HABERLER>GÜNCEL
28 Şubat 2016 Pazar - 12:50

İzmirli roman derneğine Soros yardımı

ABD'li para spekülatörü Siyonist George Soros'un Türkiye’deki yardım listesindeki İzmir Çağdaş Roman Derneği’nin Başkanı Halit Keser, desteği konuştu. Cemil Çiçek’le görüşme yaptıklarını belirten Keser, "Sayın Cemil Çiçek bize ‘Verilen para varsa kullanın, hiç canınızı sıkmayın' dedi" diye konuştu.

İzmirli roman derneğine Soros yardımı

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  Orta Doğu politikalarına yönelik yorumları ve küresel ekonomideki tespitleriyle adından söz ettiren Amerikalı ünlü para spekülatörü Siyonist George Soros'un Türkiye'de maddi destek verdiği vakıf ve dernekler içerisinde  İzmirli Roman derneklerinden Çağdaş Romanlar Derneği yer aldı.

Dünyanın birçok yerine yaptığı devasa yardımlarla adından söz ettiren Soros, bu yardımlar nedeniyle parasal gücünü kullanarak ülkelerin iç işlerine karışmak ve o ülke siyasetine yön vermekle suçlanmıştı. Soros ayrıca Doğu Avrupa ülkelerine yaptığı yardımlar ve Gürcistan’daki Kadife Devrim’indeki yardımlarıyla konuşulmuştu.

AÇIK TOPLUM VAKFI ARACILIĞI İLE
George Soros’un Türkiye’de yaptığı yardımların kanalı olarak ise İstanbul merkezli Açık Toplum Vakfı yer aldığı iddia ediliyor. Açık Toplum Vakfı’nın mütevelli heyetinde ise Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton, PODEM Başkanı Can Paker, Avrupa Birliği Eski Genel Sekreteri Mehmet Sungar Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı ve işadamı Osman Kavala yer alıyor.

Vakfın, 2015 yılında Sivil Toplum’a toplaö 4,3 milyon TL destek verdiği öne sürülürken, yardım listesinde adı geçen İzmir Çağdaş Romanlar Derneği’nin başkanı Halit Keser, yardımlar ve projeler hakkında Egedesonsöz’e konuştu.

VERİLEN PARA VARSA KULLANIN
Soros’un yardım iddiaları ile ilgili Egedesonsöz’e konuşan Keser, direk Soros bağlantılı olmadan Açık toplum Vakfı’ndan projeler için bir destek aldıklarını söyledi. Keser, “Biz derneğin ve projelerin ihtiyacı için Açık Toplum Vakfı’na bir yazı yazdık. Çocuklarına Gelinlik Değil Bezden Bebek Diken Roman Kadınların Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında bize bir yardım edildi.  Dernek ihtiyaçlarını bu yardımla karşıladık.  Biz bu konu gündeme geldiğinde o dönem Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile görüştük. Bize, ‘hiç canınızı sıkmayın. Verilen bir para varsa kullanın  Yeter ki niyetiniz iyi olsun’ dedi.  Çok büyük bir devlet adamı böyle diyorsa, önemli olan bu paraların nasıl kullanıldığıdır. Bizim niyetimiz belli bizim kadar vatana milletine bayrağına sahip çıkan var mı?  Sadece o değil, bizim 300 tane kadın kursiyerimiz oldu. Devlet bu kursiyerlere hiç bizi karıştırmadan 450 bin TL para verdi” dedi.

İHTİYAÇ SAHİBİ KİM VARSA
Yürütülen projelerin katılımcılar üzerinde olumlu etkileri ve başarılı geri dönüşlerinin alındığını söyleyen Halit Keser, projeler hakkında bilgi verdi. Keser, “Şu anda yürüttüğümüz bir proje halen devam ediyor.  Halk Eğitim ve İş Kur ile gelişiyoruz. Kadınların gelişimi için bir kurs düzenledik. Kursumuzda 25’i gündüz, 25’i gece olmak üzere yaklaşık 50 kadın var.  Biz Roman derneğiyiz ama ihtiyaç sahibi kim varsa onları dahil ediyoruz. Projelerimizde  Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Halk Eğitim İŞ-KUR gibi birçok kurumdan destek alıyoruz. Çocuklarına Gelinlik Değil Bezden Bebek Diken Roman Kadınların Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında dikiş kursuna devam eden kadınlarla yürütülecek olan Kadın Sağlığı Eğitim Programı gerçekleştiriyoruz. 8 Nisan’da yurtdışından da katılımcıların geleceği çocuk gelişim evi projesini de hayata geçireceğiz” diye konuştu.

 
Başkan Soyer'e Prens Charles onuru!
 
PKK'dan güvenlik koridoruna patlayıcı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de yerel mahkemenin 'tahrik indirimi' direnişi!
İzmir'de yaşanan kadın cinayeti sonrası yerel mahkemenin tahrik indirimi ...
İzmir'de feci kaza: 1 ölü 2 yaralı
Karşıyaka’da, kontrolden çıkıp takla atan otomobildeki 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
Nevvar Salih İşgören Vakfı'ndan İYTE'ye destek
Nevvar Salih İşgören Vakfı, İzmir Yüksek Teknolojı Enstitüsü ile iş birliği ...
 
Kültürpark'ın kırık heykelleri ilgi bekliyor!
İzmir Kültürpark'ta, aralarında doğaltaştan yapılanların da yer aldığı ...
Kırım Türkleri, Rusya'yı protesto etti
İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nuran Çağatay, ...
Mardin'de polise saldırı: 1 şehit, 2 yaralı
Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca zırhlı aracın ...
 
İzmir’de mülteci hakları için Avrupa’yla eş zamanlı eylem
Sosyal medya üzerinden ‘Safe passsage now’ (Güvenli geçiş şimdi) sloganıyla ...
Gazeteci Peker Karşıyaka’da anıldı
Gazeteci Sedat Peker, ölümünün 1’inci yılında “Bizim Sedat” etkinliğiyle ...
Takımı taşıyan otobüs devrildi: 1 ölü, 12 yaralı
Adıyaman Belediyespor Hentbol Takımı oyuncularını taşıyan araç Kahramanmaraş-Kayseri ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva