HABERLER>GÜNCEL
18 Kasım 2018 Pazar - 10:29

İzmirli anneler ördü, Ahlatlı öğrenciler giyecek

İzmir Bornova Okutan İlkokulu'nda, Okul Aile Birliği'ndeki anneler, okulda toplanıp, el emeği, göz nuru ile örgü kıyafetler üretti. Anneler hem kendi yaptığı örgü kıyafetleri hem de topladıkları kırtasiye malzemelerini Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Ovakışla İlkokulu'na gönderip, öğrencilere dağıtacak.

İzmirli anneler ördü, Ahlatlı öğrenciler giyecek

Bornova Okutan İlköğretim Okulu’nun başlattığı yardım kampanyasında, Okul Aile Birliği'nde bulunan anneler, belirli aralıklarla toplanıp atkı ve bere ördü. Anneler el emeği göz nuru ürünü olan atkı ve bereleri, kış mevsiminde soğuktan korunabilmeleri için Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Ovakışla İlköğretim Okulu’nda okuyan öğrencilere gönderme kararı aldı.Ürettikleri örgü giysilerin yanı sıra çalışan anneler de kırtasiye malzemeleri ile aynı kampanyaya destek verdi. Okutan İlköğretim Okulu’ndaki 520 öğrencinin annelerinin bir çoğunun faaliyet gösterdiği yardım kampanyasında toplanan giysi ve malzemeler, 21 Kasım günü Bitlis’e doğru yola çıkacak. Yardım kampanyası fikrinin sahibi olan Okul Aile Birliği Başkanı Esengül Tarsak, "Proje ilk olarak internet üzerinden Ahlat’taki okulumuza kırtasiye malzemesi toplanmasıyla başladı. Daha sonra ben bunu görüp müdürümüze kardeş okul projesi olarak Ahlat’taki okula yardım yapmayı önerdim. Doğuya ulaşıp oradaki çocukları mutlu etmek istiyoruz. Velilerimizle okulumuzda üç kere toplanıp burada atkı, bere, eldiven ördük. Çalışan velilerimiz çok fazla, onlar da örgü öremedikleri için bizlere defter, kalem, boya gibi kırtasiye malzemeleri, eşofman takımları ve ayakkabılar alarak destek çıktılar. Bu yardımımızdan sonra projemiz başka okullarla da devam edecek" dedi.

BÜYÜK GÖNÜLLÜ ANNELERİN ELİNDEN YARDIM
Yardım kampanyalarına geçen sene Kars’ın Susuz ilçesindeki 8 köyle başladıklarını belirten Okutan İlköğretim Okulu Müdürü Meltem Şirin Aydın ise "Oradan çok güzel geri dönüşler aldık, bize çocukların çok mutlu olduğu fotoğraflar gönderilince bu sene de farklı bir bölgede farklı bir adım atmak istedik.
Proje grubumuzla toplanıp özellikle Ahlat’ı seçtik. Ahlat’ın çok güzel bir belde olduğunu, tarihinin çok eskiye dayandığını bildiğimiz için biraz da oranın ismini duyurmak istedik. Orada Ovakışla İlköğretim Okulu ile iletişime geçtik, müdürümüz de olumlu karşıladı. Fikrimizi okulumuzun velilerine açıklayınca hepsi el ele verdi. Oradaki çocukları mutlu edip doğu ile batıyı kavuşturmak istiyoruz. Diliyoruz ki tüm ülkemiz birarada olsun, gönüller arası bir köprü olsun. Belki hediyelerimiz çok küçük ama çok büyük gönüllerden gidiyor" dedi.
Projeye destek olan velilerden Meliha Ödül Tülmen de "İnşallah bu gönderdiğimiz ufak tefek hediyelerle mutlu edeceğiz. Daha fazla çocuğa ulaşırsak, veliler olarak daha mutlu olacağız. Kendi çocuklarımızın nasıl bir ortamda yetişmesini istiyorsak, oradaki çocukların da öyle bir ortamda eğitim görüp gönderdiğimiz en ufak bir kalem ya da silgi ile mutlu olmalarını istiyoruz. Umarız gönderdiğimiz hediyelerle mutlu olurlar" dedi. (DHA)

 
CHP milletvekili Bircan hayatını kaybetti
 
Bakanı Akar ABD Genelkurmay Başkanı ile görüştü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP milletvekili Bircan hayatını kaybetti
CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan tedavi gördüğü hastanede hayatını ...
Kaşıkçı'nın dini nikahlı eşi ortaya çıktı!
Cesedi halen bulunamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın özel hayatı ...
Mehmet KARABEL yazdı... “Kadın ile erkeğin ayrı ayrı oturduğunu bi’daha görmeyeyim!”
Mehmet KARABEL yazdı... “Kadın ile erkeğin ayrı ayrı oturduğunu bi’daha görmeyeyim!”
 
Çocuğunu öldüren annenin ifadesi şok etti!
Adana'da imam nikahlı eşinin eski eşiyle görüştüğünü ve kendisiyle ilgilenmediğini ...
AB'den Cemal Kaşıkçı açıklaması!
Avrupa Birliği'nden yapılan açıklamada "Kaşıkçı cinayetine ilişkin soruşturmanın ...
İzmirli kuaförün sır ölümü!
İzmir'in Bornova ilçesindeki Ayakkabıcılar Sitesi'nde bir kuaför, dükkanında ölü bulundu.
 
İzmir'de feci kaza: Yaralılar var!
Gaziemir ilçesinde, bariyerlere çarpan şehir içi yolcu minibüsündeki 3 kişi yaralandı.
İzmir'de dehşet: Annesini bıçakladı, 6. kattan atladı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, annesi Kadriye Ç.'yi sırtından ve kafasından ...
KESK'ten İzmir'de bölgesel miting
Kamu İşçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), yoksullaşma ve yüksek ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva