HABERLER>GÜNCEL
5 Ocak 2019 Cumartesi - 08:59

İzmirli aile konuştu: Ukrayna'daki o cinayette yeni ayrıntılar

Ukrayna’nın Harkov kentinde tıp okuyan Buket Yıldız (20) ve Zeynep Hüsünbeyi’nin (22), Yıldız’ın eski erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Hüsnü Can K. tarafından bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

İzmirli aile konuştu: Ukrayna daki o cinayette yeni ayrıntılar

Ukrayna'nın Harkov kentinde tıp okuyan Buket Yıldız (20) ve Zeynep Hüsünbeyi'nin (22), Yıldız'ın eski erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Hüsnü Can K. tarafından bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Yılbaşı gecesi, iki genç öğrencinin kiraladıkları evin önünde bekleyen Hüsnü Can K.'nın, Zeynep Hüsünbeyi'nin alışverişte olduğu sırada eve girdiği, Yıldız'ı öldürdükten sonra tanık bırakmamak için evden ayrılmayıp beklediği, daha sonra eve gelen genç kızı da öldürdüğü öğrenildi. Ayrıca, Hüsnü Can K.'nın 2 Ocak'ta Ukrayna'dan çıkış yapıp, Türkiye'ye geldiği tespit edildi.

Cinayetin arkasında Yıldız'ın görüşmek istemediği "saplantılı aşık" Hüsnü Can K. çıktı. Polis "Rinkov" olarak tanınan ve iki gün cesetlerin yanında kaldığı belirlenen cinayet zanlısı Hüsnü Can K.'yi arıyor. Şüphelinin sosyal medya hesaplarında Criminal Case video oyunu paylaşımları var.

Öte yandan, her kisi de diş teknisyeni olan Yurdal ve Nalan Hüsünbeyi çiftinin kızları Zeynep Hüsünbeyi'nin, İzmir'in Karabağlar ilçesine bağlı Yeşilyurt semtindeki evinde büyük üzüntü yaşanıyor. Anne Nalan Hüsünbeyi, sahip olduğu tek çocuğunun öldürülmesi nedeniyle sinir krizi geçirirken, acılı anneye sakinleştirici ilaç verildiği öğrenildi.

Zeynep Hüsünbeyi'nin halası Ilgın Selek ise en büyük hayalinin tıp okumak olduğunu söylediği yeğeni Zeynep'in öldürülmesinin kendilerini yıktığını ve bu acının tarifi olmadığını söyledi. Selek, şöyle konuştu:

"İNSAN BAŞINA GELMEDİĞİ ZAMAN ANLAYAMIYOR"
"Olay takıntılı bir aşığın bir kız çocuğunu takibi ve bunun sonucunda 2 kız çocuğunu katletmesidir. Çok üzgünüz. İnsan başına gelmediği zaman anlayamıyor. Çok büyük bir yangın, bildiğiniz gibi değil. Sadece kendi çocuğumuz için değil tüm giden çocuklar için üzülüyoruz ama bu ateş başka bir ateş. Bu sene ikinci senesiydi ve tek hayali tıp okumaktı. En büyük hayalinin peşinden gitti, çok mutluydu orada. Bundan 3-4 ay önce annesi ve babasıyla bu çocuk tarafından takip edildiklerini paylaşmış. Maalesef sonuç bu oldu."



"BU, TAMAMEN PLANLI BİR CİNAYET"
Hüsünbeyi'nin akrabalarından Vefa Kacar ise yaklaşık 4 ay önce kızları Zeynep'in, Hüsnü Can K. ile arkadaşından uzak durması için konuştuğunu belirterek, "Bu çocuk, Buket'in eskiden ilişkisi olduğu bir çocukmuş ve ayrılmak istemiyormuş. Zeynep de çocuğa, 'Zorla güzellik olmaz. Hem onu hem de beni rahat bırak' demiş. Yanında Buket de varmış bunu söylediğinde. Bu, tamamen planlı bir cinayet. Zeynep'in evden çıkmasını beklemesi de bunu zaten ortaya koyuyor. Umarız cinayet zanlısı bir an önce yakalanır" dedi.

Buket Yıldız'ın Hatay Samandağı'nda yaşayan anne babası Canan-Hikmet Levent Yıldız acı haberle yıkıldı.

Baba Yıldız şunları anlattı: "Kızım katille 1 yıl önce tanıştı. Hal ve hareketleri hoşuna gitmediği için görüşmeyi kesti. Ancak katil kızımın peşini bırakmadı. Günde 3 kez konuşurduk. En son yılbaşı günü annesini arayarak kutlamalar için meydana ineceğini ve fotoğraf atacağını söylemiş. Fotoğraf gelmeyince aradık ulaşamadık. Ertesi gün de ulaşamayınca polise bildirdik. Polis eve gitmiş ancak kapıyı açan olmamış. Polis de kapıyı kırmamış, geri dönmüş. Polis eve gittiğine katil evdeydi, kapıyı kırsalar katili yakalayacaklardı. 2 yıl önce mimarlık ve mühendislik fakültesini kazandı. O sadece evimizin değil tüm ailemizin prensesiydi." (Sabah, DHA)

 
'Pakistan'ın FETÖ adımı memnuniyet verici'
 
O cinayette yeni gelişme: Çekmecede intihar notu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in o ilçesi beyaza büründü
Ödemiş ilçesi Bozdağ Mahallesinde kar yağışı nedeniyle yollarda tuzlama ...
Sokak köpekleri öğrencilere saldırdı: 1 ölü, 1 yaralı
Kayseri'de köpeklerin saldırdığı 2 lise öğrencisinden biri hayatını kaybetti, diğeri yaralandı.
İzmir'de tarihi eser operasyonu: 3 gözaltı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, izinsiz kazıyla çıkarılan Roma dönemine ait ...
 
İzmir'de vatandaşlar bayıldı sandı: Sabodan sızan gazla hayatını kaybetti
İzmir'de sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen kişi hayatını kaybetti.
Kalın: Bolton'a iki dosya verdim!
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ve beraberindeki ABD ...
Yerel seçim öncesi listeler askıya çıktı
Yerel seçimler için hazırlanan seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı.
 
Ortaokulda bıçaklı kavga! Gözaltına alındılar
Avcılar'daki bir ortaokulda öğrenciler arasında çıkan bıçaklı kavgada ...
Sahte şarap operasyonu: 4 gözaltı
İzmir'in Bayındır ilçesinde, jandarmanın yaptığı operasyonlarda 1775 litre ...
Kahramanlığın adı Fethi Sekin
İzmir Adliyesine terör örgütü PKK mensuplarınca iki yıl önce düzenlenen ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva