HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Eylül 2015 Çarşamba - 20:49

Karabağlar’da CHP’li üyelerden ‘ithal aday’ kampanyası

Karabağlar Belediyesi Eylül ayı meclisinde CHP’li meclis üyeleri “ithal aday istemiyoruz” kampanyası başlattı. CHP’li üye Turan Manduz’un içinde olduğu üyeler mecliste çalışmayı gizli sürdürdü. Öte yandan meclis gündeminde AK Partili Azad Fazla Başkan Muhittin Selvitopu’na Karabağlar’da müteahhitlerin işlerinin bekletildiğini söyledi. Fazla’ya cevap veren Selvitopu ise geçmiş dönemlere gönderme yaparak, “Geçmişten gelen bazı alışkanlıklar olabilir. Yasal olan doğru olan hiçbir iş burada kalmayacak” dedi.

Karabağlar’da CHP’li üyelerden ‘ithal aday’ kampanyası

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  Karabağlar Belediyesi Eylül ayı meclisi, Muhittin Selvitopu başkanlığında toplandı.  Meclis oturumundan önce CHP grubunda parti içi gizli yürütülen imza kampanyası damga vurdu.
 
İTHAL ADAY KAMPANYASI
Türkiye 7 Haziran seçimlerinin ardından hükümetin görüşmelerle kurulamaması sonucu erken seçim kararı almasıyla seçmen 1 Kasım’da sandık başına gidecek. Siyasi partiler 1 Kasım sürecinde gelinen süreçte Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığı başvuru sonrası 7 Haziran seçimlerinde önseçimle belirlenen adaylarla yola devam kararı aldı.
 
Partinin kararı üzerine Karabağlar Belediyesi CHP’li meclis üyeler “ithal aday istemiyoruz” sloganı ile imza kampanyası başlattı. İçlerinde CHP’li Turan Manduz’un yer aldığı partililer, meclis oturumunda CHP’li diğer üyelerden imza istedi. Manduz, basın mensuplarının konu ile ilgili kampanyayı doğrularken, detaylı bilgi vermekten kaçındı. Manduz, ilerleyen günlerde açıklama yapacağını duyurdu.


 
MÜTEAHHİTLER BEKLETİLMESİN
Öte yandan meclis oturumunun dilet ve temenniler bölümünde AK Partili Azad Fazla Bakan Selvitopu’ndan müteahhitler için istekte bulundu. Aldıkları duyuma göre Karabağlar’da iş yapmak isteyen müteahhitlerin dosyasının kasıtlı bekletildiğini söyleyen Fazla, “Ülkemizde ve dünyada belediyemizde fabrikaların olmadığını ancak mobilya sektöründe olduğunu ve bunların gelirlerinin düşük olduğunu görüyoruz.  İlçemize rant kazandıracak en büyük sektör müteahhit sektörüdür. Biz AK Parti grubu olarak dışarıda aldığımız duyumlara göre belediyemize başvuran müteahhitlerin projelerini verdiği ama bir türlü sonuç alamadığını duyuyoruz. Sizden isteğimiz ve talebimiz ilçemizdeki müteahhitlerle lütfen dertleşme toplantısı yapın. Bu konuda adım atılması sizi de bizi de rahatlatacak” ifadesini kullandı.


 
ESKİDEN ALIŞKANLIKLAR OLABİLR
Fazla’nın sözlerine yanıt veren Selvitopu ise geçmiş dönem belediyelerdeki alışkanlıklara gönderme yaptı. Selvitopu, “Bunları kim söylüyor bilemiyoruz. Biz yıllardır belediye içinde çalışan insanlarız. Biz bunları adım adım takip ediyoruz. Kimin dosyası kaldıysa bize dosya numarasını bildirin. Geçmişten gelen bazı alışkanlıklar olabilir. Bundan dolayı bu söylemler çıkabilir. Ama  yasal olan doğru olan hiçbir iş burada kalmayacak. Bu konuda gelen sıkıntısı olanlar dosya numarasıyla gelinirse yardımcı oluruz.  Daha önce bu toplantıları yaptık gene yaparız. Bir kişinin masa masa dolaşıp oyalanmasından asla haz etmeyiz. O tür bilinçli bir gecikme olduğunu sanmıyorum. Ama oluyorsa da gereğini yaparız. Bu belediyede olan her şey yasalara uygun olmak zorunda” diye konuştu.
 

 
Çiğli’de gergin meclis: O isimden istifa resti
 
ABD Büyükelçisi Kılıç'tan Edelman'a sert yanıt
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli’de gergin meclis: O isimden istifa resti
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ile Süleyman Karadağ arasında yargıya ...
İzmir'de bir ilk: Buca'da bilgi edinmek parayla...
İçişleri Bakanlığı’nın belediyelere Bilgi Edinme Kanunu’nun 10’uncu maddesince ...
Karşıyaka stadına belediyeden bedelsiz tahsis
Karşıyaka Yalı'da yıkılan eski stad alanı üzerine 15 bin kişilik yeni ...
 
Dev sempozyum başladı: Masada zeytin var!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi tarafından düzenlenen "İzmir ...
Kemalpaşa’da eğitime tam destek
Kemalpaşa’daki okulların boya, badana ve tadilat işlerine destek veren ...
Bucalı çocuklar 'barış'ı çizdi
1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Bucalı minikler, Buca Belediye Başkanı Levent ...
 
1 Eylül Konak’ta şiir ve türkülerle kutlandı
Bu ayki temasını ‘Kentte, yurtta ve dünyada barış’ olarak belirleyen Konak ...
Teos Marina halkla buluşuyor
Teos Marina, yeni atanan yönetiminin aldığı kararla halkla iç içe bir marinaya dönüşüyor.
Menderes'te Orta Mahalle Parkı yenilendi
Menderes Belediyesi tarafından Özdere Orta Mahalle Parkı yenilendi. Yapılan ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva