HABERLER>GÜNCEL
4 Kasım 2014 Salı - 11:21

İzmirli avukattan ‘AK Saray’a suç duyurusu

İzmirli Avukat Hüseyin Durdu, 'Ak Saray' olarak da adlandırılan, Ankara'daki yeni cumhurbaşkanlığı binası için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bakanlar Cedet Yılmaz, Taner Yıldız, Mehdi Eker, Veysel Eroğlu, Lütfi Elvan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu. Durdu, yasaya aykırı bir şekilde belediye tarafından su bağlantısı yapıldığını, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca elektrik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca telefon bağlandığını, Atatürk Orman Çiftliği yönetiminin Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı olduğunu, ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın, devlet malı hükmündeki bu orman ağaçlarının yok edilmesine ilişkin denetim görevlerini yapmadığını, bu nedenle suçlu olduklarını ileri sürdü.

İzmirli avukattan ‘AK Saray’a suç duyurusu

Ankara'da, Atatürk Orman Çiftliği içerisinde daha önce Başbakanlık binası olarak düşünülen yapı, Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte, yeni Cumhurbaşkanlığı binası oldu. Daha önce, Danıştay'ın da inşaatına durdurma kararı verdiği yeni bina, siyasetçiler tarafından da sık sık tartışma konusu yapıldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu öncesinde çeşitli meslek odalarının, bu kutlamanın yapılamayacağına yönelik suç duyurularının ardından İzmirli Avukat Hüseyin Durdu da harekete geçti.
 
SUÇLARI TEK TEK SAYDI, SAVCILIĞA BİLDİRDİ
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Hüseyin Durdu dilekçesinde, 1992 yılında birinci derece sit alanı olarak belirlenen Atatürk Orman Çiftliği'nin, 2006 yılında kanundaki değişiklikle, 1'inci dereceden 3'üncü derece sit alanına dönüştürüldüğüne yer verdi. Durdu, Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nce açılan dava sonrasında, Ankara 13'üncü İdare Mahkemesi'nin 'inşaat izninin iptali' kararı verdiğini, Danıştay 6'ncı Dairesi'nce de bu kararın onandığı süreci dilekçesinde anlattı. Durdu dilekçesinde, "İmar Yasasına aykırı olarak inşa edilen bu yapıya, yasaya aykırı bir şekilde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nca su bağlantısı yapıldığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı denetiminde olan elektrik kurumu tarafından elektrik enerjisi verildiği, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı denetiminde olan Telekom tarafından telefon bağlantılarının yapıldığı, Atatürk orman çiftliği yönetiminin Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı olduğu, ayrıca Orman ve Su işleri Bakanlığı'nın, devlet malı hükmündeki bu orman ağaçlarının yok edilmesine ilişkin denetim görevlerini yapmadıkları sabittir. İmar mevzuatına aykırı olarak yapılan bu yapı için Kalkınma Bakanlığı bütçesinden, 1 milyar 568 milyon TL harcama yapılmak suretiyle, hazine zarara uğratılmıştır" görüşlerini ifade etti.
 
Avukat Hüseyin Durdu, imar kirliliğine neden oldukları, görevlerini kötüye kullandıkları, kamu malına zarar verdikleri, yargı kararlarına uymadıkları ve orman yasasına muhalefet ettikleri gerekçesiyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
BU SUÇLARDAN BAKANLARIN İFADESİ ALINABİLİR
Bakanlar Cevdet Yılmaz, Taner Yıldız, Lütfi Elvan, Mehdi Eker ve Veysel Eroğlu'nun aynı zamanda milletvekili olmalarından dolayı ifadelerinin alınamayacağı hükmünün de yanlış olduğunu savunan Durdu, "Anayasanın 100'üncü ve TBMM İçtüzüğü'nün 107'nci maddeleri, TBMM üyeleri hakkında soruşturma açılması koşullarını belirlemiştir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 83/2 maddesi ile TBMM üyesi sorguya çekilemez derken, sorguya çekme ile ifade alma arasında fark yaratmıştır. Anayasa'da da sorguya çekilemeyeceği hükmü vardır ama ifade alınamayacağına yönelik bir hüküm yoktur. Bu nedende bakanların da savcılıkça ifadelerine başvurulabilir. Böylelikle yapılan kanunsuzluğun da hesabı sorulabilir. Çünkü orada açıkca kanunsuzluk yaşanmıştır" dedi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 5 Kasım 2014 Çarşamba 09:29

Adı üstünde kaçak gecekondu burası :)

Yorumu oyla      11      5  
Işık Dikicigil 4 Kasım 2014 Salı 16:03

GEMİ DEĞİL, GEMİCİK. BU DA SARAY DEĞİL SARAYCIK

Yorumu oyla      12      5  
Ufuk Mertcan 4 Kasım 2014 Salı 15:00

Yüce Allah katında en büyük günah hak yiyerek israf yapmak değil mi? Bunlar mı İslam yolunda olduklarını iddia edenler? Ya bu millet hakikati görecek ya da hep birlikte mahvoluşa sürüklenilecek.

Yorumu oyla      17      6  
engin 4 Kasım 2014 Salı 13:57

Biat nasıl birşeydir anlamak mümkün değil.Bu sarayın büyüklüğüne bakın sanırsınız dünyanın en büyük ekonomisi ve en güçlü devleti Türkiyedir.Osmanlı imparatorluğu dünyaya hükmetti böyle bir saray yapmadı.Abd dünyanın en büyük gücü şu an.Beyazsaray ın büyüklüğüne bakın birde bu sarayın büyüklüğüne.

Yorumu oyla      20      6  
deli bekir 4 Kasım 2014 Salı 12:52

sen git de, eşrefpaşanın göbeğine AVM yapanbelediye yi mahkemeye ver.

Yorumu oyla      13      14  
reis 4 Kasım 2014 Salı 11:48

işiniz gücünüz bozgunculuk ,sayın cumhur başkanı görevi bitince evinemi götürecek burayı,bu büyük devlet olmanın gereğidir,sizin gibi düşünenler zaten havaalına ,köprüye karşı çıkyor....

Yorumu oyla      13      27  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mimarlardan ‘tarihi’ uyarı: İzmir yaşanmayacak hale gelecek!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan “Planlı Alanlar ...
Ankara’da dehşet: HDP yöneticisinin boğazı kesildi!
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi'nde yaşanan bıçaklı saldırıda ...
Bir avuç kömür için yitip giden hayatlara anıt mezar
Soma’da ihmaller sonucu yaşamını yitiren 301 madenci için anıt mezar yapılıyor.
 
İzmir’de hurdacı patlaması!
İzmir sokaklarında, kente gelen Suriyelilerin sayısının artmasının etkisiyle, ...
Karakolda dayak: Polise 1, haberi yapana 2 yıl hapis istemi!
İzmir'de karakolda dövüldüğü görüntülerle tespit edilen Fevziye Cengiz'e ...
Boğaz’daki facianın perde arkası: 7 bin euroya 24 can
İstanbul’dan Romanya’ya gitmek için umut tacirlerine kişi başı 7’şer bin ...
 
THK aile kurumu olmuş: Tam 109 kişi...
Türk Hava Kurumu’ndaki (THK) yolsuzluk iddiaları üzerine başlatılan soruşturma ...
Peşmerge bu sefer sessiz ve özel anlaşmalı geçti
Türkiye ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi arsında, Kobani'ye geçiş ...
İzmir'de aranan 461 kişi polise takıldı
İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, son bir haftada kent merkezinde, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva