HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Temmuz 2018 Pazartesi - 09:04

İZSU'dan yatırım harekatı: 6 ilçeye, 7 proje

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Şirinyer, Çamdibi, Altındağ ve Gültepe bölgelerinde başarıyla uyguladığı atık su ve yağmur suyu hatlarını ayrıştırma projesini 6 ilçenin 7 farklı bölgesinde daha hayata geçirecek.

İZSU dan yatırım harekatı: 6 ilçeye, 7 proje

Çiğli, Buca, Karşıyaka, Bayraklı, Karabağlar, Konak’ın yağışlarda sıkıntı yaşayan mahalle ve sokaklarında 106 kilometre yağmur suyu hattı, 36 kilometre atık su hattı döşenecek.  

İzmir’in önemli akslarında ve caddelerinde geçmiş yıllarda yaşanan yağmur suyu problemini ortadan kaldıran İZSU Genel Müdürlüğü, mahalleler ve sokaklarda döşediği yağmur suyu kanalları ile vatandaşların sıkıntılarına son veriyor. 14 yılda 1186 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi, 452 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı, 279 kilometre uzunluğunda dere ıslahı gerçekleştiren İZSU’nun hedefinde son olarak Çiğli, Buca, Karşıyaka, Bayraklı, Karabağlar ve Konak’ın yağışlarda sıkıntı yaşayan bölgeleri bulunuyor. 6 ilçede 106 kilometre u zunluğunda yağmur suyu hattı, 36 kilometreuzunluğunda atık su hattı ve 2.5 kilometre dere ıslahı gerçekleştirmeye hazırlanan İZSU, proje çalışmaları tamamlanan 7 yatırım için yapım ihalesine çıkacak. Bu bölgelerde yağmur suyu hatları yapılarak, yağmur suyu ile kanal sularının ayrı toplanması sağlanacak; yağışlarda su birikintilerinin önüne geçilecek.

YATIRIM YAPILACAK BÖLGELER
- Öncelikli olarak Çiğli Harmandalı bölgesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İnönü, Uğur Mumcu mahallelerinde yaşanan yağmursuyu sorunları çözülecek. 12.5 kilometre uzunluğunda yağmur suyu, 16 kilometre uzunluğunda atık su şebekesi döşenecek, 1.5 kilometrelik dere ıslahı gerçekleştirilecek. Bu bölgedeki çalışmalar için İZSU önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak. Ayrıca Balatçık, Güzeltepe ve Şirintepe mahallelerinde yaşanan yağmursuyu sorunlarının çözümlenmesi amacıyla 20.6 kilometreuzunluğunda yağmur suyu, 3 kilome tre uzunluğunda atık su şebekesi döşenmesi için İZSU 2019 yılında yapım ihalesine çıkacak.

İZSU’nun 2019 yılı yatırım programında yer alacak diğer çalışmalar ise şöyle:

- Bayraklı ilçesinde Doğançay, Yamanlar, Postacılar, Emek ve Onur mahallelerinde 11.2 kilometrelik yağmur suyu hattı döşenecek. 2 kilometrelik mevcut atık su şebekesi yenilecek.  

- Karşıyaka İnönü Mahallesi’nde yaşanan yağmursuyu sorunlarının çözümlenmesi amacıyla toplamda yaklaşık 1.8 kilometrelik yağmur suyu şebekesi projesi hazırlandı.

- Buca  Menderes, Vali Rahmi Bey, Dumlupınar, Yaylacık, Atatürk, Akıncılar, Efeler, Fırat, Yenigün, Çamlıkule, Kozağaç, Yıldız, Adatepe, Şirinkapı, İzkent, Hürriyet, Buca Koop, Yıldız ve Kuruçeşme mahallelerinde yaşanan yağmursuyu sorunlarının çözümlenmesi amacıyla 35.4 kilometre uzunluğunda yağmursuyu şebekesi oluşturulacak ve çalışma güzergahlarında bulunan 15.2 kilometrelik mevcut atık su şebekesi yenilenecek. Bununla birlikte yaklaşık 1 kilometrelik dere ıslahı gerçekleştirilecek.

- Karabağlar Kibar, Ali Fuat Cebesoy, Günaltay ve Selvili mahallelerinin yağmur suyu sorununu çözmek amacıyla 7 kilometrelik yağmursuyu şebekesi projesi hazırlandı.

- Gültepe bölgesinde 2017 yılında yaklaşık 12 kilometrelik yağmursuyu ve 13.6 kilometre uzunluğunda atık su döşeyerek bölgede önemli bir yatırımı tamamlayan İZSU, şimdi bu bölgede ara sokaklara 17.5 kilometrelik yağmur suyu hattı döşeyecek.

 
Yerel seçimler erkene mi alınacak?
 
CHP'li Yücel'den Madımak Katliamı için mesaj
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2 Temmuz 2018 Pazartesi 14:23

2005-2018 arası yani 14 yılda 1186 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi, 452 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı, 279 kilometre uzunluğunda dere ıslahı gerçekleştiren İZSU

Yorumu oyla      11      5  
Lombak 2 Temmuz 2018 Pazartesi 10:43

2005-2018. Bugüne kadar neredeydiniz? Buradan eleştirdiğimde. Yağmur suyu ayrıştırması yapılmaz diyen uzmancıklar vardı.

Yorumu oyla      9      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa’da kiraz tadında festival
Kemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 47. Altın Kiraz Kültür ve Sanat ...
Yeşil konteynerler Bornova’nın sokaklarında
Temizlik hizmetlerini daha kaliteli ve sorunsuz biçimde verebilmek için ...
Buca’da ocaklar sönmüyor
Sosyal belediyeciliğe örnek projeleriyle Buca’da dar gelirli ve ihtiyaç ...
 
Bornova'ya çifte pazaryeri müjdesi!
Bornova Belediyesi’nin Atatürk ve İnönü Mahallelerinde temelini attığı ...
Karabağlar'ın eğitim gururu: LGS'ye KARBEM damgası
Karabağlar Belediyesi tarafından öğrencilerin ücretsiz eğitim alması amacıyla ...
Selçuk'ta belediyeden yazlık düğün salonu
Selçuk Belediyesi Yazlık Düğün Salonu faaliyete geçti. Selçuk halkının ...
 
İzmir’de o kursa akın: Hem de ücretsiz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası çatısı altında verilen barista ...
Büyükşehir’den İzmir’in o ilçesinde şebeke harekatı
Beydağ Baraj Havzası’nda kaldığı için yeni yerleşim yerine taşınan ve ...
92 yıl önce Urla'da bugün!
Tarihe ışık tutan Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva