterdi.  Fazla, “İş, aş ve ekmek konuları bireysel ve parti politikalarının, çıkar ilişkilerinin üzerindedir. Sendika da sorumlu adımlar attı. Eğer sorumlu ve sosyal diyalogdan mahrum ilişkiler olursa sonucu kötü olur. Kimse, işyerinde zafer kazanmak ya da kaybetmek durumuna gelmemelidir. Yapılacak eylemler size zarar verebilir. Sorumluluklarınız işyerini yaşatma anlayışında olmalıdır. Herkes biliyor ki işçilerin aldığı şu andaki maaşlar ve sosyal haklar önce Allah’ın sonra benim sayemde oldu. Benim dönemimde alınan kararlar sürüyor.  Bizim talebimiz ve isteğimiz bu şirketler partilerin delege istihdam şirketleri olmaktan kurtulmasıdır. Şirketler aileden birkaç kişinin istihdam edildiği yerler olmamalıdır. İşçi kardeşlerim de sıkıntılar nedeniyle duyarlı olsunlar. Demokratik yollardan haklarını arasınlar.  Yapılan eylem ve etkinliği ne belediyemize, ne kendilerine faydalı olduğuna inanmıyoruz. İdarenin zor durumda kalmasını istemiyoruz. Biz AK AK Parti Karabağlar grubu olarak hiçbir zaman karanlıklarda pusu kuran  olmayacağız. Biz duyarlı olmasaydık farklı şeyler olurdu. İşçileri ve belediye yönetimi koruyoruz. Bir çok kişi ellerinde dilekçe ile geziyor. Onların da bizimle alakası yok” dedi.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet bilen 22 Mayıs 2014 Perşembe 20:11

Sayın başkan umarım en kısa zamanda bu şirketin kapısına kilit vurur.

Yorumu oyla      16      16  
22 Mayıs 2014 Perşembe 19:44

büyük başkanlar zor zamanlarda belli olur. bu sorunu Muhittin başkandan başkası çözemezdi.Belediyenin en zor döneminde bu sorunu çözen başkan tarih sayfalarında yerini almıştır.her daim hatırlanacaktır.Teşekkürler başkan

Yorumu oyla      35      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'daki çöp krizinde mutlu son!
Karabağlar Belediyesi’nde işçilerin başlattığı eylemler sona erdi. Belediye ...
'Mavi Bayrak'lar Pamucak’ta dalgalanacak
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı kendisini tebrik etmek ...
Gaziemir’in ‘altın ayağı’ ödüle doymuyor
Başarılarıyla adından söz ettiren Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü Derneği ...
 
Sanatçılar Karşıyaka'ya Soma için geliyor
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, ilçenin her noktasında ...
Konak’ta tarih ayağa kalkıyor
Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş (TARKEM) yönetim kurulu üyelerini ...
Minik dostlar Dikili’de koruma altında
Dikili Belediyesi, ilçenin çeşitli bölgelerine yerleştirdiği otomatik ...
 
Miniklerden Urla Belediyesi’ne ziyaret
İzmir Yücel Tonguç Koleji öğrencileri, öğretmenlerinin eşliğinde Urla ...
Buca’da zabıtadan Soma şehitlerine lokma
Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Soma faciasında hayatını kaybeden madenciler ...
Karabağlar'dan engelsiz sporculara malzeme desteği
Karabağlar Belediyesi, İzmir Direnen Engelsiz Gençlik ve Spor Kulübü ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva