HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ağustos 2016 Cumartesi - 15:42

İzmir'in ilk tramvayı fuarda görücüye çıkacak!

Büyükşehir Belediyesi’nin 390 milyon liralık yatırımla kente kazandıracağı tramvay projesinde kullanılacak ilk vagon İzmir’e geldi. Kültürpark’taki geçici yerine yerleştirilen tramvay vagonu, 26 Ağustos’ta açılacak Enternasyonal Fuarı’nda sergilenecek.

İzmir in ilk tramvayı fuarda görücüye çıkacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevreci toplu taşıma yatırımları arasında önemli bir yer  tutan Konak ve Karşıyaka tramvaylarında ray döşeme çalışmaları hızla devam ederken, 85. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sergilenmek üzere kente getirilen ilk tramvay vagonu da İzmirlilerle tanışmaya hazırlanıyor.

Adapazarı’ndaki fabrikadan İzmir’e getirilerek Kültürpark’taki “geçici” yerine yerleştirilen vagon, 26 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Fuar ziyaretçilerinin beğenisine sunulacak. Güney Kore’de özenle tamamlanan iç ve dış tasarımında mavi ve turkuaz tonlarıyla deniz kenti vurgusu yapılırken aynı zamanda İzmir’in güneşli havası ile canlı ve neşeli yapısı da öne çıkarıldı. İzmir’in yeni tramvayında seyahat eden yolcuların güvenli seyahati için tutamaklar kolayca erişilebilecek yerlere yerleştirildi. Tekerlekli sandalye ya da bebek arabası kullanan yurttaşların özel ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla vagonlar içinde özel alanlar ayrıldı. Yapım çalışmaları devam eden tramvaylarda tren kontrol ve izleme ünitesi, yolcu bilgilendirme sistemi, LCD ekranlar, aktif güzergah haritası , kamera, görüntü ve ses kaydedicisi de bulunuyor.

Modern ve konforlu
İzmir’in tramvay araçları 32 metre uzunluğunda ve 285 yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak. Yapılan fizibilite çalışmalarına göre Konak hattında günlük 95 bin kişi, Karşıyaka hattında ise 87 bin kişi taşınacak. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin metro sistemini tamamlayıcı nitelikte hayata geçireceği 12.8 kilometre uzunluğunda ve 20 duraklı Konak Tramvayı ile 8.8  kilometre uzunluğunda ve 14 duraklı Karşıyaka tramvay hattında toplam 38 araç çalışacak. Proje 390 milyon liraya mal olacak.

 
FETÖ'ye Kazakistan darbesi: 1 ay içerisinde...
 
Fuarda tiyatro şöleni yaşanacak!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
21 Ağustos 2016 Pazar 02:05

Sosyal medyada özellikle Bucalı bazı kişilerin "biz üvey evlat mıyız? yazılarını gördüm. "Bize niye yok?" denmiş. Buca tramvay projesi 2010 yılından beri hazır. Zemin etütleri, projesi vs. hepsi yapılmış. Şirinyer - Tınaztepe arası ancak TCDD ile bazı sorunlar olunca ( eski hat ile ilgili ) hat yapılamadı. Bir ara TCDD Şirinyer - Dokuz Eylül arası mini bir hat yapacağız demişti ama o da yalan oldu. Hem yaptırtmadılar hem de yapmadılar. Buca' ya metro konusunda ise Binalı Yıldırım yapacağım diye söz verdi ama icraat yok. Şu an büyükşehir Buca metro hattının zemin etütlerini yaptırıyor. Şubat 2017' de bitecek. Yaza da hattın yapımına başlanacak. Üçyol - Buca Çamlıkule arası derin tünel ile bir metro hattı yapılacak. Yapımında TBM denilen dev delici köstebekler kullanılacak. En derin istasyonu 50 metre ile Buca Kasaplar Meydanı İstasyonu olacak. Ayrıca Şirinyer' e de izban yapıldığını unutmayalım. Buca' ya sadece metro da değil. Otogara tünel de açılacak. 35 metre genişliğinde 6 şeritli bir yol. Çevre yoluna bağlantı çalışmaları da bitmek üzere. Yani toplam yatırım 1 milyarı geçecek. Sadece metro araçlarıyla beraber çok yüksek maliyetli olacak. 2,5 km de otogara tünel açılacak. 1,6 km lik 2x2 konak tüneli 310 milyona mal oldu, Buca Tüneli 3x3 olacak. Ve tabi diğer viyadük , kamulaştırma gibi maliyeti de eklersek 400-500 milyonluk proje. Buca üvey evlat değil milyarlık projelerin hayata geçtiği , geçeceği bir yer oldu-olacak.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Körfez’de yeni dönem: ‘ÇED sorunu' tamamen aşıldı ve proje…
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin TCDD ile ortak ürüttüğü ‘Yüzülebilir Körfez ...
Balçova'da çok farklı bir okul!
Yaz aylarında çocukların sosyal ve sportif etkinliklerle buluşmasını sağlamak ...
İzmir Metro Fuar'da çocukları bekliyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi sokağında kurulacak stantta binlerce çocuk ...
 
Konak'ta her bağış bir yara sarıyor!
Konak Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz eşya yardımında ...
Bornovalı kadın ve çocukların deniz keyfi!
Bornova Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle maddi olanağı kısıtlı ...
Buca’dan İzmir Fuarı’na ‘Pırlanta’ sürprizi
Kapılarını bu yıl 85. Kez açmaya hazırlanan İzmir Enternasyonal Fuarı ...
 
Karşıyaka’da temizlik harekatı!
Karşıyaka Belediyesi, tüm mahallelerde hijyeni sağlamak adına ekiplerini ...
Buca'da trafiğe nefes aldıracak hamle!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’daki ulaşımı rahatlatmak için Doğuş ...
Metro vagonlarına yeraltı otoparkı geliyor!
Büyükşehir, metro vagonlarının depolama ve bakımlarının gerçekleştirileceği ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva