HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Ağustos 2021 Pazartesi - 11:45

İzmir, Muğla’daki üreticilere omuz veriyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in başlattığı orman seferberliği, dayanışma ağlarını örmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Muğla’da yangından etkilenen bal üreticilerine destek olmak için bölgede arıcılık yapan üretici örgütlerinden ve birliklerinden bal alacak. Hayvancılıkla uğraşan üreticilere ise 7 bin çuval kuzu büyütme yemi dağıtacak.

İzmir, Muğla’daki üreticilere omuz veriyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dirençli kentler yaratmanın bir adımı olarak başlattığı orman seferberliği dayanışmayla büyüyor. Büyükşehir Belediyesi, Muğla’da yangından etkilenen üreticilere de yardım eli uzatarak çam balı üretiminin merkezi olan bölgede arıcılık faaliyeti yürüten üretici örgütlerinden ve birliklerden bal almaya hazırlanıyor. Yangından etkilenen üreticilere de Ağustos ayının sonunda 7 bin çuval kuzu büyütme yemi dağıtılacak. Büyükşehir Belediyesi yanan alanlarda biyoçeşitliliği eski düzeyine getirmek için ilgili kurumlarla da beraber çalışacak. Başkan Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu doğrultusunda kuraklık ve yoksullukla mücadele etmek amacıyla ekilen karakılçık buğdayı ve saz çavdarı gibi yerel tohumlardan elde edilen samanlar ise yangının hemen ertesinde otlakları zarar gören hayvan üreticilerine ulaştırılmıştı.

“Gıda paketleri içinde yer alacak”
Konuyla ilgili konuşan Başkan Soyer “Tarım ve Orman Bakanlığı verilerine göre yangından 5 il 18 ilçe ve 99 köy etkilendi, doğal yaşam ve yaban hayatı başta olmak üzere bölgede tarım ve hayvancılık faaliyetleri önemli oranda zarar gördü. Yangın bölgelerinde geçimini tarımdan sağlayan ailelerin çaresizliğine seyirci kalamayız. Daha düne kadar dünya çam balı üretiminin yüzde 93’ü yanan alanlardan sağlanıyordu. Bu ormanların yüzde 70’ini yangında kaybettik. Muğla’da çam balı üretiminin devam etmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Üreticilere destek olmak için bal satın alacağız. Bu ürünler, kentteki ihtiyaç sahiplerine düzenli olarak ulaştırılan gıda paketleri içinde yer alacak. Büyükşehir uzmanları ayrıca bal üreticilerine, bundan sonraki süreçte nasıl bir üretim modeli oluşturabilecekleri konusunda teknik destek verecek” dedi.

Dayanışma vurgusu
Yangınların etkili olduğu alanlarda orman köylülerinin hayvan varlıklarıyla, bu hayvanları yetiştirme ve besleme alanlarının da büyük ölçüde yok olduğunu belirten Soyer, “Bu alanlar aynı zamanda ülkemizde geliştirmeye son derece ihtiyaç duyduğumuz küçükbaş hayvancılığın yaygın olduğu bölgeler. Bu yüzden yangında zarar gören üreticilerimize 7 bin çuval kuzu büyütme yemi de ulaştıracağız. Hayvansal üretimin ve hayvan varlığımızın sürdürülebilirliğine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Yaşadığımız bu felaketten bizleri kurtaracak olan tek şey dayanışma gücümüz” şeklinde konuştu.

 
Seferihisar'da tuvaller konuştu
 
Bornova'da riskli yapılara geçit yok
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Beyin Bedava 23 Ağustos 2021 Pazartesi 20:08

Türkiye tarihinin en büyük orman yangınlarından biri olmuş, altta adam vergi diyor. Küçük iller ölsün mü? Ona bakılırsa İzmir 100 milyar vergi veriyor, hepsi bize mi harcanıyor?

Yorumu oyla      2      3  
Adil ve eşit hizmet anlayışı 23 Ağustos 2021 Pazartesi 16:34

Kamu hizmeti olan toplu taşımada çevre ilçe belediye otobüslerindeki 90 dk. ( 2020 Eylül itibariyle 120 dk. ) aktarma hakkı İzmir BB meclisinde 10.02.2016 tarihinde neden iptal edildi. . İzmir merkez ilçelerinde toplu ulaşım 120 dk. aktarma hakkı verilerek sübvanse ediliyor İzmir çevre ilçe halkının toplu ulaşımı neden sübvanse edilmiyor da Belediye otobüslerinde dolmuş işletmesi gibi indi bindi para ödeniyor. İzmir çevre ilçe otobüslerinde aktarma hakkının iptal edildiği, çevre ilçelerdeki belediye otobüslerinin hizmetten çekildiğinin. “ çekileceğinin “ ( Seferihisar ilçesinde 2019 Aralık ayında başladı ) yerine İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) hizmet vereceği , “ Tramvayla hayat çok rahat “ gibi İZTAŞITLA hayat çok rahat bez afişi , reklam veya haber neden görmüyoruz 120 dk. aktarma hakkı olan merkez ilçelerde ilk biniş ücreti tam 3,46.- TL. Aktarma hakkı olmayan çevre ilçelerde ( gittiğin kadar öde hariç ) her biniş ücreti ( B fiyat tarifesi ) tam 3,56.- TL. İzmir BB olarak İzmir çevre ilçelerinde ödenen vergilerden pay alınıyor ama toplu ulaşım hizmetine gelince çevre ilçelere 120 dk. aktarma hakkın yok . İZTAŞIT TA ısrar edilirse belediye otobüsü ( ESHOT ) yok. Ne var. İZTAŞIT ( Özel halk otobüsü ) Her binişte de merkez ilçelere göre ( tam ) 10 krş fazla ödeniyor. İhtiyacı olana elbette yardım edilir , ancak bu yardımlar İzmirlilerin oyları ile seçilmişler olarak önce İzmirlilere adil ve eşit hizmet verme sorumluluğunuzu unutturmasın . Bundan 10 krş . fazla alayım , şuna aktarma hakkı vermeyelim , oralardan belediye otobüslerini çekelim derseniz CHP olarak umudu çoğaltamazsınız.

Yorumu oyla      2      3  
İzmirli 23 Ağustos 2021 Pazartesi 13:37

Su faturalarında kullandığımız suyun 4 katı bedelini ödediğimiz haraçlar İzmir dışındaki illere gitsin diye mi ödeniyor. Tamam o bölgenin yardıma ihtiyacı olabilir ama bizden alığınız vergiler bizim kentimize kullanılmalı. Kendi cebinizden çıkan para ile hangi şehre yardım isterseniz yapın. Siz yerel yönetimsiniz. Cumhurbaşkanı adaylığına oynayabilirsiniz. Ama İzmir linin parasını başka şehirlere harcayamazsınız. İsteyen istediği dernekler aracılığı ile ya da doğrudan ihtiyacı olan bölgelere yardımını yapar. Bizim paramızı harcama kararını İzmir'in seçilmiş başkanı olarak siz veremezsiniz.

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar'da tuvaller konuştu
Seferihisar Belediyesi 2. Uluslararası Resim Çalıştayı Ürkmez Gençlik ...
Çandarlı'da festival rüzgarı
Çandarlı, Kültür - Sanat, Demokrasi ve Emek Festivali, zengin içeriği, ...
Güzelbahçe’de aşure bereketi
Güzelbahçe'de mübarek Muharrem Ayı nedeniyle aşure etkinliği düzenlendi.
 
İzmir’deki kötü kokunun nedeni belli oldu
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İzmir Körfezi’nde son dönemde artan ...
Buca’nın fotoğraf maratonu sonuçlandı
Eşsiz bir tarihi ve kültürel mirasa sahip Buca’da “tarihi ve kültürel ...
Kınık'ta yaralı leyleğe yardım edildi
İzmir’in Kınık ilçesinde orman işletme görevlisi tarafından yaralı halde ...
 
Karaburun’da yaz mevsimi edebiyat dolu geçti
Karaburun Belediyesi tarafından Nergis Kafe'de düzenlenen “Karaburun Edebiyat ...
Balçova’nın ormanlarına kameralı koruma
İzmir şehir merkezinin en yeşil ilçesi Balçova'da, orman yangınlarına ...
Mavişehir'de sel kabusu bitiyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mavişehir'de özellikle kış ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva