HABERLER>GÜNCEL
9 Ağustos 2019 Cuma - 14:29

İzmir'in 'Nevvar Annesi' saygıyla anıldı

İzmir’in “Nevvar Annesi”, Fatma Nevvar İşgören, vefatının onbirinci yılında, Nevvar Salih İşgören Vakfı’nın organizasyonuyla, Aşağı Narlıdere Kabristanındaki kabri başında anıldı. 

İzmir in  Nevvar Annesi  saygıyla anıldı

Hayırsever yönüyle bilinen ve kentin dört yanında halka hizmet veren hayır eserlerinin bağış sahibi olan işadamı Salih İşgören’in eşi Nevvar İşgören 11 Ağustos 2008’de hayatını kaybetmişti.

Aşağı Narlıdere Kabristanı’nda düzenlenen anma töreninde, katılımcıları, Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Enes Uzunlar, Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Mülayim Altınkalp, Vakıf Genel Sekreteri Mahir Dinç karşıladı.

Dispanserlerden hastanelere, eğitim kampüslerinden okullara, kültür mekanlarından huzurevlerine, gen araştırma merkezlerine, emniyet hizmet birimlerinden polis moral merkezlerine, kan merkezlerinden hastane ünite ve servislerine ibadethanelere kadar onlarca eserin kurucusu İşgörenler’e vefa gösterenler arasında; Balçova Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi, Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü idarecileri, şehit aileleri, vakfa hizmet veren paydaş kuruluşların temsilcileri vardı.

Vakıf Mütevelli Heyeti adına konuklara seslenen Vakıf Genel Sekreteri Mahir Dinç, İşgörenler denilince ihtiyaç sahiplerine ulaşan, dertlere derman olan “Salih Baba” ve “Nevvar Anne” sıfatlarıyla hatırlanan İzmir’in yeri doldurulamayacak hayırseverlerinin akla geldiğini belirterek, katılımcılara gösterdikleri vefa dolayısıyla teşekkür etti.

Nevvar Salih İşgören Vakfı Genel Sekreteri Dinç, onbirinci vefat yıldönümünde özlemle andıkları Vakıf Kurucusu Nevvar Hanım’ın özgürlüğünden ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek arzusundan yaşamı boyunca asla vazgeçmeyen çağdaş bir İzmir Hanımefendisi olduğunu vurgulayarak, “İzmir’in Nevvar Annesi, İşgören adını taşıyan eserin gizli kahramanıdır. Nevvar Anne’nin Salih Baba’yı hayır işlerinde yönlendirdiği bilinir. Biz de vakıf olarak onların bu iyilik mirasını yeni eserlerle ve öğrencilere sağladığımız burs ve eğitim destekleriyle sürdürüyoruz.Örnek Türk Kadını Nevvar Anne, adını taşıyan hastanede şifa bulan bir hastanın ve yakınlarının tebessümünde, yine ismini taşıyan okullara yeni başlayan bir çocuğun yüzüne yansıyan ilk heyecanında, yine adını taşıyan huzurevlerinde, yaş almış amca ve teyzelerimizin hayır duasında yaşamaya devam ediyor.Yaşamaya da devam edecek” dedi.

Varlıklı ailelere de “paylaşmak güzeldir” çağrısında bulunan Dinç şöyle devam etti: “İzmir, varlıklı olmanın paylaşmak olduğunu İşgörenler ile gördü ve öğrendi. İşgörenler, İzmir iş dünyasında, kazandıkları servetin kentle paylaşılınca ve kamu hizmetine tahsis edilen hayır eserlerine dönüşünce;  nasıl da kentin çehresini değiştirebileceğinin kanıtı oldular. Bu kentte ve ülkemizde üreten ve katma değer sağlayan iş insanlarına, İşgören Ailesi'ni örnek almalarını tavsiye ediyoruz. İnanın ki, dönüşü her türlü kardan, kazançtan kıymetli olacaktır.” 

Anma töreni, çiçeklerle donatılan kabir başında Kur’an-Kerim okunarak, dualar edilerek ve günün anısına “vefa fotoğrafı” çekilmesiyle sona erdi. Törene katılanlar, kabire kırmızı güller bıraktı. Ayrıca merhume Nevvar İşgören için cuma namazı öncesinde, Alsancak Hocazade Camisi’nde Mevlidi Şerif okutuldu. Yine Alsancak Hocazade Camisi, Basmane Çorakkapı Camisi, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nevvar Salih İşgören Çocuk Hastanesi ve İZBAN Şirinyer İstasyonu girişinde pilav-ayrandan oluşan hayır ikramında bulunuldu.

 
Pınar Karşıyaka'dan ayrılan Birkan Batuk Beşiktaş yolunda
 
İzmir, dünyaca ünlü opera sanatçılarını ağırlayacak
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Esay Yurteri 10 Ağustos 2019 Cumartesi 22:46

Allah onlardan bin kere razı olsun. Nevvar Salih işgören ismini her gördüğümde rahmet okurum

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köy okulundan küresel ödüle uzandı
Menemen ilçesindeki köy okulunda öğretmenlik yapan Zeliş Kurt, öğrenci ...
Baş ağrısı için doktora gitti, kulağından kelebek çıktı
Antalya'da baş ağrısı şikayetiyle hastaneye giden kişinin, kulağına girdiği ...
Törende duygu dolu anlar... ''Ben de senin annenim''
Sivas'ta acemi eğitimlerini tamamlayan 2 bin 372 Mehmetçik, 5'inci Piyade ...
 
20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapıldı
Milli Eğitim Bakanlığınca 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapıldı. ...
Şirketten açıklama: Çeşme-Atina seferleri neden durdu?
Çeşme ile Atina'nın Lavrion Limanı arasında 30 Haziran’da başlatılan feribot ...
Siyanürle anne ve babasını öldürmüştü... Kan donduran ifadeler!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde siyanürlü suyu içirdiği anne ve babasını öldüren, ...
 
İzmir'in turistik bölgelerinde bayram seferberliği
Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte tatilcilerin İzmir'in turistik ...
PTT Öykü Arin için posta pulu bastı
Antalya'da babasından nakledilen ilikle hayata tutunmaya çalışan Öykü ...
Taksisine binen kadına ormanda tecavüz etti
Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, taksi sürücüsü R.B. (36), aracına binen genç ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva