HABERLER>EKONOMİ
28 Haziran 2017 Çarşamba - 12:37

İzmir turizmine bayram bereketi: Yüzler gülüyor

Ege Bölgesi ve İzmir turizm merkezleriyle bu bayram tatilinde de milyonlarca vatandaşın adresi oldu. Geçmiş yıllara kıyasla kısa süren 3 günlük tatilin kente ekonomik etkisi esnaf ve işletmecinin yüzünü güldürdü.

İzmir turizmine bayram bereketi: Yüzler gülüyor

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Yaz mevsimine girilmesi, eğitim- öğretim döneminin kapanması, üniversiteye giriş sınavlarının geride kalmasıyla birlikte açılan turizm sezonunda Ege Bölgesi’ndeki oteller kapalı gişe haline gelirken ramazan bayramının etkisi de yüzleri güldürdü.

Çok sayıda turizm merkezini bünyesinde barındıran İzmir de geçmiş yıllara kıyasla daha kısa süren 3 günlük bayram tatilinde hareketlilikten nasibini aldı.  İç turizmin oldukça etkili olduğu belirtilirken özellikle Ankara ve İstanbul’un Ege’yi tercih ettiği ve milyonlarca vatandaşın soluğu kıyı şehri olan İzmir’de aldığı ifade edildi.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer bayramın işletmeci, turizmci ve esnafa etkileri hakkında Egedesonsöz’e önemli açıklamalarda bulundu.

BAYRAM BEREKETLİ GEÇTİ
ETİK Başkanı Mehmet İşler, “Bayram bereketli geçti. 3 günlük bu bayramda sektöre bir can suyu geldi. Özellikle resort oteller yarısı yabancı yarısı yerli olmak kaydıyla bütün doluluklarını arttırdılar. Alaçatı’da yüzde 90 yerli turist vardı. Kuzey Ege, Assos, Ayvalık, Foça yüzde 90 yerli turist ağırladı. Özdere, Seferihisar, Gümüldür, Kuşadası, Pamucak bölgeleri ise hemen  hemen yüzde 50 Türk yüzde 50 yabancıyla geçirdi. Tesislerde doluluk yüzde 100’e ulaştı. Müşteri memnuniyeti yüksek, şikayet oranları oldukça düşüktü” dedi.  

YİNE KRİZİN İZLERİ VAR
İşler ayrıca iç ve dış pazara ilişkin konuşurken kriz vurgusu da yaptı. İşler, “Ankara ve İstanbul iç pazarda Ege’yi tercih etti. Antalya’nın özellikle Rusya’daki pazarının artmasından dolayı ve Rus pazarının genişlemesinden dolayı oradaki yer bulamayanlar da Ege’ye gelince böyle güzel bir sonuç elde ettik. Ancak bayram sonrasında yine kriz kendini gösteriyor. Yine krizin izleri var. Doluluklarda bir düşüş oluştu. Bu aylarda normalde tesislerin hepsi dolu olması gerekirken bayramın ertesi haftasında bir boşluk görünüyor. Ama sonrasında tekrar bayrama kadar normale dönüş gösteriyor. İlerleyen günlerde yoğunluk olacak” diye konuştu.

DOLU DOLU BİR 4 GÜN GEÇİRDİK
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, “Biz bu bayram dolu doluyduk. Trafik kilitlendi, plajlarda yer kalmadı. Konaklama tesisleri, yazlıklar doluydu. Dolu dolu bir 4 gün geçirdik. Çok büyük bir kazamız belamız olmadan şükür ki bayramı da atlatmış olduk. Yaz başlamış oldu. Belli bir noktada devam ediyor. Otellerin tümü dolu… Bu bir başlangıç oldu. Artık devamı gelir. Bayramın ekonomimize çok ciddi bir katkısı oldu” dedi.

ŞU ANDA İÇ TURİZMLE AYAKTAYIZ
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçesinde hareketlilik yaşandığını belirtirken iç turizme ayrı bir parantez açtı. Avrupa pazarının geriye gittiğini vurgulayan Soyer, “İç piyasada hareketlilik vardı. Avrupa pazarı maalesef öldü. Tekrar ne zaman ve nasıl canlanır bilmiyorum. Ama şu anda iç turizmle ayaktayız. Çok yoğundu ve hareketliydi. Tamamen iç piyasanın faydası oldu. Yoksa mümkün değil tüm oteller boş kalırdı” açıklamasını yaptı.

GÜZELDİ AMA AMACIMIZ SADECE BAYRAMDA DEĞİL 12 AYA YAYMAK
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise turizm yoğunluğunu yürüttükleri proje üzerinden açıkladı. Demirağ, “Bizim açımızdan çok güzel geçti. Bayramın ilçemizin ekonomisine katkısı büyük oldu. Bizim amacımız zaten sadece bayramlarda değil bu hareketliliği 12 aya yayabilmek. ‘Dört mevsim Foça’ adı altında bir projemiz var. Sivil toplum örgütleriyle beraber bu projeyi yürütüyoruz. Şu an itibariyle çok güzel geçiyor, umarız böyle devam eder” diye konuştu.

ESNAFIN YÜZÜ GÜLDÜ
Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, “Tabi bayramın faydası oldu. İç turizm açısından gayet iyiydi. Esnafın yüzü güldü. Bayramın getirdiği bir bereket oldu. Turizmci de bundan nasiplendi. İnşallah Temmuz ve Ağustos ayı iyi geçecektir. Biz bayram hareketliliğinden memnun kaldık” dedi.

İNSANLARIMIZ GELMEYE DEVAM ETSİN
Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, “Yarım kilometre yürüyoruz bir ton çöp çıkıyor. Bizim için kötü ama esnafımız, işletmecilerimiz, gece kulüpleri, pansiyonlar, moteller hepsi yok çekti. Bayram Karaburun’a baya bir ekonomik katkı oldu. Bundan tabi ki biz de memnunuz. Yerel yönetici olarak esnafımızın kazanmasından mutlu oluyoruz. Amacımız budur. Bu bayramın ilçemiz için çok güzel geçtiğini ifade etmek isterim. İnsanlarımız Karaburun’a gelmeye devam etsin. Güzeli, yeşili, mutluluğu istiyorlarsa yeni yerler keşfetmeyi amaçlıyorlarsa Karaburun’a gelsinler. Böyle bir çağrımız da olsun” ifadelerini kullandı.

 
Doğubank, Mahmutpaşa ve Mısır Çarşısı'na dev operasyon
 
İşte gençler bunlarla zehirleniyor: Sinek ilacı....
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İş beğenmeyene artık devlet yardımı yok!
Çalışarak düşük maaş alacağına çalışmadan devlet yardımı alanlara kötü ...
Pilicin budundan çok ayağı ihraç ediliyor!
Kanatlı eti sektöründe iç piyasada tüketilmemesi nedeniyle ekonomik değeri ...
Fed Başkanı'ndan kritik açıklama
Fed Başkanı Yellen az önce yaptığı açıklamada bankaların çok daha güçlü ...
 
Son 4 gün: Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!
Maliye Bakanı Ağbal: "Bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını ...
İTO Başkan'ı Demirtaş'tan heykel çıkışı: Kaldırılsın!
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, uzundere'de ...
Ege Bölgesi’nin ihracatı 5 ayda 7 milyar dolara yaklaştı
Türkiye’de ihracatın başladığı yer olan Ege Bölgesi, 2017 yılının 5 aylık ...
 
Bodrum'da bayram öncesi sahiller doldu
Bodrum'a bayram tatili için gelenler, sahillere akın etti. Tatilciler, ...
Kuşadası Limanı'nda bayram yoğunluğu
Tatillerini Yunanistan'daki adalarda geçirmek isteyenler Kuşadası Ege ...
Yer Çeşme: İğne atsan, yere düşmez!
Bayram tatilinin başlaması ile birlikte yola çıkan tatilciler Çeşme’ye akın etti.
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva