HABERLER>SAĞLIK
23 Ekim 2012 Salı - 12:47

İzmir sağlığında yeni 'dönüşüm': ‘Patronlar’ reddedince…

Sağlık Bakanlığı’nın ‘sağlıkta dönüşüm projesi’ kapsamında oluşturduğu kamu hastane birliklerinin yönetimi için İzmir’e atanan iki genel sekreter görevi kabul etmedi. Yeni atama ile görevlere Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Behzat Özkan ile Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Osman Nuri Dilek getirildi.

İzmir sağlığında yeni  dönüşüm : ‘Patronlar’ reddedince…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında sistem baştan sona değiştirildi. Sağlık İl müdürlüklerinin kaldırıldığı, aile hekimlerinin halk sağlığı il müdürlüğüne bağlandığı yeni sistemde İzmir Kuzey ve Güney olmak üzere iki bölgeye ayrılırken yeni kararnameyle İzmir’de sağlık sisteminin başına geçecek isimlerde sürpriz değişiklik oldu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne koyduğu listede yer alan İstanbul’dan gelecek iki başhekim genel sekreterlik görevini kabul etmedi.

- İzmir sağlığına İstanbul'dan iki yeni patron...
 
Türkiye’nin 81 ili ile birlikte İzmir’in Kuzey ve Güney’ine atamaları yapılan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Rıza Odabaş ile İstanbul Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Abdulkadir Ünsal görevi kabul etmedi. Alınan kararın ardından özellikle Odabaş’ın İzmir’e gitmek istemediğini belirtmesi üzerine kararda düzeltme işlemi yapıldı ve genel sekreterliklere atama gerçekleştirildi. Buna göre genel sekreterliklere Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Behzat Özkan ile Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Osman Nuri Dilek atandı.


BAŞHEKİMLER BÜYÜK ORANDA DEĞİŞECEK
Öte yandan Kamu Hastaneler Birliği’nin kurulmasıyla birlikte başhekimlerin de değişmesi bekleniyor. Aylık 15 bin TL’ye kadar maaş alabilecek olan genel sekreterlerin ardından başhekimlerin de yetki ve maddi imkanları değiştirilecek. Hastanede, idari işler, ihaleler ve hastalar ile aynı anda uğraşmak zorunda kalan başhekimler yardımcıları vasıtasıyla yeni sisteme geçecek. Hastanelerde belli işlerden sorumlu başhekim yardımcıları olacak. Yeni düzenleme ile birlikte İzmir’de bulunan 30’un üzerindeki devlet hastanesinin yarısından fazlasının başhekiminin değişmesi bekleniyor.
 
AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nın 16 hastanenin başhekiminin değişmesine dönük hazırladığı atama taslak listesinin medyaya sızmasıyla rafa kaldırılmıştı. Atamalar sonunda İzmir’in yeni Genel Sekreterleri olan Özkan AK Parti'nin taslak listesinde yer alırken Dilek yoktu. O listede İzmir’in Güney Bölgesi için Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Behzat Özkan’nın Kuzey Bölgesi için ise için hükümete yakın sendikalar arasında kabul edilen Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Op. Dr. Recep Atçı adı yer alıyordu. Karar ile planlamanın tamamı olmasa da yarısı gerçekleşmiş oldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
furkan 27 Ekim 2012 Cumartesi 00:37

izmir için hayırlı olsun...valla partililer sendialıla patlasanızda çatlasanızda olay bitmiştir... sizlerin partililiğinide biliyoruz,hastanenin birinde teşkilattan birine bir sağlık memuru diyorki bana birilerini ayarlada yani refre olsun da biyere geçeyim,söyleyen kişiyide kessenizakp ye oy vermez.adamda birinin ismini veriyor.Peki partiden bu arkadaşın yaptığı doğrumu.Esas il teşkilatı yenilenmeli.Sayın BAŞBAKANIMIZ İZMİRİ ALMAK istiyorsa izmirörgütünü baştan yapılandırmalı...çıta çok düşük

Yorumu oyla      14      5  
24 Ekim 2012 Çarşamba 09:46

DR MURAT BALANLININ ATANACAĞI SÖYLENİYOR,BALANLI HAKKINDAKİ BİR ÇOK İDDİA NEDENİYLE GÖREVDEN ALINMIŞTI SGK MÜDÜRLÜĞÜNDEN ,ARKADAŞLARIN BELİRTTİĞİ GİBİ BU KİŞİLER SEÇİMDE ÇALIŞIR,HERKESE GEÇMİŞ OLSUN.

Yorumu oyla      19      7  
sinan tahtalı 24 Ekim 2012 Çarşamba 09:43

ATANAN ADAYLAR FİYASKO ÖRNEKMİ,ÇOCUK HASTANESİNE HAKKINDA YOLSUZLUK İDDİALARI NEDNİYLE GÖREVDEN ALINIP ANKARADA KIZAĞA ALINAN BÜROKRAT ESKİSİNİN ATANACAĞI SÖYLENİYOR.

Yorumu oyla      20      6  
ercan demir 23 Ekim 2012 Salı 20:42

ATAMALAR FİYASKO,BİR MİLLETVEKİLİ YADA İL YÖNETİMİ KORKMADAN ÇIKIPTA BU NE YAA KARDEŞİM DİYEMİYOR.ATANANLARIN HEPSİ İZMİR İLE ALAKASI OLMAYAN,BAKANLIKTAKİ MEMUR BÜROKRAT ÇEVRESİ AKRABASI VE RADİKAL MHP KÖKENLİLER.YAZAN ARKADAŞLARIN DEDİĞİ GİBİ SEÇİMDE AK PARTİ İÇİN ANKARA BAKANLIK GRUBU VE İZMİR MHP TEŞKİLATI ÇALIŞIR.

Yorumu oyla      24      6  
23 Ekim 2012 Salı 15:20

İZMİR MİLLETVEKİLLERİNİ ZATEN TAKAN YOK ,İL ZATEN MUHTARLIK MAKAMI,ATANANLARIN HEPSİ DIŞARDAN VE BAKANLIK ELEMANI,SEÇİMDE SAĞLIK BAKANI İZMİRDE BU KİŞİLERLE ÇALIŞIR.BİZİM MİLLETVEKİLLERİ AÇILIŞ VE KOKTEYL GÜLÜ ,İCRAATTA HİÇ BİRİ YOK, AMAN ÖBÜR DÖNEM LİSTEDE OLUYUM DERDİNDE.

Yorumu oyla      29      7  
Ömer Erdoğan 23 Ekim 2012 Salı 14:58

Yeni sistemde yer alacak daire başkanlarından tutun en altta yer alan kadrolara kadar yine MHP liler girecek. İzleyin görün Ak parti maleysef hala kendi kadrosunu kuramadı. Bizler Ak partiye oy veriyoruz. Fakat yöneticiler hep MHP li oluyor. Biz o zaman boşuna mı veriyoruz bu Ak Parti'ye, İzmir de bu Genel Sekreterlikler ve alt kadrolarının oluşumunda sendikaları dinlemedi. Adamlar MHP li şimde yönetici oluyorlar.

Yorumu oyla      30      9  
AK PARTİLİ ENSAR 23 Ekim 2012 Salı 14:38

SAĞLIK BAKANLIĞI LİSTELER YAYINLAYIP ,MİLLETVEKİLLERİ,İLE İL YÖNETİMİNİ BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜ,TÜM KADROLARA DIŞARDAN BAKANLIĞIN KENDİ BÜROKRATLARI İLE BUNLARIN EŞ DOST,HISIM AKARABALARINI DOLDURDULAR.İZMİRDEN BİR ALLAHIN KULU GİREMEDİ.YEREL SEÇİMDEDE BU ZATLAR ÇALIŞIR.SAYGILAR

Yorumu oyla      31      8  
kenan 23 Ekim 2012 Salı 14:20

SAĞLIK BAKANLIĞI BU ATAMALARDA NE MİLLETVEKİLİ,NE İL NEDE SENDİKAYI DİNLEDİ BAKANLIKTAKİ TÜM EŞ DOST TEYZE ,AMCA OĞLU, KUZENLER DOLDURULDU.SEÇİMDE SAĞLIK BAKANLIĞI İZMİRDE ÇALIŞIR ARTIK

Yorumu oyla      28      8  
Ercüment 23 Ekim 2012 Salı 14:13

Ödemiş'i göreceğiz. Taslak listede kilit nokta Ödemiş!

Yorumu oyla      15      23  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Sanal dünya insanı yalnızlaştırıyor’
Özel Egepol Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Erkan Dönmez, gelişen teknolojiyle ...
Kurban etini nasıl pişirmeli ve tüketmeli?
Kırıkkale Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, Kurban Bayramı'nda ...
Fenilketonüri hastaları İzmir’den haykırdı
İzmir'de fenilketonüri hastaları, proteinden yoksun diyet yolculuğundaki ...
 
Tosuncuk bebeğin nedeni belli oldu: Şeker
Gebelikte ortaya çıkan diyabet, hem anneye hem de bebeğe zarar verebiliyor. ...
Kaşarlı tostun korkutan sırrı!
Bilim insanları, kaşarlı tostu herkes için özel kılan sırrı ortaya çıkardı. ...
İzmir’de ‘beyaz’ isyan: Şiddet durmadan susmayacağız!
Gaziantep’te görevi başında öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın cinayetiyle ...
 
İzmir'de vahim tablo: Bir yılda binlerce intihar girişimi
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Psikiyatri Ana Bilim Dalı ...
Göbek yağından meme yaptılar
Mardin’de göğüs kanseri nedeniyle göğüslerinden birini kaybeden hastaya, ...
Özel sağlıkta tasfiye depremi!
İzmir'deki birçok özel sağlık kuruluşu 2012 yılında tasfiye sürecine yöneldi. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva