HABERLER>POLİTİKA
4 Nisan 2021 Pazar - 19:59

İzmir vekili 'altına imzamı atarım' demişti... İYİ Parti’de ‘amiral bildirisi’ne farklı sesler!

Son dönemde gündemde olan Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve kamuoyuna yansıyan sarıklı amiralle ilgili 103 emekli amiralin yayınladığı ortak bildiriye ilişkin İYİ Parti’den iki farklı ses yükseldi. İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray “bildiriye imzamı atarım” derken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “bu bir zevzekliktir” yorumu yapması dikkat çekti.

İzmir vekili  altına imzamı atarım  demişti... İYİ Parti’de ‘amiral bildirisi’ne farklı sesler!

103 emekli amiral tarafından yapılan ortak bildiri ile ilgili olarak İYİ Parti’den farklı sesler yükseldi.

- 103 EMEKLİ AMİRAL BİLDİRİ YAYINLADI!

- AMİRALLERİN BİLDİRİSİNE SİYASİLERDEN SERT TEPKİ

- EMEKLİ AMİRALLERİN AÇIKLAMASINA SORUŞTURMA!

Partiden ilk açıklama İzmir Milletvekili Aytun Çıray'dan geldi. Çıray sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bir tabip teğmen olarak altına imzamı atıyorum" derken, "Doğru veya yanlış. Bu ülkenin her evlâdı Anayasa ve hukuk içerisinde kalarak fikirlerini özgürce beyan eder" ifadesini kullandı. Çıray ayrıca "Bıktık bu darbe paranoya ve tiyatrosundan. Bu ülkenin 400 bin askeri var. 300 bin polisi. Bir de darbelere karşı canını verecek Türk milleti. Darbe yapmaya niyeti olanı tükürükle boğarız, tükürükle" açıklamasını yaptı.

AKŞENER: EMEKLİ AMİRALLERİN CANI SIKILMIŞ VE GECE BİR BİLDİRİ YAYINLAMIŞLARDIR
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genel Merkez’de düzenlediği basın toplantısında, emekli amirallerin yayınladığı bildiriyi “Bu bir zevzekliktir” yorumuyla değerlendirdi.

Akşener açıklamasında şunları söyledi:

"Sabah bir uyandık emekli amiraller bir bildiri yazmış ve iktidar partisi ve mensupları bunun üzerinde tepiniyor, iş 15 Temmz'a kadar gitmiş. 60 ihtilalinde 4 yaşındaydım, hatırlamıyorum ama 80 ihtilalinin, 28 Şubat’ın içende yer alarak yaşamış ve 27 Nisan bildirisini de yaşamış bir kişi olarak bildiğim bir şey var; emekli de olsa geceyarısı yapılan silahlı bürokrasi mensubu kişilerin yaptığı açıklamalar genellekle Türkiye’nin demokrasisindeki kesintilere sebep olan darbeleri hatırlatır, şuur altı devreye girer. O nedenle elbette iktidar partisine bu konuda çok önemli bir üzerinde tepinme fırsatı tanınmıştır.

Partimiz demokrasinin yanında vesayet ve diğer odakların net bir biçimde karşısındadır. Bugüne kadar genellikle darbe ve muhtıralar iktidar partisi karşısında muhalefetin tutumunu beğenmeyen silahlı bürokratlar tarafından yapılmıştır. 'Muhalefet bu işi yapamıyor, biz daha iyi yapıyoruz' diyerek yapılmıştır. Gerek muhtıra gerek darbelerin sonucunda Türkiye’de sadece iktidar değil muhalefetin de tümü değişmiş ve paketlenip gönderilmiştir. İYİ Parti ve muhalefet görevini yapmaktadır.

Sabah uyandık emekli amirallerin canı sıkılmış ve gece bir bildiri yayınlamışlardır. Kişisel fikrimi söylüyorum, bu bir zevzekliktir. Bu zevzekliklerden Türkiye çok çekti. Biz bu ülkede 104 işsiz gencin derdini konuşmak durumundayız, biz bu ülkede 104 tabletsiz çocuğun derdini konuşmak durumundayız, biz bu ülkede 104 siftahsız esnafın derdini konuşmak drumundayız,  biz bu ülkede tencere kaynatamayan 104 kadının derdini konuşmak durumundayız, beş çeşit emekli maaşıyla inim inim inleyen 104 emeklinin derdini konuşmak zorundayız.

Buradan herkese sesleniyorum, emekli silahlı bürokratlara sesleniyorum; herkes görevini işin başındayken yapmalıdı. Bu arkadaşlarımız görevdeyken maalesef Yunanistan’ın işgal ettiği adalara karşı herhangi bir tavrını görmedim. Siyaset siyasetçi tarafından yapılıyor. Bu arkadaşlarımız bilgilerini görgülerini emekliliklerinde elbette çeşitli STK’lar içerisinde varsa siyasi partiler içerisinde o bilgileri o görgüleri kamuoyu ile paylaşabilirler, vatandaşımızın milletimizin derdine çare olmak için ortaya koyabilirler. Muhalefet partilerini, muhalefet siiyasilerini beğenmiyorlarsa derhal bir siyasi parti kurup onun üzerinden yürüyebilirler ama bugün darbe çağrıştıracak, bütün gerçek gündemi örtecek herhangi bir yolun oluşmasına sebep olamazlar. Böyle bir hakları da yoktur, hadleri de yoktur.

Suni gündem oluşturmaya çalışanların ortaya koyduğu o perdeyi derhal indirecektir. İYİ Parti demokrasinin yanında dün olduğu gibi bugün de durmaya devam edecektir. Demokrasinin yanında durmaya devam ederken, milletin dertlerinin yanında da durmaya devam edecektir. Şunun bir kez daha altını çizerek söyleyeyim ki, İYİ Parti siyaset kurumunun yerine geçmeye kalkışan herkesin karşısında olacaktır”

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alparslan Türkeş'i vefatının 24. yılında andı
 
Apartmanda yangın paniği: Mahsur kalanlar çatıya çıktı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bayındır 5 Nisan 2021 Pazartesi 10:55

daldan dala konan çıray artk sizi partimizde istemiyoruz. çekin ve gidin. parti içinde chp şubesini kapatın

Yorumu oyla      3      3  
kaybettiniz 5 Nisan 2021 Pazartesi 09:45

Sonunda döküldü foyası Akşener'in! Yahu ne zevzekliği? Muhalefet olarak sizin pısırıklığınız yüzünden sallasan düşecek iktidar yapışmış koltuğuna saltanat sürüyor! İmam konuşuyor, eski fetöcü ahkam kesiyor Amiral konuşunca sorun oluyor öyle mi? Bu arada asıl zevzek sizsiniz, pısırık, korkak ve acizsiniz!

Yorumu oyla      2      4  
yazık.. 5 Nisan 2021 Pazartesi 00:34

dyp anap cindoruk chp iyip.. sıra vatan olsun.. her dönemin adamı sayın cıray

Yorumu oyla      3      4  
Zevzek 4 Nisan 2021 Pazar 21:10

Bunu diyeceğim hiç aklıma gelmezdi, zevzek sizsiniz Meral Hanım. Ülkenin devletin yapı taşları, kuruluş bildirgeleri olan Lozan ve Montrö üç kuruşluk adamların diline dolanamaz!

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alparslan Türkeş'i vefatının 24. yılında andı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan ...
Kılıçdaroğlu: Sahte gündemler tutmaz
CHP lideri Kılıçdaroğlu, emekli amirallerin bildirisi için "Bu sahte gündemler tutmaz" dedi.
'Herkes görevini işinin başındayken yapmalıydı'
Emekli 104 amiralin Montrö açıklamasına ilişkin basın toplantısı düzenleyen ...
 
AK Parti MYK'sı 'bildiri' gündemiyle toplanıyor!
AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, emekli amirallarin yayımladığı bildiriye ...
CHP’li Sındır: Esnaf AK Parti'nin biletini kesmiş!
İzmir Kınık'ta çarşı esnafı ziyareti gerçekleştiren, Kınık Poyracık’ta ...
Emekli amirallere tepki: Rütbeleri sökülmeli!
MHP lideri Bahçeli, 103 emekli amiralin bildirisine tepki gösterdi, "Muhtıra ...
 
Asbestli olduğu iddia edilen uçak gemisi İzmir’e geliyor…
Brezilya Donanması’na ait “NAe São Paulo” isimli uçak gemisinin gövdesinin ...
AK Parti'den 'amiraller bildirisi'ne sert tepki!
Son dönemde gündemde olan Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve kamuoyuna yansıyan ...
Türkiye, Somali'deki terör saldırılarını kınadı
Dışişleri Bakanlığı, Somali’de çok sayıda asker ve sivilin hayatını kaybetmesine ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva