HABERLER>EKONOMİ
17 Şubat 2021 Çarşamba - 13:25

İzmir turizmi için kritik zirve!

Türkiye'de turizm faaliyetlerini arttırmak amacıyla Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) , İzmir'de çok sayıda STK'nın katılımı ile basın toplantısı düzenledi. Toplantıda açıklamalarda bulunan İzmir Vakfı Genel Müdürü Güven Eken, "Şehrimizin dünyaya direkt olarak bağlanması önemli. Bunun için 2 nokta var. Biri direkt uçuşlar diğeri de kruvaziyerler... Pandemiden kaynaklı olarak kruvaziyerlerin ne zaman hayata geçeceğini bilmediğimiz için ilk hedefimiz direk uçuşları nasıl artırabileceğimiz" dedi.

İzmir turizmi için kritik zirve!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Kültür ve Turizm Bakanlığınca belirlenen turizm strateji ve politikaları doğrultusunda Türkiye ve İzmir'in turizm hedeflerine ulaşması için tüm tanıtım, pazarlama ve iletişim faaliyetlerini yürütmek üzere kurulan Türkiye Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından 18. Alun Örümcek Ödüllerinde Turizm ve Seyahat kategorisinde ödül kazanan "Go Turkey" internet sitesi hakkında bilgilendirme ve karşılıklı görüş alışverişine yönelik "İller ve Destinasyonlar Tanıtım Çalışması" kapsamında İzmir Ticaret Odası'nda basın toplantısı düzenledi.

İzmir Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye Turizm Tanıtım Ve Geliştirme Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ertan Türkmen, Genel Müdür Yardımcısı Elif Balcı Füsunoğlu, Turizm Ürün Geliştirme Direktörü Ceylan Şensoy, Bisiklet Turizmi Uzmanı Enes Kanbur Ve Bölge Tanıtım Sorumlusu Elif Köseoğlu, Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, İzmir Vakfı Genel Müdürü Güven Eken katıldı.

FARKLI EĞİLİMLER OLDU
İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, Bakanlığın belirlediği turizm politikaları doğrultusunda çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Karaçanta, "Son yıllarda koronavirüs sürecinde pazarlama ve tanıtımda farklı eğilimler olmuştur. Bunların en başında ise dijital tanıtımlar gelmişti. Turizm Müdürlüğü'müzde bunun önemini kavrayarak web sitelerinin yanı sıra sosyal medyada da aktif hale gelmiştir. Bugün başkanlığımızın belirlediği turizm politikaları doğrultusunda, Türkiye Tanıtım ve Geliştirme Ajansı için bir toplantı gerçekleştiriyoruz" dedi.

İZMİR İÇİN İLK HEDEFİMİZ  DİREK UÇUŞLARI ARTTIRMAK
İzmir Vakfı Genel Müdürü Güven Eken ise, "Biz İzmir'de uzun bir maratonu birlikte gerçekleştirdik. İzmir Vakfı bundan 20 yıl önce İzmir'in tanıtımını gerçekleştirmek için kuruldu. Yapısı içinde İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir'de yer alan odaların içinde bulunduğu kapsamlı bir vakıf. İzmir'in tanıtımını gerçekleştirmek için çok sayıda uzamanla birlikte görüşme, yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdik ve hepimizin içine sinen bir strateji ve eylem planı oluşturduk. Burada hem İzmir'i hangi noktada dünyaya tanıtacağımız hem de bunu gerçekleştirmek için hangi yıllar içinde neler yapılması gerektiğinin yol haritası mevcuttur.  İzmir'de 12 kalkınma ajansı ortak çalışmalar yaptı ve her türlü konunun envanterini gerçekleştirdi. İzmir'i tanıtmak için yeni bir görsel logoya ihtiyaç olduğunu bildiğimiz için bir başka ekibimiz de İzmir'in kadim desenlerini araştırmaya başladı.  İzmir'de hangi uygarlıklar iz bıraktıysa onların sembollerini görsele döktü. 2 bin 300 noktayı tek bir noktayı bir envanterde topladık ve bu sürekli güncellenir şekilde paylaşacağız.  İzmir turizmini 12 aya ve 30 ilçeye yaygınlaştırmak ve 4 milyon turist hedefine ulaşmak.  İzmir'deki hikayeleri ortaya çıkardık ve bunun üzerinden stratejileri ortaya koyduk. Stratejimiz 6 ayaktan oluşuyor. Şehrimizin dünyaya direkt olarak bağlanması önemli. Bunun için 2 nokta var. Biri direkt uçuşlar diğeri de kruvaziyerler. Pandemiden kaynaklı olarak kruvaziyerlerin ne zaman hayata geçeceğini bilmediğimiz için ilk hedefimiz direk uçuşları nasıl arttırabileceğimiz. Bizim öğrendiğimiz turizmin tek bir paydaşı olmayacağı ve tüm alanlarda aldığı destek ile olabileceğidir" dedi.

BİZİ ÇALIŞTIRIN
Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ertan Türkmen, "Go Turkey bir araç. Sayın bakanımızın kararıyla Türkiye tanıtım stratejisi paylaştı. Kültür envanterini tanıtmaya başladık. Go Turkey bir test aşamasında tamamlanmış değil. Bu noktada bizim amacımız her bir bölgeni  destinasyonun tanımını yapmak, markalaşmasını sağlamak. Kültür ve turizmlerini ön plana çıkarmak, turist sayısını artırarak turizm gelirlerinin artmasını sağlamak. Bu nokta İzmir çok önemli bir şehir, her şey var. Sadece deniz, kum, güneş değil kültür, tarihi her şey var. İzmir’i daha iyi tanıtmamız lazım. İl ve bölgelerden sorumlu ekipler kurduk. Paydaşlarla beraber İzmir’i daha iyi nasıl tanırız bunun üzerinde yoğunlaşacağız. Biz sadece Kültür Turizm Bakanlığının değil bütün turizm paydaşlarının ajansıyız. Bizimle birlikte çalışmak için paydaşlar beraber olması gerekiyor. 76 ilde yaptığımız toplantılarda gördük ki paydaşlarımız birbirinden haberdar değiller. Paydaşlar beraber hareket etmeli. Bizi çalıştırın diyorum. Bizi çalıştırın, biz sizin elemanınız. İzmir’in Türkiye’nin turizmini birlikte geliştirelim" dedi.

PANDEMİ İLE BİRLİKTE YENİ GÖREVLERİMİZ OLDU
Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Elif Bakıcı Füsunoğlu ise, 'güvenli turizm sertifikasına' dikkat çekti. Füsunoğlu, "TGA yeni kurulan bir yapı, operasyonlarımız ve üstlendiği konularda gelişiyor. Etkinlik dediğimiz zamanda İzmir için çok önemli olan toplantı kongre fuarlar yer alıyor. Pandemi bu süreci çok ciddi şekilde etkiliyor. Ekibimizde farklı pozisyonlarda görev yapana arkadaşlarımız var. Bunlarda İzmir'e gelip çalışmalarını yürütecekler. Turizmi 365 güne ve 81 ile yayalım dediğimizde deneyimler ön plana çıkıyor.  Pandemi ile birlikte yeni görevlerimiz oldu. Bunlardan birisi güvenli turizm sertifikası tabii ki. Tanıtım projeleri ile birlikte Türkiye güven yakaladı. AB'de bile kapılar açılmazken, Türkiye'de kapıların açılması ile birlikte ülkemiz güven kazandı. Tanıtımdaki önemli bir konu, Turizmciler ile illerin uyumlu bir şekilde çalışması yer alıyor" diye konuştu.

KORUMA İŞLEMLERİNİZ DEVAM EDİYOR
İzmir'de Kuş Cennetinin bulunduğu alana jeotermal tesisinin yapılacağı söylentilerinin sorulması üzerine konuşan Turizm Ürün Geliştirme Direktörü Ceylan Şensoy, "İzmir için bu konuda bir şey diyemeyeceğim ancak biz Türkiye'de bulunan Kuş Cennetleri ile ilgili yol haritaları konusunda bir çalışmalar yapıyoruz. Bitkilerin endemik anlamında bir çalışmalar yürütüyoruz, yani aslında turizme katkı koyabilecek her konuda çalışmalarımız ve koruma işlemlerimiz devam ediyor" dedi.

 
CHP İzmir'den 'Medeni Kanun' mesajı
 
Eskişehir'deki aile boyu katliamda yeni gelişme!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mavisel 17 Şubat 2021 Çarşamba 18:02

engelliler parkıyla İnciraltını karıştırıyorsunuz.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Karaismailoğlu'ndan 'Türksat-5A' açıklaması
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 8 Ocak'ta uzaya fırlatılan ...
Nedim ATİLLA yazdı... Selam olsun İzmir İktisat Kongresi'ne!
Nedim ATİLLA yazdı... Selam olsun İzmir İktisat Kongresi'ne!
Turizmcilerden ‘120 TL’ yorumu: Kültürel fakirliğe neden oluyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı 2021 yılı müze ve ören yerlerine ait giriş ...
 
Kafe ve restoran desteği detayları belli oldu
Ciro kaybı desteği, tek seferde ödenmek üzere 2 bin Türk Lirasından az ...
Mehmet KARABEL yazdı... Bu hale biz nasıl düştük?
Mehmet KARABEL yazdı... Bu hale biz nasıl düştük?
Bitcoin’den tarihi rekor: 50 bin doları geçti!
Dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin, ilk çıktığı günden bu yana en ...
 
Bitcoin'de tarihi rekor: 50 bin doları aştı
Bitcoin bugün yüzde 5 yükselerek ilk kez 50.000 dolarlık psikolojik seviyeyi ...
Türkiye ve Birleşik Krallık arasında önemli işbirliği sinyali
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Türkiye ile Birleşik Krallık'ın, ekonomi, ...
TÜİK Başkanı görevden alındı!
TÜİK Başkanı Muhammed Cahid Şirin görevinden alındı. Yerine başkan yardımcısı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva