HABERLER>EKONOMİ
25 Aralık 2018 Salı - 13:32

İzmirliler yılbaşından bir gün önce yüzecek!

Türkiye’de ilk olarak Menderes’in Özdere bölgesinde bu yıl gerçekleşecek olan Kış Yüzme Şampiyonası için bilgilendirme yapıldı. Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk, “Çok özel bir yarış düzenleyeceğiz. Bu ilk defa gerçekleşecek ve uluslararası standartlara sahip bir yarış olacak. Biz her zaman sosyal projelerin içinde olduk. Yüzücüler yetiştirmek durumundayız” dedi.

İzmirliler yılbaşından bir gün önce yüzecek!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de ilk olarak İzmir’de gerçekleşecek Kış Yüzme Şampiyonası için Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nde basın toplantısı düzenlendi. Marathon Masters Spor Kulübü tarafından organize edilen, Türkiye Yüzme Federasyonu’ndan onay alan ve 30 Aralık 2018 tarihinde Menderes’te yapılacak olan şampiyona hakkında konuşan İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk önemli bilgiler verdi.

Toplantıya Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki ve Marathon Masters Spor Kulübü Başkanı Turgut Esen de katıldı. Menderes Belediye Başkanı Sayın Bülent Soylu ise son dakika gelişmesi nedeniyle programda yer almadı. AK Partili Başkan Soylu’nun genel merkezin belediye başkanlarına yaptığı davet üzerine Ankara’ya hareket ettiği belirtildi.

BİZ HER ZAMAN SOSYAL PROJELERİN İÇİNDE OLDUK
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk, “Çok özel bir yarış düzenleyeceğiz. Bu ilk defa gerçekleşecek ve uluslararası standartlara sahip bir yarış olacak. 46 tane mavi bayraklı olan bölgede, Özdere’de gerçekleşecek. Önce Urla’da sonra Foça’da 1 Temmuz haftası içinde yarış düzenliyorduk. Marathon Masters tarafından kış yarışması teklifi geldi. Ümit ediyorum bu bir örnek teşkil eder.  Yüzme sporu önemli bir spor. Her sene yaz aylarının başlangıcında kötü haberler alırız. Bunları almamak için çaba harcıyoruz. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz ticaret odasıyız. İşin içinde ticaret var. Ama biz her zaman sosyal projelerin içinde olduk. Yüzücüler yetiştirmek durumundayız. Türkiye Yelken Federasyonu ile de çok önemli bir yarış düzenliyoruz. 5’incisini gerçekleştirdik. Hep farklı bölgelerde yapmaya gayret gösterdik. Bu noktada Ayvalık’ı seçmemizin, 1 Temmuz haftasında Foça’yı seçmemizin bilimsel açıklamaları var. Kış yarışması Özdere’de ilk defa düzenleniyor” dedi.

YILBAŞINDAN BİR GÜN ÖNCE YÜZÜLECEK
Marathon Masters Spor Kulübü Başkanı Turgut Esen de, “Yüzmeyi geniş kitlelere yaymayı amaçlayan bir hedefimiz var. Bununla ilgili yaptığımız ilk organizasyon. Deniz Ticaret Odası ile her zaman iş birliği içinde olduk. Yılbaşında özel bir yarışma düzenleyelim dedik. Yılbaşından bir gün önce organizasyonu düzenleyeceğiz. En uygun yerin Özdere olduğunu düşündük. Bin 500 ve 3 bin metre düzenlenecek bir yarış olacak. Belli standartları olan bir yarışma hazırladık.  Şu ana kadar 150 kişi kayıtlarını yaptırdı. Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Manş Denizi'ni en hızlı geçen İzmirli yüzücü Emre Erdoğan, yine Manş Denizi'ni geçen ilk Türk kadın yüzücü Bengisu Avcı katılımcılar arasında. İlk olarak düzenlediğimiz için ödül olarak sadece anı madalyası vereceğiz. Her yaş gurubunda ilk üçe girenlere madalyalarını vereceğiz” diye konuştu.

İZMİRLİLERİ ÖZDERE KIYILARINA BEKLİYORUZ
Kaymakam Bahri Tiryaki ise yaptığı kısa konuşmada, “Menderes, kıyı şeritleri olan ve İzmir’in en büyük yüzölçümüne sahip üçüncü ilçesidir. Bütün İzmirlileri yarışmaya katılmak ve izlemek üzere Özdere kıyılarına bekliyoruz” dedi. 

 
Altınordu'ya en iyi seri yetmedi!
 
O partiden HDP'nin kapatılması için başvuru
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Metin Akkeçeli 25 Aralık 2018 Salı 16:15

Teneke madalya yerine insanları onurlandıracak, yarışa katılımı arttıracak bir ödül verin.

Yorumu oyla      10      5  
Çarşı 25 Aralık 2018 Salı 14:22

Körfezde yüzsünler. Büyük başkan, körfezde yüzülebilir diyor.

Yorumu oyla      9      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemeraltı Çarşısı’nda yılbaşı alışverişi başladı
Yeni yılı evde kutlayacak olan İzmirliler, yılbaşı alışverişi Kemeraltı ...
Flaş! 2019 yılı asgari ücreti belli oldu!
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019 yılında uygulanacak asgari ücreti ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar/TL yeni güne 5.30 seviyesinden başladı. Geçtiğimiz hafta dalgalı ...
 
İzmir'de hindiler kapış kapış!
İzmir'de, yılbaşı sofralarının vazgeçilmezlerinden hindi, yeni yıl öncesi ...
15 bin ineği 'boşu boşuna' kesime gönderdiler
Türk hayvancılığının gelişmesi ve verimli ırklar elde edilmesi için kurulacak ...
Dolar haftaya nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar/TL yeni haftaya 5.3190 seviyesinde yatay başladı. Kur geçtiğimiz ...
 
Dikkat! Yılbaşından itibaren parası fişe yansıyacak
Türkiye'de 1 Ocak 2019'da başlayacak naylon poşetlerin ücretlendirmesi ...
İzmir'e Geri Kazanım OSB tesisi kurulacak
Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı (EBSO) Ender Yorgancılar, İzmir'de Geri ...
İZTO Başkanı Özgener açıkladı: Fuar'ın ağır topu Çin!
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Enternasyonal ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva