HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Eylül 2015 Çarşamba - 19:17

İzmir'de bir ilk: Buca'da bilgi edinmek parayla...

İçişleri Bakanlığı’nın belediyelere Bilgi Edinme Kanunu’nun 10’uncu maddesince verdiği bilgiye erişimin ücret hakkı Buca Meclisi’nde tartışıldı. Karar Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi. Komisyondan gelen önerge meclisten geçtiği takdirde vatandaş artık Buca Belediyesi’nden bilgiyi maddi bir bedel karşılığında alacak.

İzmir de bir ilk: Buca da bilgi edinmek parayla...

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Buca Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı Başkan Levent Piriştina idaresinde Olimpik Yüzme Havuzu binasında gerçekleşti.


 
Mecliste geçmiş oturumlarda zabıta yönetmeliğiyle ilgili alınan kararın iptali oylandı.  Geçmiş dönemdeki meclis kararıyla koruma güvenlik görevlilerin unvanı kaldırılmış ve özlük hakları da dikkate alındığında en yakın pozisyondaki zabıta görevlisi kadrosuna atanmalarına karar verilmişti. Fakat yaş koşulu gözden kaçırılınca bazı personel açıkta kalmıştı. Mecliste tartışılan iptal kararı oy birliğiyle kabul edildi. Böylece personel güvenlik görevlisi kadrosuna geri döndü.

- KARABAĞLAR’DA CHP’Lİ ÜYELERDEN ‘İTHAL ADAY’ KAMPANYASI
 
BUCA’DA BİLGİ EDİNME ARTIK PARAYLA
Oturumda ayrıca Bilgi Edinme Hakkı Kanununun 10’uncu maddesinde yer alan, ‘Başvurunun yapıldığı kurum ve kuruluş, erişimine olanak sağladığı bilgi veya belgeler için başvuru sahibinden erişimin gerektirdiği maliyet tutarı kadar bir ücreti bütçeye gelir kaydedilmek üzere tahsil edebilir’ hükmü de tartışıldı. Meclis, maddenin Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi için oy birliğiyle karar aldı. Böylece karar komisyondan geldikten sonra meclisten geçtiği takdirde Buca Belediyesi’nden bilgi almak isteyen vatandaş maliyetin karşılığı olarak belediyeye ödeme gerçekleştirecek.
 
HALI SAHALAR ÜCRETSİZ OLSUN
AK Partili Çeliker Gökçin, Buca’daki belediyeye ait halı sahaların gençleri spora teşvik etmek amacıyla ücretsiz faaliyet göstermesini önerirken, Başkan Piriştina, “12 bin 500 öğrenciyi tenis ve yüzmeyle tanıştırdık. Bu yaz bin çoğumuzun yüzmesini sapladık ve voleybol oynattık. Buca’da sporun başkenti yapmak üzere hem idari hem inşa anlamında çok şeyler yapıyoruz. Spor anlamında sayısız işler ortaya koyuyoruz. Spor denilince akla Buca gelecek. Bucayı spor başkenti yapmayı düşünüyoruz” dedi.
 
ÖĞRENCİLERİ PARALEL YAPININ YURTLARINA ATMAYALIM
Tınaztepe Mahallesi’nde belediyeye ait 105.96 metrekarelik satışı oylandı. AK Partili Çeliker Gökçin arsanın kat karşılığı satılmasını önerdi. Alınacak katların da üniversite öğrencilerine barınma ihtiyacı için verilmesini savundu. Gökçin, “Böylelikle öğrenciler paralel yapıya ait yurtlara gitmesi önlenecektir.  Öğrencileri bu yapının yurtlarının kucaklarına atmış durumdayız. Sizin buna gönlünüz elveriyor mu?” diye konuştu.
 
BUCA KONGRESİ SONRASI İŞTEN ÇIKARILMALAR YAŞANDI
Dilek ve temenniler bölümünde tekrar söz alan Çeliker Gökçin tartışmalı Bucaspor kongresi ve sonrasında yaşanan işten çıkarılmalar hakkında konuştu. Gökçin, “Buca kongresinden sonra spor ve siyaset birbirine karıştı. Sizin de taraf olduğunuz gördüm. Karşı tarafın yakınlarını işten attınız. Emeğe saygılı olduğunuzu söylediniz. Somut gerekçelere dayanmadan birilerinin işten atılmasını doğru bulmuyorum. Kin ve kırgınlık ile işçilerin işlerine son verilmesini doğru bulmuyorum. Ve bu insanların çoğu da sizin partinize oy veren insanlar. Bu konuda sizi yanıltmış olabilirler. Lütfen bu yanlıştan dönün ve işçilerin işlerine dönmesini sağlayan” dedi. 


 
Başkan Piriştina da, “Asla siyaset ve sporun birbirine karışmaması lazım. Siz bir gözlemi dile getirdiniz. Herhangi bir şekilde birilerinin düşüncesi bizle örtüşmüyorsa biz insanların aileleriyle hesaplaşmıyoruz. Bunu hiçbir devlet kurumunun yapmaması lazım… Devletin kucaklayıcı olması gerek. Bu konuda katılıyorum. Olumsuzluklar oluyor farkındayım ama yanlış düşünüyorsunuz. İşten çıkarılmalar oluyorsa ortaya koyulan mesailerde sıkıntı vardır. Ama bir daha dikkatle inceleriz” diye konuştu. 
 
 
 

 
Karşıyaka stadına belediyeden bedelsiz tahsis
 
Çiğli’de gergin meclis: O isimden istifa resti
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kerim 4 Eylül 2015 Cuma 10:19

Bucaya girmek parayla olacak yakında

Yorumu oyla      11      5  
barış 4 Eylül 2015 Cuma 00:08

Ecevit parkının yürüyüş parkuru bir yıldan beri viran

Yorumu oyla      11      5  
Buca'lı 3 Eylül 2015 Perşembe 13:28

Dumlupınar mahallesi halen SİT alan rezilliğini yaşıyor.Yıkık dökük perişan binalar.Gerçek tarihi eserler maalesef yıkılmak üzere.S.Demirsoy hastane arkası sözde su kuyuları olarak atıl duruyor.Kuruçeşme,9.Eylül ünv.Hukuk Fak.kavşağı,Üçkuyular,Çevik Bir,Heykel ve Tansaş Şirinyer kavşaklarına araçlar için alt geçit yapmadığınız sürece trafik sorunu çözülmez ve Buca KÖY olmaktan ÇIKAMAZ.Sayın Başkan artık bu işlerle uğraşın,bırakın diğer işleri şube müdürleriniz ilgilensin.Soyadınızın hakkını verin lütfen.

Yorumu oyla      16      5  
duyarlı bucalı bir vatandaş 3 Eylül 2015 Perşembe 13:25

yu artık bukadarıda olmaz bilgiyide ticarete döktüler ya bukadarda para sevilmezki buca halkını soyma girişiminizi eshefle kınıyorum inşallah bu madde buca meclisinden geçmez şayet geçerse birdaha buca chp yerelseçimde ben ve benim gibi düşünen binlerce kişiden oy almayı unutsun

Yorumu oyla      16      5  
BUCALI 3 Eylül 2015 Perşembe 11:53

chp ye oy verdiğimize pişman olduk

Yorumu oyla      21      7  
ado 3 Eylül 2015 Perşembe 11:22

kozağaç 223 sk ta buca pazar yolu üzeri cemil şeboy tesisleri arkasında belediye çocuk yuvası yaptırdı pırlanta evi sonra yıktı içine çocuk girmeden şimdi 3 gün önce gene yapılmaya başlandı belediyeye o kadar çok boş iş yapıyorki bakın şimdi apartmanlarda ki zorunlu otoparkları 129 sayılı sözde kanunla ve tabiki rüşvetle daireye çeviren ev sahiplerine izin veriyorlar tatıdan ne farkın var ey piritina bucada ne değişti seni niye kozağaçta heykelde göremiyoruz bi çık artık halkın arsına gir yandaşlarına deil ama herkesin içine

Yorumu oyla      21      6  
TC misafir 3 Eylül 2015 Perşembe 09:16

Vatandaşa parayla bilgi vereceğinize bu parayı kaldırımları işgal eden işletmelerden ceza olarak çıkarın yani görevinizi yapın. Vatandaşın işi düşecek bilgi isteyecek ve siz bunun maliyetini zaten ödediği vergilerle size kaynak yaratan vatandaşa tekrar yükleyeceksiniz böyle saçmalık olmaz.

Yorumu oyla      28      6  
Yazık 3 Eylül 2015 Perşembe 03:00

Halkçı belediye herseyden masraf almaya başlıyor.paralar nereye gdyor ise.....

Yorumu oyla      27      6  
Taşaron darbe 2 Eylül 2015 Çarşamba 23:58

Evet bir haksızlık var ama işini yapamayan değil bucasporseçiminden kuyruk acısı var.oradan gelecek yenı paralara göz dikildi ama olmadı.sonra ne oldu sizin yuzünüzden ben seçimi kaybettim dediniz.olsun çıkarın bu işçiler mahkemede geri dönecek ve tüm tazminatı yasa gereği siz şahsen ödeyeceksınız. Yeter ki işten çıkarılıp davayı kazananlar son davada hakıme ben devletımın zarara ugramısnı istemıyorum .benı işten çıkaran şahusların bu tazmınatı ödemesını arz edıyorum diye hakıme söylemesı yeterli.

Yorumu oyla      19      5  
ANKARA 2 Eylül 2015 Çarşamba 22:25

Levent Baskanımız Işçi Alımları Ne Zaman... Işçi Alımlarını Özel Sektorün Sırtına Yuklemek Doğru Mudur. Özel Sektor Gercekten Gönderdıgınız Kişileri Işe Alıyor Mu! Ahh Buca Ahh...

Yorumu oyla      19      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka stadına belediyeden bedelsiz tahsis
Karşıyaka Yalı'da yıkılan eski stad alanı üzerine 15 bin kişilik yeni ...
Dev sempozyum başladı: Masada zeytin var!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi tarafından düzenlenen "İzmir ...
Kemalpaşa’da eğitime tam destek
Kemalpaşa’daki okulların boya, badana ve tadilat işlerine destek veren ...
 
Bucalı çocuklar 'barış'ı çizdi
1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Bucalı minikler, Buca Belediye Başkanı Levent ...
1 Eylül Konak’ta şiir ve türkülerle kutlandı
Bu ayki temasını ‘Kentte, yurtta ve dünyada barış’ olarak belirleyen Konak ...
Teos Marina halkla buluşuyor
Teos Marina, yeni atanan yönetiminin aldığı kararla halkla iç içe bir marinaya dönüşüyor.
 
Menderes'te Orta Mahalle Parkı yenilendi
Menderes Belediyesi tarafından Özdere Orta Mahalle Parkı yenilendi. Yapılan ...
Güzelbahçe ile tapu kadastro arasında paylaşım sistemi
Güzelbahçe Belediyesi ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, vatandaşların, ...
Karabağlarlı minikler hayallerindeki barışı çizdiler
Yeni kurulan Karabağlar Belediyesi Çocuk Meclisi ile belediye meclis üyeleri, ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva