HABERLER>GÜNCEL
5 Ağustos 2015 Çarşamba - 16:09

İzmir şehidini uğurladı: Bakan Bozkır’a feryat!

Şırnak’ta mayın patlaması sonucu şehit olan jandarma er Abdülkadir Pektaş son yolculuğuna uğurlandı. Şehit askerin annesi Maile Pektaş, cenaze törenine katılan AB Bakanı Volkan Bozkır'a, “Ben de Diyarbakırlıyım, Kürdüm. Bu anneler niye ağlıyor? Bir sinek bile öldürmedim. Bunlar ne yapmaya çalışıyor" dedi. Abla Gurbet Pektaş ise, başını göğsüne yasladığı Bakana Bozkır'a, “Ne olur bu ateşi durdurun artık" dedi.

İzmir şehidini uğurladı: Bakan Bozkır’a feryat!

İZMİR - Şırnak Uludere'de, askerlerin yol güvenliği aldığı sırada yola döşenen mayının patlaması ve hemen ardından da PKK'lı teröristlerin uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu şehit olan askerlerden Jandarma Er Abdülkadir Pektaş, İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı.



Şehit askerin annesi Maile Pektaş, cenaze törenine katılan AB Bakanı Volkan Bozkır'a, “Ben de Diyarbakırlıyım, Kürdüm. Bu anneler niye ağlıyor? Bir sinek bile öldürmedim. Bunlar ne yapmaya çalışıyor" dedi. Abla Gurbet Pektaş ise, başını göğsüne yasladığı Bakana Bozkır'a, “Ne olur bu ateşi durdurun artık" dedi.


                                          
Aslen Diyarbakırlı olan ancak ailesiyle İzmir'de oturan 21 yaşındaki Abdülkadir Pektaş, terhisine 10 gün kala, askerlerin yol güvenliğini sağlamaya çalıştığı sırada mayının patlaması ve ardından PKK'lı teröristlerin ateş açmasıyla şehit oldu. Şehit asker için bugün İzmir'de cenaze töreni düzenlendi. Hatay Asker Hastanesi'nden alınan Aldülkadir Pektaş'ın cenazesi, öğlende, askeri törenin düzenlendiği Bostanlı Beşikcioğlu Camisi'ne getirildi.
 
TERÖRÜN BİTMESİ ORTAK ÇAĞRILARI OLDU
Şehit askerin babası Celal Pektaş, annesi Maile Pektaş ile kardeşleri Uğur Pektaş, Hakan Pektaş, Orhan Pektaş ile Gurbet Pektaş'ı, AB Bakanı Volkan Bozkır, İzmir Valisi Mustafa Toprak, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yüksek askeri şuraya katılan Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin yerine Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen'in yanı sıra AK Parti ve CHP milletvekilleriyle, askerler yalnız bırakmadı.
 
AB Bakanı Volkan Bozkır'ın aileye taziyelerini sunduğu sırada şehit askerin annesinden ve ablasından, teröre karşı mesajlar geldi. Anne Maile Pektaş, “Ben de Diyarbakırlıyım, Kürdüm. Bu anneler niye ağlıyor? Bir sinek bile öldürmedim. Bunlar ne yapmaya çalışıyor" dedi.
 
Şehit askerin bir yakınının, "Onu havaya ata ata, askere gönderdik" dediği Bakan Volkan Bozkır'ın göğsüne başını dayayan abla Gurbet Pektaş ise gözyaşı döktü. Bakan gelmeden önce kameralara, "Başbakan duy sesimi bu terör bitsin. Başka askerler ölmesin. Kardeşimin kanı yerde kalmasın. Silahını verin ben de kardeşimin şehit olduğu yerde çatışayım. Bunların kökünü kazıyayım. Ben de askerlerin ablasıyım" diyen acılı abla Gurbet Pektaş, AB Bakanı Volkan Bozkır'a da, “Ne olur bu ateşi durdurun artık" dedi.


 
ŞEHİT ASKERE KARDEŞİNDEN ASKER SELAMI
Cenaze töreni sırasında, ağabeyleri de kardeşlerinin tabutuna kapanıp ağladı. Kılınan cenaze namazının ardından askerlerin bir süre omuzlarında taşıdığı şehit askerin tabutu, daha sonra top arabasına konuldu. Yakınlarının ağıtları arasında top aracında taşınan Abdülkadir Pektaş'ın cenazesi, şehitliğe götürülmek üzere cenaze aracına alındı. Cenaze aracı geçerken şehit askerin annesi el salladı, biri kardeşi de onu asker selamıyla uğurladı. Şehit asker Abdülkadir Pektaş'ın cenazesi, Kadifekale Şehitliği'nde toprağa verildi. (dha)

 
Dikili Emniyet Müdürü kalp krizi geçirdi
 
Flaş! Bakan Çelik: MHP’yle 2 kere görüştük
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikili Emniyet Müdürü kalp krizi geçirdi
İzmir’in Dikili İlçesi Emniyet Müdürü 42 yaşındaki Bülent Yezek kalp krizi ...
Yine gözyaşları sel oldu: 1 ayda 17 şehit!
5 Temmuz'dan beri gün geçmesin ki Türkiye'ye şehit acısı düşmesin. Bugün ...
Sahil Güvenlikten Ege sularında sıkı denetim
Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ekipleri tarafından Ege'de ...
 
Flaş! TSK’nın yeni komuta kademesi açıklandı
Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, TSK'nın yeni komuta kademesini açıkladı.
İzmir’deki facianın perde arkası: İhmaller zinciri!
Viyadük inşaatında beton dökülmesi sırasında çelik konstrüksiyon iskelenin ...
Şırnak'ta yangın: 1 şehit!
Şırnak'ta çıkan orman yangını sırasında yoğun dumandan etkilenen Piyade ...
 
İzmir Ekonomi’den tansiyona tasarım ayarı
İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel ...
İzmir’deki Suriyeli sığınmacıların ilaç verilmiyor
İzmir'de her geçen gün sorunları giderek büyüyen Suriyeli mültecilere ...
Flaş! İstanbul’da kimyasal sızıntı alarmı
Tuzla Organize Deri Sanayi bölgesinde bir fabrikada kimyasal madde sızıntısı meydana geldi.
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva