HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Mart 2017 Cumartesi - 10:10

İzmir'in sanat arenasında bahar esintisi!

Büyükşehir Belediyesi, Mart ayında 4 önemli konsere ev sahipliği yapacak. 9 Mart’taki ayın ilk konserinde, Bodrum Oda Orkestrası, Timur Selçuk ve Altuğ Dilmaç birlikte sahne alacak.

İzmir in sanat arenasında bahar esintisi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) baharı birbirinden güzel konserlerle karşılayacak. Bodrum Oda Orkestrası ile Timur Selçuk, “Anadolu'nun Kayıp Şarkıları” belgesel müziğinin canlı performansları ve Tranquillo Oda Müziği Grubu, uzun yıllar hafızalardan çıkmayacak konserlere imza atacak.

9 Mart 2017 Perşembe günü Bodrum Oda Orkestrası, Timur Selçuk ve Altuğ Dilmaç birlikte sahne alacak. Münir Nurettin Selçuk eserleri ve Timur Selçuk şarkılarıyla “Kalamış'tan Beyaz Güvercin”e adı verilen konser saat 20.00'de, Büyük Salon’da.. Timur Selçuk tarafından yapılan orkestra düzenlemeleriyle üstad Münir Nurettin Selçuk ve Timur Selçuk’un şarkılarının seslendirileceği konserde, 50 kişilik Bodrum Oda Orkestrası’nın yanı sıra tambur sanatçısı Sürelsan Yüksel, kanun sanatçısı Ufuk Aşkın, ney sanatçısı Yavuz Akalın, ud sanatçısı Bülent Dağdeviren ve kemençe sanatçısı Şener Dinçer’den oluşan Türk Musikisi Klasik Beşli sazları da yer alacak.

21 Mart 2017 Salı günü saat 20.00’de “Anadolu'nun Kayıp Şarkıları” AASSM Büyük Salon’da izleyicilerle buluşacak. Gösterime girdiği dönemde Türkiye'de ve dünyada yoğun ilgiyle izlenen “Anadolu'nun Kayıp Şarkıları” belgeseli, canlı performanslarla yeniden sahneleniyor. Belgesel filmde söylenen yöresel şarkılar perdeye yansıtılırken, sahnede de Türkiye'nin önemli müzisyenleri bu şarkılara eşlik edecek. Anadolu mirası müzikler, batı müziğiyle harmanlanarak izleyenlere eşsiz bir müzik şöleni sunacak. Alp Ersönmez bas gitar, Nezih Ünen saksafon-klavye, Sarp Maden gitar, İzzet Kızıl perküsyon, Serhat Ersöz klavye, Mert Öna l davul, Hasan Gözetlik trombon-klarnet, Göksun Çavdar klarnet-saksafon, Ali Yılmaz ud-bağlamada yer alacak.

23 Mart 2017 Perşembe saat 20.00'de, bu kez Küçük Salon’da Tranquillo Oda Müziği Grubu’nu konseri var. Klasik müzikten caza, Türk Halk Müziği’nden operaya, film müziklerinden tasavvuf müziğine, napolitenlerden çiganlara kadar uzanan geniş bir repertuara sahip olan grupta tenor Lütfi Tuna’ya Dilan Oğuz flüt, Hazal Kırmızıoğlu keman, Nazlı Sarı viyolansel, Melike Erbey ise viyola ile eşlik edecek.

30 Mart 2017 Perşembe akşamı ise, ünlü müzik yazarı Murat Beşer’in, “Şarkıları Edith Piaf, Billie Holiday ve Ute Lemper’in oynadığı bir filmin müziği gibi” sözleriyle tanımladığı Şirin Soysal, İzmir dinleyicisiyle ikinci defa buluşacak. Yurtiçi ve yurtdışı müzik festivallerinde sahne alan Şirin Soysal, caz, kabare ve rock’ın buluştuğu “Bir Şeyler Var”, “Ziyaret” ve “Mutlu Melankolik” albümlerinden özel bir seçkinin yanısıra, ilham aldığı bazı sanatçıların şarkılarını da yorumlayacak. Saat 20.00'de Küçük Salon’daki konserde Şirin Soysal’la birlikte piyanoda Barış Büyükyıldırım, gitarda Eylül Biçer, kontrbasta Baran Say, davulda Erdem Göymen, viy olonselde Nazlı Sarı yer alacak.

Konser biletleri AASSM (0 232 293 38 31), İzmir Sanat (0 232 293 40 49) İsmet İnönü Sanat Merkezi (0232 293 46 04) numaralarından ve www.aassm.org.tr internet sitesinden alınabilir.

 
Karşıyaka'da Kadınlar Günü'ne dolu dolu program
 
Kocaoğlu bu kez ‘temyiz’de savunma yaptı, yine beraat bekliyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da Kadınlar Günü'ne dolu dolu program
Karşıyaka Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için de dolu dolu bir program hazırladı.
Büyükşehir'den önemli uyarı: Kendini 'Buğra Gökçe' olarak tanıtan ve...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, kendisini kurumun ...
Foça'nın 'özel çocukları'na Doğal Yaşam Parkı gezisi
Foça Ilıpınar Reha Midilli Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim ...
 
Çeşme'nin festival takvimi belli oldu
2017 Turizm sezonuna hazırlanan Çeşme'nin festival ve etkinlik takvimi ...
Hemşehri dernekleri Bornova’da buluştu
Bornova’daki hemşehri derneklerinin temsilcileri Bornova Belediyesi tarafından ...
Başkan Pekdaş ev ev geziyor!
İzmir’in kalbi Konak’ın seçilmiş ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ...
 
Başkan Görmez açıkladı: İlçeyi 3 kat büyütecek 135 proje
Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçedeki bütün muhtarları, meslek ...
Bu gurur Karşıyaka’nın: ‘500.Filiz’i Çocuk Kulübü okutacak
İkinci yılını kutlayan projede, 500’üncü Filiz’i, Çocuk Kulübü’nün minik ...
Bucalı kadınlara yurttaşlık eğitimi
Kadınların siyasete katılımlarını artırmak amacıyla Buca Belediyesi, Kadın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sesi, bize mirası...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva