HABERLER>GÜNCEL
31 Ekim 2017 Salı - 11:08

İzmirli sanatçıya borç ayıbı... Başkan Akpınar el attı!

İzmir'de, sokakta yaptığı pandomim (sözsüz oyun) gösterileriyle tanınan İlker Kılıçer, 5 yıl önceki gösterisi sırasında para cezası aldı. Sokak oyununda sessiz olmasına rağmen zabıtadan aldığı gürültü cezasını tepki için ödemeyen Kılıçer, bir şok daha yaşadı.

İzmirli sanatçıya borç ayıbı... Başkan Akpınar el attı!

Kentte çoğunlukla Karşıyaka Çarşısı'nda pandomim gösterisi yapan İlker Kılıçer, müzik setinden çaldığı müzikle gürültü yapıp, çevreyi rahatsız ettiği gerekçesiyle zabıta görevlileri ile karşı karşıya geldi. Zabıta ekipleri, Kabahatlar Kanunu kapsamında, Kılıçer'e 2012 yılının Nisan ayında 82 TL para cezası uyguladı. Sessiz gösterisine aldığı gürültü cezasını ödemeyen Kılıçer, kararı protesto etti.

Aradan geçen 5 yıl sonunda, Kılıçer, Türkiye'yi Hindistan'daki festivalde temsil etmeye hazırlandığı sırada aldığı bildirimle şok yaşadı. Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak zamanında yazılan cezayı ödemediği gerekçesiyle Mali Hizmetler Müdürlüğü, Kılıçer hakkında haciz işlemi başlattı. Ceza tutarının tahsili için sanatçının evindeki eşyanın haciz edileceği duyuruldu.

'SANAT, NE ZAMANDAN BERİ SOKAKLARI KİRLETMEYE BAŞLADI?'
'Sokakta sanat yapmak suç mu?' diye soran Kılıçer, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Beş yıl önce 'çevreyi sanatla kirlettiğim' için ceza alan ilk pandomimci ben oldum, sanırım. Zabıta, bana 'yüksek sesle çevreyi rahatsız etmek'ten bu cezayı kesti. Sanat, ne zamandan beri sokakları kirletmeye başladı? Sokakların, kaldırımların ve betonun soğukluğunun ancak sanatla ısınacağını inanıyorum. Mücadelem, bunun için. Ben de sanatım için bu cezayı ödemedim. Belediye hem bana ceza yazıyor hem de gösterilerine çağırıyor. Para mı veriyorlar, ceza mı yazıyorlar; belli değil." 

Zabıtanın, kendilerini 'seyyar satıcı' gibi gördüğünü savunan Kılıçer, cezayı ödemenin suçu kabullenmek olacağını da belirterek, şunları söyledi:

"Kabahatler Kanunu kapsamında sokakta seyyar satıcı neyse biz de oyuz, onlar için. Aynı muameleyi görüyoruz. Çevre kirliliği, yer işgali ve gürültü cezaları veriliyor. Sanat, benim kimliğim olduğu için ben de bu cezayı ödemedim; çünkü o zaman suçu kabul etmiş olurdum. Sanatıma ihanet etmiş olurdum. Ben, suçu kabul etmiyorum. Bu suçu işlemekten memnunum. Ben, cezayı ödemeyince de icra duyurusu geldi. Gülümsüyorum sadece. Uluslararası birçok festivalde ülkemi, İzmir'i temsil ediyorum. Hindistan'a gideceğim. Macaristan'a, Rusya'ya davet edildim. Bizlere destek olunması gerektiği yerde ceza alıyoruz. Ceza eski Belediye Başkanı Cevat Durak zamanında yazıldı, ideolojik siyasi yaklaşmıyorum. Derdim daha evrensel. Bu konuda biz sokak sanatçıları için yasal bir düzenleme yapılmalı."

CEZAYI BAŞKAN ÖDEYECEK
Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar, pandomim sanatçısına kesilen cezayı kendisinin ödeyeceğini söyledi. Başkan Akpınar, "Borcun, sanatçı kardeşimize ait olduğunu öğrendiğim anda icra takibini durdurdum. Arkadaşımıza destek olmak ve hatayı düzeltmek adına borcu ben ödeyeceğim" dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, pandomim sanatçısı İlker Kılıçer hakkında kendisinden önceki dönemde yazılan cezanın borcu nedeniyle başlatılan icra takibini durdurduğunu söyledi. Sanata ve sanatçıya destek verdiğini, Kılıçer'in borcunu kendisinin ödeyeceğini belirten Başkan  Akpınar, "Bizim dönemimizden önce, beş yıl önce kesilen bir ceza ile ilgili gelir birimindeki arkadaşlarımız isme yönelik çalışma başlatmış ve rutin bir işlem olarak borcun tahsilini öngörmüş. Borcun, sanatçı kardeşimize ait olduğunu öğrendiğim anda icra takibini durdurdum. Arkadaşımıza destek olmak ve hatayı düzeltmek adına borcu ben ödeyeceğim. Sanata ve sanatçıya en çok destek veren belediyenin başkanı olarak İlker Kılıçer’e yurt içi ve yurt dışı çalışmalarında da destek olabileceğimizi iletmek isterim" diye konuştu. (DHA)

 
Peşmerge'deki sınır kapısı Bağdat'a teslim ediliyor
 
CHP'li Tezcan'ın o sözlerine soruşturma!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Oğulcan Cengiz 31 Ekim 2017 Salı 14:28

Valla daha önceki başkanın paragöz ve cimri olduğunu herkes biliyordu. Helal olsun Hüseyin Mutlu Akpınar'a ki Karşıayaka'da sanatın ve sanatçının her zaman yanında oluyor. Eğer belediye 82 liraya muhtaç ise yazıklar olsun o cezayı kesenlere...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Polisten kaçan midibüste 220 kilogram esrar!
Aksaray'da polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan eşya yüklü bir midibüste ...
Öğrenci servisi sürücüsüne silahlı saldırı!
İstanbul Kağıthane'de servis sürücüsü, öğrencileri bıraktıktan sonra uğradığı ...
İzmir'de kaçak akaryakıt operasyonu: Tam 128 ton!
İzmir Alsancak Limanı'na gelen Portekiz bayraklı gemide 128 ton kaçak akaryakıt tespit edildi
 
Kocaoğlu'ndan stat çıkışı: Ruhsatı neden 'bakan' vermiyor?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tartışmalara neden olan ...
FETÖ sanığı işadamının yağ fabrikasında yangın çıktı
Adana'nın merkez Seyhan ilçesi Sarıhamzalı mahallesinde bulunan yağ fabrikasında ...
İzmir'deki 'bar katliamı'nda söz sanıkta: 4 kişi işte bu yüzden ölmüş!
İzmir'in Karşıyaka İlçesi'ndeki bir barda çıkan ve 4 kişinin öldüğü silahlı ...
 
İzmir'de şüpheli ölüm... Kapıyı açtı, şoku yaşadı!
İzmir'in Bornova İlçesi'nde yalnız yaşayan 72 yaşındaki Şükran Korkmazgöz evinde ölü bulundu.
İzmir'de trafik cezalarında rekor! Bir ayda...
İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, katıldığı Ege Bölgesi Sanayi Odası ...
İzmir'de kamyonet sohbeti kanlı bitti! Bıçağı çekti ve...
İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, kamyonette bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışmada ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva