HABERLER>GÜNCEL
25 Kasım 2012 Pazar - 16:59

İzmirli kadınlar'dan şiddete hayır yürüyüşü

BDP'li kadınlar ve İzmir Kadın Platformu üyeleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle ayrı ayrı yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe katılan BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da "Erkeklerle eşit düzeyde hakka sahip olana kadar mücadale edeceğiz" dedi.

İzmirli kadınlar dan şiddete hayır yürüyüşü

İZMİR - Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde, İzmir'de iki ayrı yürüyüş yapıldı. İlk olarak BDP'li bir grup kadın, il binasından Konak Meydanı'na kadar yürüdü. Yaklaşık 100 kişilik gruba, BDP Iğdır Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Pervin Buldan da destek verdi. Sık sık kadına önelik şiddeti kınayan sloganlar atan gruba seslenen Pervin Buldan, şöyle konuştu: "Kadınlar, erkeklerle eşit düzeyle yaşamak için mücadele etti. Her türlü şiddet, baskı, engelleme ile karşı karşıya kaldık. Bu günlere kolay gelmedik. Bu uğurda, bedel ödeyen, şehit düşen bütün kadın arkadaşlarımızın önünde saygıyla eğiliyoruz. Gün geçmiyor ki, televizyonlarda kadın cinayeti adı altında, aşk, töre cinayetleri adı altında kadınlarımız katledilmesin. Öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki, biz kadınlar zorla evlendirilmeye, başlık parasıyla erkeklere satılmaya çalışıyoruz. Biz kadınlar öyle bir çoğrafyada yaşıyoruz ki kadınların sesinin çıkmasını, alanlarda olmasını istemiyorlar. AKP hükümeti, Kürt kadınlarından korkuyor. Tazikli sularla, coplarla işkenceyle engelemeye çalışıyorlar. Bu mücadelemizden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Erkeklerle eşit düzeye gelene kadar bu mücadalemize devam edeceğimizin altını çiziyoruz. Cezeavlerinde binlerce kadın, düşüncelerinden dolayı tutuklu durumunda. 68 gün bedenlerini açlığa yatırarak haksızlıklara direniş sergilediler. Türkiye'de yaşanan haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı direniş sergileyen kadın arkadaşlarımızı saygıyla sevgiyle selamlıyoruz. Onların talepleri, bizim talepledimizdir. İzmir meyanından bir kez daha haykırıyoruz; Ana dilde eğitim, ana dilde savunma olsun, Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılsın. Talepler hayata geçene kadar kadınlar olarak meydanda olacağız." Buldan'ın açıklamasının ardından BDP'li kadınlar, 10 dakikalık oturma eylemi yaptı, sonrasında alandan ayrıldı.



KADIN PLATFORMU ÜYELERİ DE YÜRÜDÜ
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde, İzmir Kadın Platformu üyeleri de Basmane Meydanı'dan Konak Meydanı'na kadar yürüdü. Kadına yönelik şiddet içeren haberlerin, bir kadın tarafından taşındığı gösteride, kadınlar, şiddete isyan etti. Yaklaşık 150 kişilik grup adına açıklamayı ise Emel Dalfidan yaptı. Dalfidan, Türkiye'de, kadın cinayetlerinde katil yada katillerin, neredeyse ödüllendirilir duruma getirildiğini, davaların erkeklerin lehine sonuçlandığını, kadınlarla erkeklerin eşit olmadığına inanan iktadarın da, kadınları kamusal alandan dışlayarak, ailede ikincil konuma hapsettiğini öne sürdü. Açıklamanın ardından İzmir Kadın Platformu üyeleri meydandan ayrıldı.(DHA)


 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrupalı Yargıçlar: HSYK hükümet temsicisi!
Avrupa Yargıçlar Birliği Washington'da deklarasyon yayınladı, Türkiye'ye ağır eleştirilerde bulundu.
Basmane'de bir eğitim savaşı: Beyazay derneği
Basmane'de küçük bir binada faaliyet gösteren Beyazay Derneği'nin İzmir ...
'Bakkal Salih Abi’yi internet kurtaracak
Bakkalları, hipermarketlere karşı koruyacak olan yasa, TBMM'de beklerken, ...
 
‘Engin Çeber ağır işkence ile öldürüldü'
Cezaevinde işkence sonucu ölen Engin Çeber davasında müebbet hapis cezası ...
İzmir'de çorbacıda eski sevgili dehşeti: 2 ölü!
Bornova’da Özer Polat, ayrıldığı kadının yeni sevgilisi Ömer Anşin ile ...
5 İşçinin öldüğü faciaya 2 tutuklama
Samsun'da amonyak tankının kapağının düşmesi sonucu 5 kişinin öldüğü olayla ...
 
Yatılı okulda cinayet: Öğrenci görevliyi öldürdü
Bursa'da 17 yaşındaki M.K. isimli lise öğrencisi, yatılı okuduğu okulun ...
Vali: Bize kurşun sıkan da bizim evladımız
Siirt Valisi Ahmet Aydın, bir çocuğun daha çıkmasının vebalini herkesin ...
Dikili meydanda: Özgüven ve arkadaşlarına adalet!
Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ve arkadaşlarının Yargıtay'ca aldığı ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva