HABERLER>İŞ DÜNYASI
12 Mart 2024 Salı - 16:11

İZTO Başkanı Özgener'den belediyelere 'arsa üretin' çağrısı!

İş Dünyası Buluşması’nda konuşan İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener, "Üyelerimizden gelen taleplere istinaden, kent içinde sıkışıp kalmış sanayi siteleri ve çarşıların daha çağdaş ve sağlıklı bir planlama çerçevesinde uygun alanlara taşınması da önemli projelerimiz arasında yer alıyor.  Bu sorunun çözümüyle ilgili olarak arsa üretimi başta olmak üzere Belediyelerimizin her türlü katkısını önemsiyoruz.”

İZTO Başkanı Özgener den belediyelere  arsa üretin  çağrısı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Bir dizi program için İzmir’e gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel günün ilk programında İzmir Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen İzmir İş Dünyası Buluşması’na katıldı.

Toplantıya Özel’in yanı sıra Büyükşehir Adayı Cemil Tugay, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer katılırken, açıklamalarda bulunan İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener dikkat çekici ifadelerde bulundu.

BAŞARILAR DİLİYORUZ
Özel’i ilk defa ağırlamaktan kaynaklı duyduğu mutluluğu dile getirerek sözlerine başlayan Özgener, “Sayın Genel Başkan, sizi Odamızda ilk kez ağırlıyoruz. Eğitiminizi kentimizin köklü kurumlarından Bornova Anadolu Lisesi ve Ege Üniversitesi’nde tamamlamanız, siyasi hayatınız boyunca kentimizde harcadığınız yoğun mesai nedeniyle konularımıza hakim olduğunuzu biliyor ve sizi İzmirli bir hemşehrimiz olarak görüyoruz.  Bugün İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Borsası olarak sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyor, size ve tüm katılımcılara hoş geldiniz diyoruz. Konuşmama bir teşekkürle başlamak istiyorum.  Çok kıymetli İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e kentimize verdiği hizmetler, bugüne kadar yürüttüğümüz projelerdedesteklerini esirgemediği, çözüm odaklı ve istişareye dayalı yaklaşımları için huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu vesileyle, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Sayın Cemil Tugay ve ilçe belediyelerinin başkan adaylarına da seçim sürecinde başarılar diliyoruz” açıklamasını yaptı.

EN AZ 1 ASIRDIR BAŞARIYORUZ
Tarımın önemine vurgu yapan Özgener, “Kardeş oda ve borsalarımızla kurduğumuz iş birliğinden aldığımız gücün ve yakaladığımız ahengin, kentimiz, bölgemiz ve  ülkemiz adına gerçekleştirdiğimiz başarılı çalışmalardaki etkisinin de özellikle altını çizmek istiyorum.  Kurumlar arası sahip olduğumuz bu uyum, kentin potansiyelini artıracak projelerin geliştirilmesi ve hayata geçirilmesinde itici bir güç oluşturuyor. İzmir hepimizin göz bebeği. Hep birlikte bu kıymetli kent için çalışıyor, üretiyoruz.  İzmir sadece kurtuluşun değil kuruluşun da simge kenti olarak Cumhuriyet tarihimizde demokrasi kültürünün yeşermesi ve kökleşmesinde önemli roller üstlenmiş, öncü ve örnek olmuştur. İzmir ayrıca hoşgörülü, yüzü medeniyete dönük, çağdaş ve özgürlükçü toplum yapısı ile bağrına bastığı herkesi İzmirli yapan bir kent. Kentimiz kimliğinin önemli bir parçasının da Akdeniz’in tarihi liman kentleri arasında yer alması olduğunu düşünüyorum. Bu özel konumuyla; geniş bir hinterlanda eşsiz lojistik olanaklar sağlarken, aynı zamanda bir ticaret kenti olarak öne çıkıyor. İzmir’i olumlu yönde ayrıştıran bir diğer özelliğinin ise,  çok yönlü ve esnek üretim altyapısı olduğuna inanıyorum.  Kentimiz, uluslararası ticaret için güçlü bir erişim noktası oluştururken, ürettiği ürünleri dünyanın dört bir noktasına pazarlamayı da en az bir asırdır başarıyor.  İzmir’e daha rekabetçi bir kent kimliği kazandıracak adımların atılmasında, sektörel gelişme stratejilerinin seçici bir anlayışla konumlandırılması öncelik taşıyor.  Bu sektörlerin artan bir ivme ile kent ekonomisine ve ulusal ekonomiye katkı sağlaması için sadece yerli yatırımcıların değil, aynı zamanda yabancı yatırımcıların da çekilmesinin gerekli olduğuna inanıyorum. İzmir’in bir ticaret, tarım, teknoloji, turizm, lojistik, sanayi, girişimcilik ve fuarlar kenti olarak güçlenmesinde bu ortak akıl çerçevesinde hareket edilmesinin büyük önem taşıdığını bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz projelerle ortaya koyduk" ifadelerini kullandı. 

BELEDİYELERİMİZİN KATKISINI ÖNEMSİYORUZ
İzmir'in potansiyeline vurgu yapan Özgener, "İzmir’in tarımda barındırdığı büyük potansiyeli değerlendirmek için kardeş Odalarımızla yürüttüğümüz ve alt yapı çalışmalarını tamamladığımız 3 milyon metre kare alana sahip Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi, 1.2 milyon metre kare ile Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Bitkisel Üretim Bölgesi ve  890 bin metre karede kurulu Bayındır Tarıma Dayalı İhtisas Sera Projelerimizde toplam 15 Milyar Türk liralık yatırımla 8 bin kişilik istihdam yaratmayı hedefliyoruz.  Bu doğrultuda Kardeş Odalarımızla gerçekleştirdiğimiz 1.3  milyon metre kare alan sahip Torbalı Karma ve Mobilya OSB Projemiz mobilya sektöründe faaliyet gösteren üyelerimize büyük fayda sağlayacaktır.  Tüm projelerimizde kadın istihdam yaratılmasına büyük önem verdiğimizin de altını çizmek istiyorum. Üyelerimizden gelen taleplere istinaden, kent içinde sıkışıp kalmış sanayi siteleri ve çarşıların daha çağdaş ve sağlıklı bir planlama çerçevesinde uygun alanlara taşınması da önemli projelerimiz arasında yer alıyor.  Bu sorunun çözümüyle ilgili olarak arsa üretimi başta olmak üzere Belediyelerimizin her türlü katkısını önemsiyoruz" dedi.

BÖLGE TİCARETİMİZE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK
Limanın önemine vurgu yapan Özgener sözlerini şu ifadeler ile sürdürdü;

“Bir liman kenti olarak dış ticarette ve özellikle de ihracatta kilit rol oynayan bir merkez konumundayız.  Kentimizin liman bağlantıları ile Batı Anadolu ve tüm ülkemize hizmet verecek bir lojistik merkez olarak konumlanması gerektiğine inanıyoruz. Bu doğrultuda, alt yapısı büyük ölçüde tamamlanan 1 milyon 300 bin metrekarelik Kemalpaşa Lojistik Merkezi alanının İzmir Valiliği ve Odaların da içinde olduğu şirkete süresiz tahsisi yakın zamanda gerçekleştirildi.  Bu merkez tamamlandığında entegre gümrük ve lojistik hizmetleriyle kentimizin bu alandaki operasyonel hız ve verimliliği artacak, bölgemiz ticaretine büyük katkı sağlayacaktır.”  

KISA SÜRE SONRA HİZMETE AÇIYORUZ
“Benden önce Sayın Başkanım Ender Yorgancılar’ın da belirttiği gibi İzmir bir teknoloji ve girişimcilik kenti olma yolunda önemli bir potansiyel barındırıyor.  Bu potansiyelin yüksek katma değerli ürün üretimi ve ihracatı için kullanılması amacıyla yine kardeş Odalarımızla birlikte İzmir Büyükşehir Belediyemizin de ortak olduğu İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezimizi faaliyete geçirdik. Son olarak İzQ bünyesinde çocuklarımızın teknoloji, girişimcilik ve inovasyon bilincinin geliştirilmesi amacıyla oluşturduğumuz Dijital Deneyim Merkezimizi kısa süre sonra hizmete açıyoruz.”

EN KISA SÜREDE YAPILMASINI TEMENNİ EDİYORUZ
"Fuarcılık kentlerin gelişmesinde önemli rol oynayan sektörlerden biri. İzmir’in, bir asra yaklaşan fuarcılık deneyimi dikkate alındığında,  sahip olduğu potansiyelin daha iyi değerlendirilebileceğine inanıyoruz.  Hannover, Paris, Milano gibi fuar kentleri dikkate alındığında İzmir’in yapılacak doğru planlamalarla bu kentler arasına girebileceği kanaatindeyiz. Bu noktada hem üyelerimize hem de kentimize katkı sağlayan fuarları her alanda destekliyoruz. Üyelerimize yurtiçi ve yurt dışı fuarlara katılımları için finansal destek sağlayan ülkemiz genelindeki öncü Odayız. Bu yıl sağlayacağımız 83 milyon liralık fuar desteğiyle bütçemizin yaklaşık %15’ini bu sektörün geliştirilmesine ve üyelerimizin fuar katılımlarına ayırdık.  Yakın zamanda İzmir’e WEnergy, WeCycle, Start Beauty ve Optik World Fuarlarını kazandırdık.  Önümüzdeki dönemde İzmir’in fuarcılık sektöründeki payını büyütmek amacıyla, Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere tüm paydaşlarımızla çalışmalarımıza devam ediyor olacağız.  Fuarcılığın yanısıra onun ayrılmaz bir parçası olan kongrelerin de kentimize kazandırılması için İzmir’e yakışır bir kongre merkezinin en kısa zamanda yapılmasını temenni ediyoruz.”

EN BÜYÜK GÜVENCEMİZ
“Kentimiz için değer taşıyan tüm projelerde Odamızın gurur kaynağı, gözbebeğimiz İzmir Ekonomi Üniversitemizin önemli bir rol üstlendiğini düşünüyorum. Yazılım, Havacılık ve Uzay Mühendislikleri, Lojistik Yönetimi ve Uluslararası Ticaret Finansman Genetik ve Biyomühendislik, Mekatronik Mühendislikleri ve Gastronomi’de bölümlerindeki Vakıf üniversitelerindeki tercih oranlarında, birinci olan Üniversitemiz İzmir için ortaya koyduğumuz projelerde sağladığı bilimsel katkılarla en büyük güvencemiz.  Bu başarıyı sürdürülebilir kılmak ve geleceğe taşımak amacıyla Üniversitemiz için yeni ve vizyoner projeler üretmeye devam ediyoruz. Bu doğrultuda, ülkemiz çapında yaptığımız bir mimari yarışma ile belirlediğimiz proje ile; çevreci, son teknolojiye sahip, yeşil ve akıllı 120 bin metre karelik bir kampüsü en kısa sürede hayata geçirmiş olacağız.”

İNCİRALTI İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM ATILACAĞI KANAATİNDEYİZ
“Sağlık turizmi bağlantılı sektörlerle birlikte yarattığı katma değer açısından kentlerin gelişiminde önemli rol oynuyor.  Bu noktada  İzmir, nitelikli kamu ve özel sağlık kuruluşları, uygun iklim koşulları  termal tedavi ve konaklama olanaklarına sahip bir kent.  Kentimizin “iyi yaşam” temasından hareket ederek dünyada sayılı sağlık turizm merkezlerinden biri haline gelme potansiyeline sahip olduğunu düşünüyoruz. Biliyorum ki buna inanamayan bu hezerunda kimse yoktur. Bu noktada kentimiz için adeta bir hazine niteliğinde olan İnciraltı bölgesinin bu vizyon doğrultusunda değerlendirilmesiyle önemli bir adım atılacağı kanaatindeyiz.”

KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZLANDIRILMALI
“Son dönemde yaşadığımız acı deneyimler sonucu gündemimizde yer alan bir diğer konu ise deprem.  İzmir’i depremlere dirençli bir kent olarak hazırlamak için; kentimizdeki tüm kurum ve kuruluşların bir arada çalışmasının yaşamsal önem taşıdığına inanıyoruz.   Bu nedenle, afetleri en az hasarla atlatmamız için ivedilikle hayata geçirilecek akıllı kentsel dönüşüm projeleri ile yapı stoğumuzun iyileştirilmesi ve afet bilinçli kentler yaratılması için var gücümüzle çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Bu amaçla kentimizin uzun vadeli projeksiyonlara dair mekânsal planlarını şimdiden belirlemenin, kent ekonomisine yönelik gelişimi kontrol altına alabilmek açısından büyük önem taşıdığı inancındayım. Hem konut hem de işyerleri için kentimizin ihtiyacı olduğuna inandığımız kentsel dönüşümün hızlandırılması ve bu yol ile kentsel estetiğin de geliştirilmesi gerektiğine inanıyoruz.  

 
Bakan Uraloğlu: Biz hizmet için siyaset yapıyoruz
 
Tesla satışlarda dibi gördü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY'nin yeni markası 'AJet' bilet satışlarına başladı
2008 yılında Türk Hava Yolları'nın (THY) alt markası olarak kurulan AnadoluJet, ...
Soyer’e teşekkür Özel’e ‘takdir’ mesajı… Kestelli’den dikkat çeken ‘kadın’ vurgusu
İş Dünyası Buluşması’nda konuşan İZTB Başkanı Işınsu Kestelli, “Ben bu ...
EGİAD'dan Döngüsel Ekonomini semineri
“Döngüsel Ekonomi ve İyi Uygulamalar" semineri EGİAD Sanayi ve Sürdürülebilirlik ...
 
Bakan Kacır: OSB'si olmayan il bırakmadık
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Planlı sanayileşme hamlesiyle ...
Türk gıdacıların ihracat hedefi 5 milyar dolar!
Türk gıda sektörü son 5 yılda iki kat büyüyerek 2 milyar dolar seviyesinde ...
İESOB’nin çağdaş salonu hizmete girdi
Bir süredir devam eden yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla, İESOB ...
 
Sabancı’nın RES’i için acele kamulaştırma
Sabancı Holding’in Ege Bölgesi’nde dikmek istediği rüzgar enerji santrali ...
Teşvikten DEVA’lı Ösen ailesi çıktı!
DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen’in eşine ait CMS Jant Fabrikası’nın ...
Optic World Fuarı söyleşileri ile sektöre ışık tuttu
İZFAŞ tarafından, ilk kez düzenlenen Optic World İzmir – Optik, Gözlük, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva