HABERLER>EKONOMİ
16 Kasım 2017 Perşembe - 19:52

İzmir Körfez Geçiş Projesi kaç yılda bitecek? Bakan'dan açıklama geldi!

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit'in soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir Körfez Geçişi projesinin yapım süresinin 5 yıl olarak öngörüldüğünü belirtti.

İzmir Körfez Geçiş Projesi kaç yılda bitecek? Bakan dan açıklama geldi!

Bir süre önce soru önergesi veren CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit,  "İzmir ulaşımı için büyük önem taşıyan proje şu an itibarıyla düşünce aşamasında mıdır yoksa çalışmalara başlanılmış mıdır? İzmir'in Marmaray'ı olacak diye müjdesini verdiğiniz proje için ne zaman ihaleye çıkılacaktır? Tüp geçit projesinin ana hatlatı ve güzergahı belli midir? İzmir Körfezinde yapılacak olan tüp geçidin başlangıç ve bitişi konusunda bir tarih verebilir misiniz? Büyük müjde diye açıkladığınız İzmir Körfezi tüp geçidi projesi için 2017 yılı bütçesinde ayrılmış bir kaynak var mıdır? İzmir Körfezi tüp geçit projesinin tahmini maliyeti ne kadar olacaktır? Proje kamu kaynaklarıyla mı yoksa 'Yap-işlet-devret' modeliyle mi yapılacaktır" sorularını sordu.

Soru önergesine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından veriyen yanıtta, İzmir Körfez Geçişi'nin etüt ve proje çalışmalarının tamamlandığı, otoyol raylı sistem ve özel yapılara ait kesin projelerin onaylandığı ancak kabul işlemlerinin devam ettiği belirtildi. Bakan Ahmet Arslan tarafından CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit'e yazılı olarak gönderilen yanıtta şu bilgilere yer verildi:

"Türkiye'nin 3. büyük metropolü, önemli bir fuar merkezi ve geniş hinterlenda sahip liman şehirlerinden olan İzmir'in siluetine olumlu katkılar sağlaması, marka değerini yükseltmesi ve kentin şehir içi trafiğine katkı sağlaması planlanan İzmir Körfez Geçişi'nin etüt ve proje çalışmaları tamamlanmış olup, otoyol raylı sistem ve özel yapılara ait kesin projeler onaylanmış olmakla birlikte kabul işlemleri ise devam etmektedir. İzmir Körfez Geçişinin tamamlanması ile İzmir kenti kuzey aksından gelen trafiğin kent içine girmeden İzmir kenti güney aksına ulaşması sağlanmış olacaktır. Karayolu ve raylı sistem olarak planlanan İzmir Körfez Geçişi, her iki yakada mevcut veya planlanan metro ve banliyö raylı sistemlerinin de aynı şekilde bağlantısını sağlayacaktır. Yapılacak raylı sistem ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şehir içi raylı sisteme entegrasyonu sağlanacaktır. İzmir Körfez Geçişi'nin projesinin 'Yap-İşlet-Devret' (YİD) modeli ile ihale edilmesine yönelik çalışmalar devam etmektedir. Yapım süresi 5 yıl olarak öngörülmektedir."

Önergeye verilen yanıtla ilgili değerlendirme yapan Ali Yiğit, yap-işlet-devret modeliyle yapılan projelerin maliyetinin daha sonra kullanıcılara fatura edildiğini belirterek, bu bedelin vatandaşlara en az şekilde yansıtılması için projenin takipçisi olacağını söyledi.

 
İzmir'de korkunç son: Karı-kocayı kaza ayırdı...
 
Zarrab kritik duruşmaya katılmadı!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taner karakış 10 Mart 2018 Cumartesi 12:56

yorumlara baktım da nedense teknik bilgi ve vizyondan eksik sadece istemezük ziniyeti ile yapılmış yorumlar....yazık..çok yazık. yıllar geçti izmir ne alt yapı sorunu çözebildi.ne de geleceğe kökten çözüm bulacak vizyona sahip belediye yönetimi ve bunu destekleyen halk bulabildi..şu an körfezin iki yakasının bir araya getirilmesi ile sadece altınyolla ve çevre yolla bağlantı dışında biçare olan ulaşım bu çözüm sayesinde hem şehrin sülüeti ,çoksayıda iş ve yaşam imkanı.ve şehrin yaşam kalitesinin artmasına katkı sağlayacaktır. yap işlet devret yöntemi denetlenir ise fayada şüphesiz olacaktır.

Yorumu oyla      9      5  
caner piroğlu( vona meyhane) 17 Kasım 2017 Cuma 11:26

önemli ve gerekli bir proje geç bile kalınmıştır bu yol körfez altından geçmelidir körfezin eko dengesini suyun akışını köprünün ayakları engellememelidir

Yorumu oyla      12      5  
sagduyu 17 Kasım 2017 Cuma 11:10

Birileri sunu da acıklasa iyi olur ;beklenen gecis sayısı hakkında kim hangi fizibiliteyi yaptı yılda kac gecis bekleniyor , gecis ucreti diyelim 20 dolar oldu kac arac gecer yada 30 dolar oldu kac arac gecer, diye bir on calısma varmıdır ? yoksa nicin yapılmamaktadır ? Hangi is adamı fizibilitesi olmayan ise para yatırır ? İstanbul Osmangazi koprusu ne donmesin ...Gecissizlik farkını yine devlet odemesin!!!

Yorumu oyla      11      5  
Sagduyu 17 Kasım 2017 Cuma 10:10

Eger Yap Islet Devret usulu ile yapilacaksa o zaman gecis ucreti cok yuksek olacaktir oyle durumda da gececek arac bulamazsiniz. Yine gecissizlik farkini devlet mi odeyecek odeyecekse hangi butce ile odeyecek. Kisaca bu PROJE BASTAN BIR HAYALDI VE HALA HAYAL...

Yorumu oyla      11      6  
sak 17 Kasım 2017 Cuma 08:31

Olumlu hiçbir yönü olmıyan bir proje.Sadece meraktan ilk 3 ay araba geçer ondan sonrası hikaye.İstanbul daki gibi geçmiyenin parasını öderiz.Birileri gene yolunu bulacak.

Yorumu oyla      11      6  
ALİ İNANÇ ÜLKÜ 17 Kasım 2017 Cuma 08:20

Yorumlara bakıyorum yorum yazanların tamamı bu projeyi planlayan arkadaşlar anlaşılan herkez ord. prof izmir bu kafayla 3. il deil 75. il olamaz istanbul izmir ve izmir ankara otoyolları yapıldıktan sonra ciddi bir turist göçü alacak izmirin trafik yükünün azaltılması gerekiyor proje önemli ve yapılmalı

Yorumu oyla      12      5  
Salih Nalcı 16 Kasım 2017 Perşembe 23:13

Neden geçiktiriliyor bu proje.??hadi artık yapılacaksa yapılsın.. İzmir istiyor, siz istiyormusumuz?

Yorumu oyla      12      5  
TC misafir 16 Kasım 2017 Perşembe 21:05

Ali Yiğit İzmir milletvekili ama dünyadan haberi yok. İnsan bir araştırır, geçtiğimiz yıl mayıs ayında projenin tanıtımı yapıldı orada geçiş ücretine göre garanti geçiş sayıları verildi. Proje maliyeti dolar bazında 1 milyar 823 milyon dolar olarak ifade edildi. Projenin şimdiki maliyeti ise 10 milyar TL civarında.

Yorumu oyla      17      7  
Şahin 16 Kasım 2017 Perşembe 20:43

Körfez in yıllarca süren temizleme çalışmalarına ket vuracak bir proje. Sirkülasyon nasıl sağlanacak. Sadece Çeşme ye gidişe hizmet edecek böyle yüksek tutarlı bir projeye CHP nasıl evet der. Anlayamıyorum.Çok yazık. Buraya harcanacak para ile İzmir in kangren olan sorunlarının çözümü için CHP neden çalışma yapmaz.

Yorumu oyla      16      11  
Yap İşlet Devret 16 Kasım 2017 Perşembe 20:15

Eğer yap işlet devret modeli ile yapılacak ise istemiyorum.Yapımcı firmalara hazineden olmadan parayla devlet hemde döviz olarak borçlanacak, birileri anlı şanlı tören yapacak diye gelecek nesillere borç bırakmaya kimsenin hakkı yok.Hazinede para varsa Osmangazi köprüsü için müteaahhite olan 760 milyon dolar borcu ödeyin.

Yorumu oyla      21      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ucuz eti bulmak neredeyse imkansız!
Ucuz et ile ilgili satışlar başlamış olmasına rağmen tartışmalar bitmedi. ...
İzmir'de sefer tası dönemi! Çarpıcı açıklamalar...
İşsizlik rakamlarının artması ve enflasyon değerlerinin yükselmesiyle ...
'Bu ne?' demeyin... İzmir'den dünyaya satıyoruz!
'Bu ne?' demeyin... İzmir'den dünyaya satıyoruz!
 
Talih kuşu 61 milyona kanat çırpıyor... Enflasyon bile vız gelecek!
İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunlar Bayileri Esnaf Odası Başkanı Paşa ...
Torbalı yerli otomobile talip!
Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, yerli otomobil üretemi ...
Ekmek fiyatları açıklandı: 200 gram...
Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, 200 gram ekmeğin 1 liradan satılacağını ...
 
Ege Üniversitesi'nden öneri... Bu proje hayata geçerse akaryakıta para vermeyeceğiz
Elektrikli otomobil üretiminin konuşulduğu Türkiye’de, Ege Üniversitesi ...
Mehmet KARABEL yazdı... Bu pazar fiyatlarıyla 'diyet yap' daha iyi
Mehmet KARABEL yazdı... Bu pazar fiyatlarıyla 'diyet yap' daha iyi
Sürpriz karar! 104 restoranıyla satıldı...
Türkiye'de bir çok yatırımı olan ve son olarak geçen Temmuz ayında Netlog ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva