HABERLER>GÜNCEL
9 Ağustos 2019 Cuma - 11:22

İzmir'in turistik bölgelerinde bayram seferberliği

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte tatilcilerin İzmir'in turistik ilçelerine akın edeceğini göz önünde bulunduran İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, önlemleri arttırdı. İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, başta 1 milyon kişinin gelmesini beklenen Çeşme olmak üzere ilçe girişlerinde aramaların sıklaşacağını, 13 bin 400 polis ve bekçinin nöbet sistemiyle çalışacağını söyledi.

İzmir in turistik bölgelerinde bayram seferberliği

11 Ağustos Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşların büyük bir bölümü cuma gününden itibaren ya memleketlerine ya da tatil bölgelerine gidecek. İzmir'in turizm cenneti olan Çeşme başta olmak üzere Seferihisar, Urla, Foça, Dikili'nin yerli turist akınına uğrayacağını göz önünde bulunduran İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, gerekli önlemleri aldı, planlarını hazırladı. Buna göre kent merkezi dahil olmak üzere tüm ilçe giriş ve çıkışlarında, ekipler kontrol noktaları oluşturacak. Burada hem trafik hem asayiş hem de terör denetimleri yapılacak. Yine karayolları üzerinde trafik ekipleri, sürücülerin hata yapmalarının önüne geçebilmek için denetimlerde bulunacak. İnsanların huzur içinde tatil yapabilmeleri için de nüfusun artacağı turizm bölgelerine takviye ekipler gönderilecek. Ayrıca mezarlıklar gibi ziyaret edilecek yerler ile kurban kesim alanlarında da yine polisin sıkı tedbirleri devam edecek. Ayrıca karada yapılan bu çalışmalara ek olarak iki helikopter ile belli bölgelerde dronelerle havadan da denetimler yapılacak. Bayram tedbirleri bayramın son gününe kadar da sürecek.

Alınan önlemlerle ilgili açıklama yapan İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir ve çevresinin en çok yerli turist aldığını vurgulayarak, şöyle dedi:

"Trafik, terör ve asayiş yönünden hazırlıklarımızı tamamladık. Planlarımızı yaptık. Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleriyle koordine içerisinde olacağız. Bayramın başlangıcıyla birlikte de bunlar devreye girecek. Turizm hem ilimizin hem de ülkemizin en önemli gelir kaynaklarından. Bunun güvenlik yönünden zarar görmemesi için çabalayacağız. 13 bin 400 polis ve bekçimiz de yine nöbet sistemiyle görevlerinin başında olacak. Özellikle Çeşme'ye bir milyona yakın kişi bekliyoruz. Üç yıldır bu ilçemizde aldığımız önlemlerle hiçbir önemli olayımız olmadı. Bunun sürmesi için çabalıyoruz. Bunun için de Çeşme girişinde sıkı önlemlerimiz olacak. Herkes 24 saat esasına göre sıkı aramadan geçirilecek. İlçe girişinde belki kısa süreli beklemeler olabilir ama vatandaşlarımız bilmeli ki bunu da kendi güvenlikleri için yapıyoruz. Zaten insanlarımız da polisimize çok iyi davranıyor."

İzmir'in güvenli bir kent olduğunu da vurgulayan Aşkın, "Bizim en büyük çabamız yarattığımız güvenli kenti devam ettirmek bunun için de en büyük destekçimiz İzmirlilerdir. Bunu halkımızın bize sağladığı katkıyla yapıyoruz. İnsanlarımızın bu desteğinin de kıymetini biliyoruz. İzmir kıyılarından Yunan adalarına yönelik düzensiz göçmek geçişlerine yönelik olarak da yine bayram boyunca önlemlerimiz aralıksız devam edecek" dedi. (DHA)

 
Altay'dan Leandrinho atağı
 
Ödemiş'te sulama suyu sevinci
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PTT Öykü Arin için posta pulu bastı
Antalya'da babasından nakledilen ilikle hayata tutunmaya çalışan Öykü ...
Taksisine binen kadına ormanda tecavüz etti
Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, taksi sürücüsü R.B. (36), aracına binen genç ...
İzmir'de ulaşım bayramda ücretsiz
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı süresince toplu ulaşım hizmetlerini ...
 
Sır ölüm: İntihar mı kaza mı cinayet mi?
Pilot sevgilisi ile kaldığı dairenin balkonundan düşen hostes Özge Birol ...
İzmir esnafının acı günü: 34 yıllık başkan kalbine yenildi
İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Mevlüt Turun hayatını ...
ABD yönetimi mutabakatından memnun
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, ABD ile Türkiye arasında ...
 
Sokakta kurban kesen yanacak!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri, Kurban Bayramı boyunca kurban ...
Fatih YAPAR yazdı... Daha neyi bekliyorsunuz?
Fatih YAPAR yazdı... Daha neyi bekliyorsunuz?
Mehmet KARABEL yazdı... O belediyenin adı artık 'Efes Selçuk'
Mehmet KARABEL yazdı... O belediyenin adı artık 'Efes Selçuk'
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva