HABERLER>EKONOMİ
9 Nisan 2018 Pazartesi - 15:07

İZTO seçimlerinden sıcağı sıcağına: Özgener yıktı, geçti!

İzmir Ticaret Odası seçimlerinin ilk aşaması olan meclis üyeleri ve komite seçimlerine binlerce kişi sandığa gitti. Özgener ve Demirtaş'ın karşı karşıya geldiği inşaat grubunda Özgener 1238 oy alırken Demirtaş 930 oy aldı. Otomotiv listesinde Özgener ipi göğüsledi, içecek listesinden Demirtaş çıktı.

İZTO seçimlerinden sıcağı sıcağına: Özgener yıktı, geçti!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Ticaret Odası seçimlerinin ilk aşaması olan meclis üyeleri ve komite seçimlerine binlerce kişi sandığa gitti. İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın yeniden aday olduğu seçimlerin ilk aşaması gerçekleşti.  Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı İzmirli İşadamı Mahmut Özgener’in aday olduğu seçimlerin kıyasıya rekabete sahne oldu.

Haftanın ilk mesai gününde binlerce üye Gaziemir’deki Yeni Fuar Alanı’nda sandığa gitti.

- İZTO SEÇİMLERİ SONRASI ÖZGENER'DEN İLK AÇIKLAMA: YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR!

Oy kullanmak için Fuarizmir’in yolunu tutan oda üyeleri, seçimin yapılacağı holün önünde ve Gaziemir yolunda yoğunluk oluşturdu. Fuarizmir’in önünde uzun araç kuyruğu oluştu. Oy kullanmak için fuarın yolunu tutan oda üyeleri, seçimin yapılacağı bölgede araçlarıyla uzun kuyruklar oluşturdu. 

- İZMİR'DE SEÇİM KUYRUĞU: AKIN ETTİLER!

- ORTAK AKIL’DAN FLAŞ ÇIKIŞ: MECLİSTE GİREN ARKADAŞLARA GÖRE ADAYIMIZI AÇIKLARIZ!

Demirtaş ve Özgener arasındaki rekabetin en yoğun yaşanacağı komite İnşaat Yapım ve Onarım Grubu oldu. Demirtaş, 67. İnşaat Yapım ve Onarım Grubu ve 13. İçecek Grubu’ndan meclis üyesi adayı olurken, Başkan Adayı Mahmut Özgener 56. Ulaşım Araçları Satışı Grubu ve 67. İnşaat Yapım ve Onarım Grubu’ndan seçime girdi.

Demirtaş’ın İnşaat Yapım ve Onarım Grubu listesinde alanda büyük güç aldığı CHP İzmir İl eski Başkanı Ali Engin dikkat çekti. Özgener’in ise aynı listede Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır’a yer vermesi gözden kaçmadı.

Ulaşım Araçları Satış Grubu'nda Mahmut Özgener ve Hüsnü Aydın yer alırken karşı listede ise Ekrem Demirtaş'ın adına hareket eden Otokent Yönetim Kurulu Başkanvekili Ahmet Coşar yazıldı.  

ÖZGENER AÇIK ARA
Saat 17:00'da ise oy verme işlemi sonlandı. Yapılan oylamada Özgener, açık ara önde tamamladı.

Özgener ayrıca otomotivdeki listesi de kazanırken Demirtaş içecek grubnundan çıkabildi. İçecek grubunda Demirtaş 116 oy alırken Meclis üyesi olma hakkı kazandı. Demirtaşa'a karşı çıkan liste 95 oyda kaldı.

Otomotiv listesinde Özgener 155 oy alırken karşı liste 43 oyda kaldı. Özgener, buradaki sonuç ile meclis üyesi olma hakkını elde etti.

Uzun yıllardır görev başında olan ve inşaat sektöründen yüksek oylar alan Demirtaş için bu kez rüzgar terse döndü. Özgener ve Demirtaş'ın karşı karşıya geldiği inşaat grubunda Özgener 1238 oy alırken Demirtaş 930'da kaldı.

Seçimi kazanan 175 meclis üyesi, cumartesi günü İZTO Meclis Salonu'nda toplanarak yönetim kurulu başkanı ve meclis başkanını netleştirecek.

KİM KİMİ DESTEKLİYOR?
Özgener'i destekleyenler arasında hemen hemen önemli isimler yer aldı. Balıkçılık ve Av Malzemeleri Grubu'nda Erdal Seferbay ve Ahmet Şahin Çakan, Ekmekçilik Grubu'nda Birol Yılmaz ve Hüseyin Sağır, Gıda Tüketim Maddeleri ve Perakende Grubu'nda Kibaroğlu Marketleri adına Murat Gin, Ahmet Selik ve Baştaş Market adına Fevzi Baştaş, Giyim Eşyaları Grubu adına Emre Kızılgüneşler, Mobilya Grubu adına Nevzat Artkıy, Sağlık Grubu adına Medical Park Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba, CHP'li Saniye Bora Fıçı, Gözlükçüler adına Mert Pala, Kitap Kırtasiye ve Büro Makineleri ve Oyuncak adına MHP'li Adil Özyiğit, Konaklama Grubu adına Nail Özkardeş'in oğlu Oğuz Özkardeş, Yük Taşıma Antrepo Grubu adına Koç Ali Al, Rebi Akdurak, Bankalar Menkul Kıymetler adına İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Lojistik ve Gümrük Müşavirliği Grubu adına Cemal Elmasoğlu, Otomotiv ve Yedek Parça Satış Grubu adına Mustafa İduğ ve Sezai Çakmak, Mühendislik ve Mimarlik Grubu adına Akın Kazançoğlu, Levent Mendeş, Dış Ticaret ve E-Ticaret Grubu adına Jak Eskinazi yer aldı. 

DİKKAT ÇEKEN AYRINTI
Seçimlerde en dikkat çeken komiteler arasında 42. Restoran Kafe ve Eğlence Yerleri Grubu  yer aldı. İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın yönetim kurulunda yer alan Altınkapı Gıda adına Cüneyt Altınkapı ve meclis üyeleri Deniz Restoran adına Yılmaz-Ramazan Çelikkaya, Şamdan Restoran adına Adnan Koç ve Boğaziçi Restoran adına Cem Kocatoros pembe liste çıkardı. Listenin Mahmut Özgener’e destek verdiği belirtilirken karşısında turuncu listede ise Ortak Akıl Grubu’nun önemli isimlerinden biri olan Bortar Yemek Şirketi’nin sahibi ve aynı zamanda İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt yer aldı.  Küçükkurt'un başını çektiği liste seçimi kaybetti. 

Öte yandan komitelerden çıkan meclis üyeleri seçimlerin yapılacağı güne kadar görüşmelerini sürdürecek. Sandıkta Özgener ya Demirtaş'tan yana tercih yapacak. 

DEMİRTAŞ'TAN AÇIKLAMA!

Demirtaş resmi olmayan ilk sonuçların ardından yaptığı açıklamada, “Seçim çok büyük baskılar altında gerçekleşti. Üzücü bir olay olmaması sevindirici. Şu an kendi grubumdan kazandım. Diğer arkadaşların sonuçlarını inceliyorum. Bu yarıştan zaferle çıkacağız. Endişe duymuyorum” dedi.

LİSTELER

İNŞAAT YAPIM VE ONARIM GRUBU

İÇECEK GRUBU

 
Pınar Karşıyaka'nın gözü yüksekte
 
Ortak Akıl’dan flaş çıkış: Mecliste giren arkadaşlara göre adayımızı açıklarız!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte 'Süper Teşvik'ten yararlanacak o firmalar
Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında teşvik belgesi almaya hak kazanan ...
Doğuş'tan bir satış haberi daha!
Banka borçlarını yapılandırma haberleri ile gündemde olan ve son olarak ...
'Süper Teşvik'ler bugün açıklanıyor
Daha önce iki kez ertelenen "Süper Teşvik'ler bugün düzenlenecek bir törenle duyurulacak.
 
Milano'da İzmir tramvayı!
İzmir’in dünya markası fuarlarından biri olan IF Wedding Fashion İzmir-Gelinlik, ...
Dolar yeni haftaya nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolarda geçtiğimiz hafta yaşanan tarihi zirve yolculuğunun ardından yeni ...
İZTO Adayı Özgener: İzmir Kazanacak
İzmir Ticaret Odası (İZTO) seçimlerinin İzmirlilere ve kentteki esnaflara ...
 
Doğuş Grubu İzmir’den ayrıldı
Konak-Karabağlar ve Balçova’nın keşişim noktası Üçkuyular’da İstinyepark ...
Necip Nasır: İZTO'da değişim yaşanacak, kazanan İzmir olacak
Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı ve İZTO 67 - İnşaat Yapım ve ...
EBSO üyelerine 30 milyon TL nefes kredisi
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva