HABERLER>GÜNCEL
31 Ekim 2017 Salı - 10:02

Kocaoğlu'ndan stat çıkışı: Ruhsatı neden 'bakan' vermiyor?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tartışmalara neden olan Alsancak Stadı’nın ruhsat krizi konusunda açıklamalarda bulundu. Kocaoğlu, “Ruhsatı bakanlık versin Büyükşehir Belediyesi olarak ‘otopark yok’ diye dava açmayacağım” dedi.

Kocaoğlu ndan stat çıkışı: Ruhsatı neden  bakan  vermiyor?

EGEDESONSÖZ - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından İzmir’e yapılacak stat projeleri arasında yer alan Altay Spor Kulübü’nün yıllarca top koşturduğu Alsancak Stadı’nın ruhsat krizi sürüyor. Konak Belediyesi’nin stat projesini ‘otopark olmadığı’ gerekçesiyle ret etmesinin ardından başlayan tartışma karşılıklı açıklamalar ile devam ediyor.

Başta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın çıkışıyla gündeme gelen ruhsat meselesine daha sonra Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da yaptığı açıklamalarla dahil olmuştu. Dün, basın toplantısı düzenleyen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da “projede otopark yapın, ruhsatı verelim” çağrısında bulunmuştu. Başkan Pekdaş’ın diğer statları örnek göstererek yaptığı çıkışta, “Altay’ın hakkını koruyorum, o stat oraya yapılacak” sözleri dikkat çekmişti.

- AK PARTİLİ DELİCAN'DAN ÇİFTE STAT SALVOSU: YER GÖSTERİN OTOPARKI YAPALIM!

BAKANLIK VERSİN!

Konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan flaş öneri geldi. Egedesonsöz’e konuşan Başkan Kocaoğlu özel açıklamalarda bulundu. Kocaoğlu, ruhsatın bakanlık tarafından verilmesi halinde İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak dava açmayacaklarına söz verdi.

Kocaoğlu, “İzmir’de statlar da diğer yatırımlar da siyaset malzemesi yapılmadan, siyasi çıkar sağlanmaya çalışılmadan maalesef ve maalesef merkezi hükümet tarafından onaylanıp da bitirilmiyor. Uzatılıyor. Alsancak Stadı bugüne kadar statlar içerisindeki en pürüzsüz stattı. Önce onun başlaması gerekirdi. Bizim Alsancak Stadı’ndaki 4 bin 236 metrekarelik yerimizi ‘stat yapılabilir’ diye Gençlik ve Spor Bakanlığı’na vermemizden bu zamana kadar iki yıl süre geçti. Biz, Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi ve diğer belediyelerimiz yasaları uygulayarak çalışır. Bu durumda, ‘sen niye yasayı uyguluyorsun, sen niye yönetmeliği uyguluyorsun, bunu engelliyorsun, bunu uygulama, bizden otopark isteme, biz gönlümüze göre stadı yapalım’ diyorsun. Öyle mi? O zaman söylenecek tek şey var. Şahıs parsellerinde, hazine arazilerine, gönlünüze göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan plan yapıp onaylamıyor musunuz? Planların 100 binliğini, 25 binliğini, 5 binliğini, hatta binliğini, üstüne uygulama imar planlarını yapmıyor musunuz? İnşaat ruhsatını ve oturma ruhsatını da vermiyor musunuz? Veriyorsunuz.

Konak Belediyesi’nin kurumsal yapısı, başkanı, bürokrasisi ‘bu otopark olmadan ben buna ruhsat veremem, verirsem suç işlerim’ diyor. Bunu Ahmet Efendi’ye de söylüyor, kamu kurumlarına da söylüyor. Ve sonra da ‘Çevre Şehircilik Bakanlığı versin’ diyor. Belediye bu konuda sorumluluk, yükümlülük altına girmesin istiyor. Bana göre de, Sayın Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı’nın ‘belediyelere müfettiş göndereceğiz, inceleyeceğiz’ dediği bir konudan en azından Alsancak Stadı meselesiyle ilgili Konak Belediyesi ileride doğabilecek sorunlardan kurtulsun. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ruhsat versin. Sema Pekdaş başkanımızın ne düşündüğünü bilmiyorum. Ben bu eksikliğe dava açmayacağım. Alsancak Stadı’na otoparksız ruhsat verildiği için Büyükşehir Belediyesi olarak yargıya gitmeyeceğim. Bunu Büyükşehir adına konuşuyorum” ifadelerini kullandı.

BAHANE ARIYORLAR

Başkan Kocaoğlu, statla ilgili ruhsat verme işi de dahil tüm planlama işlemleri yapma konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkisi olmasına rağmen Konak Belediyesi’nin üzerine bilinçli bir şekilde gelindiğini söyledi. Kocaoğlu, “Bunu, belediyeyi siyaseten dövmek için yapıyorlar. Burada yapılan bahane aramaktır. Hamza’nın da (AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ) yaptığı, diğerlerinin de yaptığı bahanedir. Bu kişi iktidar partisinin genel başkan yardımcısı sıfatını taşıyor. Benim bu cevabı vereceğimi biliyor. Bana sorulduğu zaman direk benim bu şekilde cevaplar vereceğimi görüyor. Biz, İzmir’de 14 senedir bu kulvardayız. Burada siyaset yapıyoruz. Kendisi genel başkan yardımcısı gidecek ve bakanlıktan ruhsatını alacak. Onlara diyecek ki ‘Konak Belediyesi durum mevzuata ve yönetmeliğe uygun olmadığı için ruhsat vermiyor, siz verin’… O da ruhsatı verecek ve gelip stadı yapacaklar. Bakanlık ayrıca ruhsatı verir. Kendi yetki ve sorumluluğunda. Bakanlık, Ahmet Efendi’nin bilmem neyin arsasını planlayacağına kamu yararına bir planlama yapmış olsun. Stadın planlamasını yapsın, ruhsatını versin” dedi.

TARTIŞMANIN KENTE HİÇBİR FAYDASI YOK

Başkan Kocaoğlu, 13 bin kişi kapasiteli Alsancak Stadı’nın otoparksız olarak yapılması halinde yaşanacak trafik sıkışıklığı ve karışıklığın değerlendirmesini de İzmir kamuoyunun yapacağını söyledi. Kocaoğlu, “Biz gücümüzün yettiği kadar hukuki yollardan, yasal iş yapacağız. Yasal yollardan da kentin hakkını arayacağız. Konak Belediyesi’nin bir bürokrasisi var, ortada bir yasa yönetmelik var. Bunları konuşurken, açıklama yaparken başkanın bana sormasına gerek yok. Zaten başından bu yana Alsancak Stadı’nı istediğimiz, bu konuda bangır bangır bağırdığımızı herkes biliyor. Bunun tartışması bile olmaz. Bu durum ortalığı karıştırmaktan başka bir işe yaramaz. Siyaseten bir hesap içinde olabilirler. Siyaseti bilmeyen insanlar ancak böyle yola tevessül edebilir. Buradan siyasi çıkar umabilir. Ama ben bu durumun kente hiçbir faydası olacağını zannetmiyorum” diye konuştu.

 
MHP İzmir’den İyi Partili Çıray’a tepki: Bu sözler kavgada söylenmez!
 
İzmir'de kaçak akaryakıt operasyonu: Tam 128 ton!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erkan 1 Kasım 2017 Çarşamba 08:28

aziz başkan haklı dağılın...

Yorumu oyla      11      5  
Seferihisar lı Akigo 1 Kasım 2017 Çarşamba 06:56

Önceki yıllarda Stad yapımlarında Seyirci kapasitesine göre hesaplamalarda seyirci sayısı yirmiye bölünüyordu ,şimdilerde otuz olmuş sanırım. Alsancak Stadı Seyirci sayısı 15.000 'i 300 'e bölün çıktı mı otopark sayısı 50 adet! Şimdi çıkarın güncellenmiş yasayı şip şak bu kadar tantanaya ne gerek var ! Stad projesi Yasa ya uymuyorsa Yasayı projeye uydurun oldu !

Yorumu oyla      12      5  
misafir 1 Kasım 2017 Çarşamba 03:19

yollara park eden araçları belediyenin kontrol etme yetkisinin belediyeden alındığını bilmeyen cahil üfürmüş! Yaa, bir gidin bu kentten, yasalrın çiğnendiği kentlerde huzur bulun! Burası İzmir, yasalara uymuşken 400 yılla yargılandı, bir de uymasa vay halimize!

Yorumu oyla      12      5  
Eftal Atalan 31 Ekim 2017 Salı 23:21

Sdat otoparkını kim çalıştıracak Belediye mi ALTAY kulübü mü

Yorumu oyla      11      5  
Funda 31 Ekim 2017 Salı 23:21

Bır belediye başkanı Nasıl böyle bir laf edebilir mevzuya uygun olmadigindan ruhsat verilmeyen projeye torpilli ruhsat istemek de nedir? "Hamza Dağ, Kendisi genel başkan yardımcısı gidecek ve bakanlıktan ruhsatını alacak. Onlara diyecek ki ‘Konak Belediyesi durum mevzuata ve yönetmeliğe uygun olmadığı için ruhsat vermiyor, siz verin’… O da ruhsatı verecek ve gelip stadı yapacaklar."

Yorumu oyla      11      5  
Yusuf 31 Ekim 2017 Salı 21:50

Otoparksiz stad yapıldığını ilk defa duyuyorum

Yorumu oyla      12      5  
Ali drmirbuker 31 Ekim 2017 Salı 20:25

Konak belediyesi çok haklı yeterli otoparkı olmayan şehir içindeki statlar trafikte bir kaosa neden olacaktır bunun derdinide biz izmirliler çekeceğiz.

Yorumu oyla      12      7  
Muhalif 31 Ekim 2017 Salı 19:43

Ne otoparkı arkadaş bir CHP’li olarak olarak otopark isteyenlerin sağlıklarını iyi görmüyorum. Onca arabanın o stada gidecek yolu yok. Arabayla gitmek isteyen ya sabahtan gidip bekleyecek. O yollar normal günde yetersizken o kadar araç o stada nasıl gitsin. Birde tramvay bir şeridi işgal ederken. Park yeri olmadığı için. Herkes toplu taşıma kullanacak. Şehrin dışında değil bu yer geçin otoparkı. Ver ruhsatı Sema hanım. Nerelere ruhsat verilmiyor.

Yorumu oyla      13      7  
ST 31 Ekim 2017 Salı 17:52

Mavişehir'in batısında yer alan ve yüksekliği Mavişehir sitesi binalarından çok daha yüksek olan binalara kim ve nasıl ruhsat verdi acaba. Bunu bilmek tüm Karşıyaka'lıların hakkı.

Yorumu oyla      15      5  
goygoyculuk yapma başkan 31 Ekim 2017 Salı 16:36

Ne kadar da yasalara sadıkmışınız. Eski yapıları geçtik peki belediyenizin ve ilçe belediyelerinizin ruhsat berdiği yeni yapılan binaların kaçında ptopark var? Varsa bu otopark görünen bodrum katları neden işeri ve dükkan deposu olarak kullanılıyor? Denetliyor musunuz? Hükümetle didişip ödenekkaynak yok deyip Buca ve Karabağlar trafiği gibi pek çok semt ve bölge trafik çilesi çekerken Kordona tramvay hattı yapmak öncelikli bir ihtiyaç mı BAŞKAN? Bırakın lafı siyaseti de halkın yararına birşey yapın....

Yorumu oyla      13      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FETÖ sanığı işadamının yağ fabrikasında yangın çıktı
Adana'nın merkez Seyhan ilçesi Sarıhamzalı mahallesinde bulunan yağ fabrikasında ...
İzmir'deki 'bar katliamı'nda söz sanıkta: 4 kişi işte bu yüzden ölmüş!
İzmir'in Karşıyaka İlçesi'ndeki bir barda çıkan ve 4 kişinin öldüğü silahlı ...
İzmir'de şüpheli ölüm... Kapıyı açtı, şoku yaşadı!
İzmir'in Bornova İlçesi'nde yalnız yaşayan 72 yaşındaki Şükran Korkmazgöz evinde ölü bulundu.
 
İzmir'de trafik cezalarında rekor! Bir ayda...
İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, katıldığı Ege Bölgesi Sanayi Odası ...
İzmir'de kamyonet sohbeti kanlı bitti! Bıçağı çekti ve...
İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, kamyonette bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışmada ...
4'üncü kattan atlayan genç kıza anne tepkisi: Ne derdin var hayvan!
İzmit'te, lise öğrencisi 16 yaşındaki B.N.A. 4'üncü kattaki evlerinin ...
 
Topbaş'ın damadı Kavurmacı ve Faruk Güllü için flaş karar!
TUSKON davasına bakan İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, 31 tutuklu sanıktan ...
Hükümetten istifa eden başkan için ilk yorum
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama ...
İzmir'de operasyon: 65 kaçak yakalandı
İzmir'in Çeşme ilçesinden Yunanistan'ın Sakız Adası'na yasa dışı yollarla ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva