HABERLER>EKONOMİ
24 Mart 2015 Salı - 10:33

İzmir ‘İş’le buluştu: Spekülasyonlara çifte yanıt

Türkiye İş Bankası’nın düzenlediği “İş’le Buluşmalar” adlı panelin 39’uncusu İzmir’de gerçekleştirildi. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ve EBSO Başkanı Ender Yorgancılar’ın konuşmacı olduğu panelde Bali banka hakkındaki siyasi spekülasyonlara cevap verirken Yorgancılar da ‘İzmirli çalışmıyor’ eleştirilerine cevap verdi. Yorgancılar, “İzmirliler sadece Çeşme’ye gitmiyor, çalışıyor” dedi.

İzmir ‘İş’le buluştu: Spekülasyonlara çifte yanıt

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Türkiye İş Bankası, “Rekabette Yaratıcılık ve Yenilikçilik” başlıklı 39’uncu “İş’le Buluşmalar” adlı paneli İzmir’de gerçekleştirdi.

Dünya Gazetesi ile ortak düzenlenen toplantıda İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’nin yanı sıra Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar da konuşmacı olarak katıldı. 
 
SPEKÜLASYONLARA İZMİR’DEN YANIT
Türkiye İş Bankası üzerine yapılan spekülasyonlara İzmir’den yanıt veren Adnan Bali, ”İş Bankası hakkında çıkan spekülasyonlara bankanın kuruluş kararını verdiğimiz İzmir’den seslenmek istiyorum. Türkiye’nin bankasıyız. Bu spekülasyon yapanların ekmeğine yağ sürmeyiz ve muhatap almayız. Görev tanımı ve sorumlulukları olan makamlardan gereken açıklamayı beklerdik. Bizim için değil, kendi görevleri ve sorumlulukları bu olduğu için beklerdik. Vatandaş için beklerdik. Biz tahahhütümüzden vazgeçmeden ve konsantrasyonumuzu bozmadan anlayışımızı sürdürüyoruz. Milli bankacılığın önderi olmaya devam edeceğiz. İş Bankası’nın siyasi inançlar ve düşünceler gibi sübjektif kriterlerimiz bulunmamaktadır. İş Bankası’nın tek görevi adındaki gibi iştir” dedi.
 


İş Bankasının tarihinde bu yana misyonunu değiştirmediğini ve hiçbir paranteze indirilmeyecek kadar yaygın yaptığını dile getiren Bali, “Tarimizden bu yana işimiz aş, iş ve istihdamdır. Tüm iller arasında kredilerde 66 ilde birinci sıradayız ve diğer illerde de ikinci sıradayız. Kuruluşumuzdan ilham alan politikamızı sürdürüyoruz” diye konuştu.
 
TARTIŞMALI HİSSE YAPISINI AÇIKLADI
Hissedar yapısı üzerinde yapılan spekülasyonlara da cevap veren Bali, adımız gibi işimizde gücümüz de iş olan İş Bankası’nı kimsenin kendi hedefi uğruna yıpratamayacağını söyleyen Bali, “İş Bankası üzerine yalan yanlış bilgiler ve şeffafolmayan medyalarda değerlendirmeler yapılıyor. Bunlar neyle oynandığını bilmeden yapılıyor. Hissedar yapısı bellidir. Politik parti ortaklığı konusu yanlış lanse ediliyor. Sözü edilen ortaklık, Atatürk’ün payına isabet eden payların Türk Tarih ve Dil kurumuna aktarılmasına nezaretten ibarettir. Başka hiçbir parasal boyut içermemektedir. Kimse kendi hedefi uğuruna gayri şeffaf yayın organlarında, iş bankası gibi göz bebeği bankaları yıpratamaz. Bizim üzerimizden asla cephe geliştirmesinler Bu gurubun güveni istikrarı ve müşterilerinin teveccühü gereken cevabı en doğru biçimde vermiştir. Adımız gibi işimizde gücümüz de iş olan bankadır, bizim siyasetimiz işimiz de İş Bankalıların siyaseti işi düzgün şekilde yönetmek ve ülkenin paydaşlarına değer yaratmaktır. Faaliyet alanımızla ilgili oymayan hiçbir şeyde taraf değiliz. Ama bu ülkeye ve Türkiye’ye tarafız. Ağırlığımızı Türkiye’nin genel yararına kullanırız” şeklinde konuştu.
 


İZMİRLİ ÇEŞME’YE GİTMİYOR ÇALIŞIYOR
Bali’nin İş Bankası hakkında iddialara verdiği cevabın ardından toplantıda konuşan EBSO Başkanı Ender Yorgancılar da İzmir çalışmıyor spekülasyonlarına yanıt verdi.

Panelde Bali’nin İzmir ile ilgili verdiği rakamları referans alan Yorgancılar,”Öncelikle sayın genel müdürüm çok önemli şeyler söyledi. İstanbul’dan sonra sanayide ikinci büyük kent olduğunu ifade etti. İthalat ve ihracat rakamlarına baktığınızda Türkiye’de önemli yol kat ettiğimizi ifade etti. Bunlardan onur duyuyoruz. Ama bizim de şikayetlerimiz var. İzmir geri kaldı, İzmir’de bir şey yapılmıyor, İzmirli Çeşme’ye gidiyor, çalışmıyor gibi söylemler var. Bunların gerçek olmadığının göstergeleri bu rakamlarla ortaya çıkıyor. Aslında İzmir’de çok güzel şeyler yapılıyor. İzmir’de sanayi, ticaret büyüyor, üretim büyüyor. İzmir hiçbir zaman için bir sanayi kenti olmadı, ticaret kenti de olmadı. Ama turizmiyle, sanayisiyle, ticareti ile üniversiteleri ile baktığınız zaman önemli bir yere geldi. Yapacak şeyleri yok mu var. Daha çok yapacak şey var” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan 25 Mart 2015 Çarşamba 09:29

KArşıyaka tarafında oturanlar Foça ya gidiyor. :)

Yorumu oyla      11      5  
İzmirli 25 Mart 2015 Çarşamba 09:01

İzmirli, bir sayfiye kasabası olan Çeşmeye gitmiyorki. Uluslararası turizm merkezi Didim, Bodrum, Marmaris, Fethiye gibi ilçelere gidiyor. Çeşme'yi uluslararası arenada bilenmi var? Turist sayısına baksınlar. Yukarıda saydığım turistik merkezlerde 12 ay turist var. Çeşme sadece 2-3ay o kadar. O da yerli turist.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yusuf Öztürk: Kruvaziyer turizminde yolumuz açık
Dünya kruvaziyer sektörünün en büyük buluşmalarından olan Amerika Birleşik ...
Dolarda şaşırtan hareketlilik!
Gün içerisinde 2,59'u gören dolar düşüşe geçerek 2,56'nın altına kadar ...
Tüketici güven endeksinde şok sert düşüş
Tüketici güven endeksi mart ayında 64.39 değerini aldı. Tüketici güven ...
 
Davet krizinde odalardan 2 Başkan’a çağrı: Müşterek yapın!
TOBB’un 7 Haziran seçimleri öncesi Ankara’da hükümet ile gerçekleştireceği ...
Kredi derecelendirme devinde Türk firmalara borç uyarısı
Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, doların değer kazanması nedeniyle ...
Ankara'da İzmir'i kim anlatacak?
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 7 Nisan'da düzenleyeceği ...
 
Kiracı konutu sözleşme bitmeden boşaltabilecek
Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Petek, ...
Dünya kredilendirme devi Türkiye notunu açıkladı
Fitch, Türkiye'nin kredi notu ve görünümünü korudu.
Bölgesel EXPO tartışması: İzmir’den Zeybekci’ye veto!
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin dün bir toplantı için geldiği İzmir'de ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva