HABERLER>SPOR
5 Haziran 2012 Salı - 10:08

İzmirli taraftardan Alsancak için direniş yürüyüşü

İzmirli futbolseverlerin, TOKİ’ye devredilen Alsancak Stadı’nın yıkılacak olmasına tepkisi giderek artıyor.

İzmirli taraftardan Alsancak için direniş yürüyüşü

İZMİR - Altay, Göztepe, Bucaspor, Altınordu, İzmirspor ve Damlacıkspor taraftarları ‘‘Alsancak Stadı tarihtir, yok edilemez’’ sloganıyla Cumartesi günü, saat 19.00’da Gündoğdu Meydanı'nda yürüyüş yapılacak.

İzmir kulüplerinin taraftarları, yıkılması planlanan Alsancak Stadı için omuz omuza verdi. 81 milyon 500 bin TL bedelle TOKİ’ye devredilen emektar stadın karşılığında Örnekköy’e yeni bir stat yapılacağı açıklanırken, ‘‘Alsancak Stadı tarihtir, yok edilemez’’diyen Altay, Göztepe, Bucaspor, Altınordu, İzmirspor ve taçsız kral Metin Oktay’ın yetiştiği Damlacıkspor’un taraftarları, Pazar günü tepki yürüyüşü gerçekleştirecek.
 
Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde saat 18.00’de başlayacak olan yürüyüş, Alsancak Stadı önünde son bulacak. Yürüyüşte en az 4 bin taraftarın yer alması hedeflenirken, Örnekköy’deki stat için bekleyen Karşıyakalılar ise organizasyona katılmayacak. Futbolseverler ortak açıklamalarında ‘‘AVM ve ticaret merkezi yapılacak diye İzmir’in tarihini ve kimliğini yıktırmayız. Orayı ranta kurban etmeyeceğiz’’ ifadelerini kullandı.
 
Öte yandan Alsancak Stadı’nın yıkılmasına karşı çıkan gruplar kurdukları internet sitesi ile imza kampanyası başlattı. alsancakstadi.org sitesinde başlatılan kampanyaya yoğun ilgi var. (Abdullah Çelebi/Habertürk Egeli)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bülent ışık 5 Haziran 2012 Salı 22:16

Karşıyaka taraftarlığımı askıya alıyorum.Önümüzdeki sene açık tribün 1 lirada olsa artık seyirci toplayamazsınız en iyisi üstüne para verin.

Yorumu oyla      17      6  
izmir 5 Haziran 2012 Salı 17:15

Yıkılması doğru artık yeni modern stadlara ihtiyacımız var ben KARŞIYAKA lıları tebrik ediyorum gereksiz muhalefete gerek yok sanki alsancakta oynayıp hersene şampiyonluğa oynuyor izmir takımları. izmir takımlarınında durumları ortada işin açıkçası.

Yorumu oyla      15      13  
5 Haziran 2012 Salı 14:54

şehir merkezine alışveriş merkezi yapılrsa küçük esnaf ölür,trafik felç olur örnek gaziemir optima canlı örnek trafik felç oldu.

Yorumu oyla      19      10  
nilaysermikökkılınç 5 Haziran 2012 Salı 14:24

Beşiktaş'taki İnönü Stadı ,Fenerbahçe'deki Fenerbahçe stadı İstanbul'da nasıl kent içinde ve İstanbul'un en değerli yerlerinde ise Alsancak Stadı da İzmir için farklı bir konumda değildir. Sadece uluslararası standartlara kavuşturulmalıdır. Yıkılmasına ,hele hele yerine bir AVM yapılmasına Konak ilçede yaşayan bir kentli olarak karşıyım.Yürüyüşü destekliyorum.

Yorumu oyla      25      8  
sak 5 Haziran 2012 Salı 14:07

Karşıyakalılar,bir stad yapılacak diye İzmir in satılmasına karşı çıkamıyorsanız ,makarnaya ,kömüre oy satanlardan farkınız yok.Sadaka alan kimliğini satandır,zavallıdır.Biz Karşıyakalıyız sloganını kullanmayın.Hayatımda ilk defa Karşıyakamı sorguluyorum.Taraftar dernekleri ATATÜRK resimlerini sitelerinizden çıkarın .ATATÜRKÇÜ insan şehrini satmaz.

Yorumu oyla      23      11  
Sinan Öztan 5 Haziran 2012 Salı 12:23

TOKİ'ye devredilen Alsancak stadının yıkılarak yerine alış veriş merkezi yapılmasına karşıyım.Bu nedenle İzmir kulüplerinin yapacağı yürüyüşü destekliyorum.Alsancak stadı yıkılacaksa yerine daha modern 20-25 bin kişilik yeni bir stad yapılmalıdır.

Yorumu oyla      24      8  
ahmet 5 Haziran 2012 Salı 12:16

Karşıyakalılar ,Örnekköye stad yapılması bağış değil.Alsancak ve Gürsel Aksel peşkeş çekilmemeli.Bu olaya bütün İzmir tepki koymalı bu kesinlikle stad yapma olayı değil.Biz parayı vuralımda ,İzmir keşmekeş olmuş banane olayı.

Yorumu oyla      25      7  
süleyman 5 Haziran 2012 Salı 12:05

Karşıyakalıyım ,bu yürüyüşü destekliyorum.AVM ve gökdelen yapılmasını çağdaşlık sananlar aldanıyorlar.Bunlar ben ne istersem yaparım kimseyi dinlemem düşüncesi.İzmir in AVM ye ,gökdelenede ihtiyacı yok burası Dubai gibi çöl değil.

Yorumu oyla      25      8  
Bu gidişle İzmirde her yer satılır. 5 Haziran 2012 Salı 11:31

Alsancak Stadı satılıp Residence-AVM olduktan sonra sırada Göztepe Gürsel aksel Stadı var. Arkadan sıra Atatürk Lisesi, Namık Kemal Lisesi, Cumhuriyet Meslek Lisesine gelecek.Hükümete cari açığı kapatmak için para lazım. Sanayi tesislerinin satışı bitti,2B arazileri bitiyor. Sıra İzmirdeki değerli tarihi arazilere geldi. HÜKÜMET İZMİRE 35 PROJE YAPACAKMIŞ, SİZE PROJELER BEDAVAYA MI YAPILACAK.BAŞKA SATILACAK BİRŞEYİNİZ VARSA SÖYLEYİNDE BİLELİM.DEMEK KSK'liler haytalarından memnunmuş. HELAL OLSUN.

Yorumu oyla      28      8  
misafir 5 Haziran 2012 Salı 10:51

tüm izmirlileri bekliyoruz amaç sadece alsancak stadına değil tüm izmire sahip çıkmak "ben yaptım oldu" girişimlerine karşı çıkıp vatandaşın oluru olmadan böyle işlerin yapılamayacağını kanıtlamaktır.

Yorumu oyla      26      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İBB Masa Tenisi takımı kupalara abone
2011'i kupa ve madalya zengini olarak kapatan İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Markete giren o lüks araç kimin çıktı?
Hafta sonu bir akaryakıt istasyonunda pompacıyı yaralayıp markete giren ...
Tahkim Kurulu’ndan 'şike'de tarihi karar
Tahkim Kurulu, şike soruşturması kapsamında PFDK'nın vermiş olduğu cezalara ...
 
Göztepe'de Bülent Bal'la yollar ayrıldı
Göztepe’de yaprak dökümü sürüyor, tecrübeli futbolcu Bülent Bal’ın sözleşmesi ...
Tartan: Atatürk yenilenmezse Alsancak’a ruhsat vermem
“O statta bir tarih yatıyor, başarılar, hüzünler, sevgiler var” diyen ...
İzmirli taraftardan Alsancak kardeşliği
100 yıldan uzun bir süredir İzmir futbolunun kalbinin attığı emektar tesisin ...
 
İlk bomba Fener’den: Liverpool’un yıldızı imzaladı
Fenerbahçe, Liverpool’un yıldız futbolcusu Dirk Kuyt’ı transfer etti. ...
G,Saray'dan model olacak dev hamle!
Bir sene içinde borcunu 315 milyon dolardan 251 milyon dolara düşüren ...
Türkiye gelecek için çok ‘Umut’lu: 3-1
2014 Dünya Kupası elemelerine hazırlık kapsamında hazırlıklarını sürdüren ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva