HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Mayıs 2014 Perşembe - 12:08

'Mavi Bayrak'lar Pamucak’ta dalgalanacak

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı kendisini tebrik etmek amacıyla ziyarete gelen Mavi Bayrak İl Sorumlusu Doğan Karataş ve İl Sorumlusu Yardımcısı Yetkin Karagünoğlu ile görüşerek Pamucak sahilinin 2015 yaz sezonunda mavi bayrak alması için işbirliği yapma konusunda anlaştı.

 Mavi Bayrak lar Pamucak’ta dalgalanacak

İZMİR - Pamucak sahiline durum değerlendirmesine gelen ve Başkan Bakıcı’yı ziyaret eden Mavi Bayrak İl Sorumlusu Doğan Karataş ve İl sorumlusu Yardımcısı Yetkin Karagünoğlu, Selçuk ilçesi sınırları içerisinde hizmet veren AQua Park, Sürmeli ve  Richmand Ephesus otellerinin  2014 yaz sezonu itibari ile mavi bayrak dalgalandırmaya hak kazandığını belirtti.
 
Konuşmasında Selçuk’un potansiyelinin bu konuda çok yüksek olduğunu İl Sağlık Müdürlüğü’nün  6 noktadan numune aldığını bunlardan 3 tanesinin AQUA Park, Sürmeli ve   Richmand Ephesus otellerinin sahillerinin bu yıl için mavi bayrak kazandığını diğer noktalardan ise    Panonos ve Pamucak plajının 2015 yaz sezonunda mavi bayrak alması için çalışmaları olduğunu dile getirerek “Selçuk Belediyesi ile iş birliği içerisinde  Pamucak halk plajına mavi bayrak kazandırmak istediklerini, bunun içinde Başkan Bakıcı’dan yerel mavi bayrak sorumlusu olacak Çevre Mühendisi görevlendirmesi konusunda istekte bulundu.
 
En uzun sahile sahip bir ilçenin belediye başkanı olarak Selçuk Belediyesi’nin  ve ilçe halkının bu çalışma sayesinde en yüksek düzeyde fayda sağlamasını arzu ettiğini dile getiren Başkan Bakıcı  “Mavi bayrak bizim kıyılarımızın en iyi şekilde korunduğunu ve yüzülebilir hale geldiğini gösteren bir simgedir. Dolayısıyla bizleri iyiye yöneltecek her türlü katkıyı ve talebi değerlendireceğiz. Bu konuda sizlerle ortak hareket edeceğiz.  Pamucak plajı olarak ifade edilen Dereli tesislerinin bulunduğu alanın, Antik Kanalın bağlandığı alanın ve Panonos olarak belirtilen alanın mavi bayrak alma noktasına getirilmesi ile ilgili çalışmaları da bugünden itibaren başlatıyoruz.  Belediye olarak Pamucak sahilinin hak ettiği yere gelme konusunda kendi projelerimiz var. Selçuk ve civar bölge halkı Pamucak sahilinden en yüksek verimi almalıdır. Netice olarak önümüzdeki dönemlerde Pamucak sahili cıvıl cıvıl olacak ve Selçuk denizle var olacak. Yerel mavi bayrak sorumlusu için biz bu konuda seçim yapacağız. Birlikte yaptığımız çalışma ile Pamucak sahilini hak ettiği seviyeye yükselteceğiz” dedi.
 
İLK OLARAK KÜÇÜK MENDERES TEMİZLENMELİ
Pamucak sahilinin özellikle Panonos bölgesinin kirlenmesine neden olan Küçük Menderes kirliliğine de değinen Başkan Bakıcı “ Bu proje ile birlikte mutlaka Küçük Menderes’in kirliliğinin de bir an önce bertaraf edilmesi gerekiyor.  Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na , İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne , çevre belediyelere ve özel işletmelere büyük bir görev düşüyor. Hep birlikte Küçük Menderesin kirliliği ile ilgili çalışmalara da bir an önce yöneleceğiz” dedi.
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’in ‘altın ayağı’ ödüle doymuyor
Başarılarıyla adından söz ettiren Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü Derneği ...
Sanatçılar Karşıyaka'ya Soma için geliyor
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, ilçenin her noktasında ...
Konak’ta tarih ayağa kalkıyor
Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş (TARKEM) yönetim kurulu üyelerini ...
 
Minik dostlar Dikili’de koruma altında
Dikili Belediyesi, ilçenin çeşitli bölgelerine yerleştirdiği otomatik ...
Miniklerden Urla Belediyesi’ne ziyaret
İzmir Yücel Tonguç Koleji öğrencileri, öğretmenlerinin eşliğinde Urla ...
Buca’da zabıtadan Soma şehitlerine lokma
Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Soma faciasında hayatını kaybeden madenciler ...
 
Karabağlar'dan engelsiz sporculara malzeme desteği
Karabağlar Belediyesi, İzmir Direnen Engelsiz Gençlik ve Spor Kulübü ...
Başkan Arslan Çiğli esnafıyla buluştu
Çiğlili esnafın yanında olan ve sorunların çözümü için esnafla işbirliğine ...
Güzelbahçeli kadınlar zumba ile zayıflıyor
Güzelbahçe Belediyesi Spor Okulları'nda verilen ücretsiz “Zumba” dansına ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva