HABERLER>SPOR
3 Nisan 2021 Cumartesi - 12:19

Kaf-Kaf, federasyona isyan bayrağını çekti!

ING Basketbol Süper Ligi'nde 16 maçta 15 galibiyet aldığı müthiş serinin ardından son 2 maçını kaybederek normal sezonun bitimine 4 hafta kala ikinci sıradaki yerini Fenerbahçe Beko'ya kaptıran Pınar Karşıyaka, sarı-lacivertli rakibine yarın konuk olacak. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, erteleme talebinde bulundukları ING Basketbol Süper Ligi'nde oynayacakları Fenerbahçe Beko maçına, taleplerinin kabul edilmemesi halinde genç takımla çıkacaklarını bildirdi.

Kaf-Kaf, federasyona isyan bayrağını çekti!

Ülker Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 17.30'da başlayacak. Ligde iki takım da geride kalan 26 haftada 20 galibiyet alırken, sezon başında mali kriterleri yerine getiremediği için 1 puanı silinen Karşıyaka, son yenilgilerle aylar sonra rakibinin gerisinde üçüncülüğe geriledi. İstanbul'da oynanacak maçı kazanan taraf lider Anadolu Efes'in ardından sezonu ikinci basamakta tamamlayıp Play-Off'a daha iyi yerden girmek için avantaj kazanacak.

Ligde ve Avrupa'da son 4 maçını kaybederek kritik dönemde düşüş yaşayan Karşıyaka'nın FIBA Şampiyonlar Ligi'nde 6 Nisan Salı günü 8'li Final'e kalma hedefi için oynayacağı Happy Casa Brindisi mücadelesi öncesi Basketbol Federasyonu'na Fenerbahçe randevusunun ertelenmesi için yaptığı başvuru kabul edilmedi. Kaf-Kaf'ta koronavirüs testi pozitif çıktığı için son 2 lig maçını kaçıran M'Baye, izolasyon sürecini tamamladığı için önemli sınavda forma giyebilecek.

GENÇ OYUNCULARLA ÇIKACAĞIZ
Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, İstanbul'da oynayacakları Fenerbahçe Beko maçının, başvurularına karşın Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından ertelenmemesine yönelik açıklamalarda bulundu.

Başkan Turgay Büyükkarcı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"FIBA Şampiyonlar Ligi’nde 6 Nisan Salı günü İtalyan ekibi Brindisi ile oynayacak olduğumuz final niteliğindeki Play-Off I Grubu son maçı öncesi Pazar günkü (yarın) ING Basketbol Süper Ligi 27. Hafta Fenerbahçe Beko maçının ertelenmesine yönelik başvurumuz Türkiye Basketbol Federasyonu’nun sözde önceden uygulanan kurallar gerekçesiyle reddedilmiştir. Konuya ilişkin süreci gerek Fenerbahçe Beko gerekse de Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sayın Ali Koç nezdinde de yürüterek, birlikte erteleme talebimizi yineledik. Öncelikle Türk Basketbolu adına önemli bir eşik öncesinde içerisinde olduğumuz duruma gösterdikleri saygının yanı sıra sergiledikleri olumlu ve anlayışlı yaklaşımdan dolayı Fenerbahçe Spor Kulübü ve Başkanı Sayın Ali Koç’a teşekkür ederiz. Bununla birlikte konuyu anlatamadığımız ya da anlamaktan imtina eden Basketbol Federasyonumuzu, biz kulüpler için var olduklarını hatırlatarak, görev ve sorumluluklarının bilinciyle Türk basketboluna katkı sağlamak adına yetki kullanmaya davet ediyoruz. Ayrıca belirtmek isteriz ki, bu tutumun devam etmesi halinde, şartlar gereği Yönetim Kurulu kararı ile sahaya BGL takımımızı oluşturan genç oyuncularımızın ağırlıklı olacağı bir kadro ile çıkacağımızı basketbol kamuoyunun bilgisine sunarız." (DHA)

 
AK Parti İzmir'in kadınlarından 'her delege için bir fidan'
 
İzmir kanser hastası kadınları Umut Atölyesi’nde ağırlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka kritik maça tam kadro hazır!
Misli.com 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta son 5 haftaya Play-Off hattının 5 ...
Futbolcu Aykut Esgi: Akhisarspor'a gelmem için Ahmet Çakar'a para ödedik
Akhisarpor'da forma giyen genç oyuncu Alim Aykut Esgi'nin transfer süreci ...
TFF: Üç hakemin korona testi pozitif çıktı
TFF iki üst klasman hakem ile bir üst klasman yardımcı hakemin Covid-19 ...
 
Altınordu'da Oğulcan çok gözde
TFF 1’inci Lig’de milli aranın ardından pazar günü evinde Eskişehirspor’la ...
Altay'da defansın solu emin ellerde
TFF 1’inci Lig’de milli aranın ardından Bursaspor deplasmanına çıkacak ...
Hakan sustu Karşıyaka durdu
Misli.com 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta şampiyonluk yarışında havlu attıktan ...
 
Göztepe'nin rakibi Kayserispor
Süper Lig'de üst üste MKE Ankaragücü ve Demir Grup Sivasspor maçlarını ...
Şoför tahliye edildi!
İzmir'de, antrenman sırasında kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybeden ...
Bergama Belediyespor evinde yenişemedi
MİSLİ.com 3'üncü Lig 4'üncü Grup'ta üst üste 2 galibiyetle düşme hattından ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva