HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Mart 2015 Cumartesi - 10:00

İzmir’in tramvayında inşaat zamanı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak ve Karşıyaka tramvay projelerinde atölye, depo inşaatları ve hat üzerindeki altyapı deplase çalışmaları başladı. Güzergaha döşenecek raylar ve traversler geldi. Proje, ihale şartnamesine göre 2017 yılı yaz aylarında tamamlanacak.

İzmir’in tramvayında inşaat zamanı!

Büyükşehir Belediyesi'nin Temmuz ayında yüklenici firma Gülermak A.Ş.'ye yer teslimi yapılarak çalışmaları başlattığı Konak tramvayı (12.6 km) ve Karşıyaka tramvayı (9.7 km) projelerinde inşaat aşamasına gelindi. Konak tramvayında güzergahın Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndan Mithatpaşa Caddesi'ne kaydırılması nedeniyle, projede ihale sonrası revizyon yapılmak zorunda kalındı. Bu nedenlerle güzergah üzerinde ilk çalışmalar önce Karşıyaka tramvayında başladı. İZBAN Çiğli Depo Tesisleri yanında tramvayın atelye ve dopolarının yapımına start verildi. Tramvayın son durağı olacak bu bölgeye şartnameye göre yapılan raylar ve traverslerin bir bölümü getirildi. Dudayev Bulvarı üzerinde zemine yakın olan, travers ve rayların etkileyebileceği altyapının deplase çalışmaları da başlatıldı.
 
Konak tramvayında da Halkapınar'daki Eshot garajının bulunduğu alanda kurulan şantiyede, atelye ve depoların yapımı için hazırlık başlatıldı.



Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndan Mithatpaşa'ya kaydırılan tramvay güzergahıyla ilgil altyapı deplasesi gereken yerlerle ilgili ek projeler hazırlandı. Belediye yetkilileri kısa süre içinde güzergah üzerinde kademeli olarak ray döşeme çalışmalarının başlayacağını belirtti.
 
Öte yandan İzmir tramvaylarında kullanılacak Hyundai Rotem firmasının üreteceği tramvayların ise yapımı için hazırlıklara başlandığı bildirildi. Toplam 38 araç yapılalacak. Tramvay 200 yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak ve saatte 70 kilometre hızla gidebilme özelliği bulunacak. Kataner hatlarından beslenecek travmvay, ayrıca lityum-iyon pil ile yaklaşık 50 kilometre ilerleyebilme özelliğine sahip olacak. İki proje de 2017 yılı yaz aylarında bitecek.
 
KONAK TRAMVAYI
Üçkuyular'dan başlayacak tramvay hattı Mimar Kemalettin Caddesi'nden bir gidiş bir geliş olarak, araç trafiğiyle birlikte karma olarak düzenlenecek. Konak’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve Konak Pier’in önündeki yaya köprüsünün altından geçerek Gazi Bulvarı’na kadar yolun kenarından ilerleyecek tramvay hattı, Şehit Fethi Bey Caddesi’ne girecek ve buradan itibaren güzergahı karayolu trafiğiyle ortak kullanacak. Cumhuriyet Meydanı’nı takip eden hat, Şehit Nevres Bulvarı ve oradan Şair Eşref Bulvarı’na ilerleyecek. Tramvay hattı burada gidiş ve geliş olmak üzere ikiye ayrılacak. Vahap Özaltay Meydanı’na kadar bu şekilde devam edecek olan hat, Alsancak Garı yakınında tekrar birleşecek. Gar’ı takiben Şehitler Caddesi’ne ilerleyen tramvay hattı, İzmir Metrosu’nun Halkapınar Depo Alanı’nda son bulacak.
 
KARŞIYAKA TRAMVAYI
Alaybey-Karşıyaka-Mavişehir arasındaki 9.7 kilometrelik güzergah üzerinde 15 durak ve 17 araçlı olarak planlanan tramvay hattı, gidiş-geliş şeklinde çift hat olarak çalışacak. Karşıyaka tramvayı, Alaybey’den başlayıp sahil tarafından Bostanlı İskelesi’ne, oradan da İsmail Sivri Sokak, Şehit Cengiz Topel Caddesi, Selçuk Yaşar Sokak ve Cahar Dudayev Bulvarı’nı takip ederek İZBAN Çiğli Depo tesisleri yanında Mavişehir Banliyö İstasyonu’na gelecek. Proje kapsamında Karşıyaka İskelesi ile çarşıyı birbirine bağlayacak bir üst veya alt geçit planlanıyor. Tramvay hattı, İZBAN, vapur ve otobüslere aktarma sağlayacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 11 Mart 2015 Çarşamba 09:51

Bu tramvay neden Çiğli, Egekent'te sonlanmıyorda, dibindeki mavişehirde sonlanıyor? Çiğli'ye hizmet edin kardeşim !!! Bir icraatinizi göremedik. Bu tramvayın yapıldığı yerde ulaşım sorunumu var? Siz ulaşım sorunu olan yerlere yapsanıza bu tramvayları? Şehir büyümüyor. 30 senedir konak f.altay, karşıyaka bostanlı mavişehir. Başka bir yer yokmu bu izmirde yahu? İzmir büyüdü gelişti. Projelerinizi büyüyen şehre uygun yapsanıza !!! Büyükşehir sınırı mavişehirdemi bitiyor? Aziz Kocaoğlu sana sesleniyorum !!!

Yorumu oyla      13      5  
8 Mart 2015 Pazar 01:01

"atilla kamar" Binali Yıldırım İzmir'i ne kadar tanıyor ki itiraz ediyor? İzmir'i tanısaydılar Konak Tüneli'ni araçlar için değil Buca Metro Hattı için kullanırlardı. Buca Metro Hattı Konak'a tünel sayesinde bağlanabilirdi. Artık geçmiş olsun. Metro Buca Tınaztepe-Şirinyer ya da Tınaztepe-Üçyol diye yapılır. Üçyol İstasyonu şimdi bile çok yoğun. Konak Tüneli'nden metro yapılsaydı 10 numara iş olacaktı. tünelden Şirinyer'e kadar yarı viyadük-yarı tünel şeklinde bağlanabilirdi. Sonrası yer altından Tınaztepe'ye kadar giderdi, böylelikle Buca direkt olarak Konak'a bağlanırdı.

Yorumu oyla      15      8  
sedat 7 Mart 2015 Cumartesi 20:21

9 eylül üniversitesi buca da en büyük yoğunluk bucada

Yorumu oyla      20      7  
Atilla Kamar 7 Mart 2015 Cumartesi 20:17

Bilen, bilmeyen, anlayan anlamayan yorum yapmasın. Bu işi mühendis ve proje erbaplarına bırakalım. İş yürüsün... Sonuç mutlaka verimli olacaktır. İlk günden bakan bile itiraz etmişti. Demek ki iyi bir sonuç olacak.

Yorumu oyla      20      11  
7 Mart 2015 Cumartesi 19:30

"ankara" haklısın. Melih Gökçek gibi mahalle aralarına teleferik direkleri dikip teleferik yapmak gerekirdi :))

Yorumu oyla      22      6  
ANKARA 7 Mart 2015 Cumartesi 15:59

Kaş Yapalım Derken Göz Cıkaracak Sacma Bır Proje...

Yorumu oyla      20      26  
7 Mart 2015 Cumartesi 14:40

Göztepe'de ki üst geçitin oraya yer altı otoparkı projesi var. Ayrıca Açık Öğretim Bürosu'nun olduğu yerin yanında boş bir arsa var. Yaya geçitini engellemeyecek şekilde otomatik otopark yapılabilir.

Yorumu oyla      16      6  
7 Mart 2015 Cumartesi 14:36

Tramvayların güzergahları bu şekilde de kullanışlı olsa da daha iyisi olabilirdi. Öncelikle her iki hat bağımsız değil bir bütün olmalıydı. Hattın başlangıç noktası İzmir D.Y.Parkı olmalıydı. İDYP-İzban Çiğli-AOSB-Mavişehir-Bostanlı-Karşıyaka-Alaybey-Bayraklı-Salhane-Alsancak Gar( Talatpaşa Bulvarı'ndan )- Sevinç Pas.- Cumhuriyet Mey-Konak ... ve F.Altay diye olsaydı çok daha kullanışlı bir hat olurdu.

Yorumu oyla      18      5  
Zafer 7 Mart 2015 Cumartesi 13:10

Mithatpaşa caddesinden tramvay geçirmeye kalkan bunun ceremesini çeker. 4000-5000 adet araç için otopark yapılacak yer olmadığına göre, bu iş yaş. Sahil yolunun deniz tarafından geçmesi gerekiyordu. Ya da biraz daha para verirsiniz denize çıkma yapar ordan geçirirsiniz. Caddedeki arabalar nereye park edecek? Başkan gene çıkıp "inciraltında otoparkımız var oraya koysunlar" diyecek mi?

Yorumu oyla      34      18  
Tevfik AKTUĞLU 7 Mart 2015 Cumartesi 13:02

Bu projeleri tamamlar ve metroyu Narlıdere ile Bornova Merkez'e uzatırsa, ki görünen öyle olacak, bazı arkadaşlar ne kadar öpürse de köpürse de Aziz KOCAOĞLU efsane başkan sıfatını hak etmiş olacak. Gecikme konusuna gelince... Hükümetin vaat ettiği metro hatlarındaki gecikme!-4 yıl oldu henüz başlamadı bile-ve önünden geçerken bana havuz oluşturulamayan yerlerde AKP yatırımcılığının ne kadar büyük bir palavra olduğunu anımsatan 10+ yıllık Bornova Kültür Merkezi inşaatı dururken bu konuya girilmesinin büyük bir ikiyüzlülük olduğunu düşünüyorum. Ama yine de, Fuar İzmir'in tüm iddialara karşın zamanında açılacak olması, sanırım yeterince ikna edici bir yanıt olur. AKP mensuplarının hiçbir şey yapmadan negatif propaganda yoluyla oy toplama konusunda artık yolun sonuna gelindiğini anlaması gerekiyor. Son olarak; Aziz KOCAOĞLU ve belediye çalışanlarına teşekkürler.

Yorumu oyla      27      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Fuar İzmir’in logosu da hazır!
25 Mart’ta açılacak Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar kompleksi “Fuar ...
Ödemiş’te ‘Koca’ sevgi: Tokalaşma kuyruğu!
Ödemiş’in kırsaldaki mahallelerini ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye ...
Balçova’da 8 Mart buluşması: Yeni Türkiye ve kadınlar!
Balçova Belediyesi tarafından Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği “Yeni ...
 
Bornova’nın sevilen işçisine Başkan onuru!
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, görev yaptığı bölgede esnafın takdirini ...
Alaçatı’yı sarsan karar: 24 işyeri ve otele tahliye!
İzmir’in, turizm cenneti Alaçatı'daki 1 otel, 24 dükkan ile 80 el sanatları ...
Balçova'da kadınlara özel etkinlik: 'Biz sizlere inanıyoruz'
Balçova Belediyesi tarafından Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği “Yeni ...
 
İzmirli kadınlar geleceğini ördü: Şiddete duvar!
İzmir'in denizle buluştuğu en güzel alanlardan biri olan Kordon, kadın ...
Aliağa’da müze krizi: Başkan Acar hakkında suç duyurusu
Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Kurucu Başkanı Ahmet Tuncay Karaçorlu, ...
'Sinemada Edebiyat' Gece filmiyler başlıyor
Konak Belediyesi’nin Türk edebiyatından sinemaya uyarlanan filmleri izleyiciyle ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva