HABERLER>GÜNCEL
1 Temmuz 2019 Pazartesi - 08:08

İzmir'in iki ilçesinde yangın kabusu: Oteller tahliye edildi, yollar kapandı

İzmir'in Menderes ilçesi Özdere bölgesindeki ormanlık alanda elektrik tellerinin sürtünmesi sonucu çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Alevlerin tehdit ettiği bölgede bulunan oteller bölgesindeki 5 yıldızlı 2 otelde konaklayan tatilciler çevredeki diğer otellere tahliye edildi. Yangın kontrol altına alındı. Gündüz saatlerinde ise Dikili ilçesinin kırsal Yaylayurt Mahallesi'nde, tarım arazisinde çıkan ve rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçrayan yangın ekiplerin yoğun müdahalesiyle söndürüldü.

İzmir in iki ilçesinde yangın kabusu: Oteller tahliye edildi, yollar kapandı

İzmir- Kuşadası yolu trafiğe kapatılırken, yangını felaket olarak değerlendiren Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, "Ne yazık ki milli servetimiz, ciğerlerimiz yanıyor. Bir an önce bu felaketin son bulması için canla, başla çalışıyoruz" dedi.

İKİ OTELDEKİ TATİLCİLER TAHLİYE EDİLDİ
Menderes ilçesinin turizm cenneti Özdere bölgesinde Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Oteller Bölgesi olarak bilinin yerde, saat 22.15 sıralarında yangın çıktı. Grand Efe otelinin karşısındaki ormanlık alanda elektrik tellerinin birbirine sürtünmesinden kaynaklandığı belirlenen yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş alana yayıldı. Yangının fark edilmesiyle, ihbar üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Yangın, 5 yıldızlı otellerin yoğun olduğu bölgede konaklayan tatilcileri endişelendirdi. Alevlerin tehdit ettiği 5 yıldızlı 2 otelde konaklayan tatilciler, tedbir amaçlı hızla tahliye edildi. Yerli ve yabancı turistler bölgedeki diğer otellere yerleştirildi. Tedbir amaçlı bazı bölgelerde elektrik kesintisi yaşandı.



38 ARAZÖZ, 5 DOZER ve 150 KİŞİLİK EKİP İLE MÜDAHALE EDİLDİ
Yangın ihbarı üzerine bölgeye ilk olarak Menderes Belediyesi İtfaiye ekibi gelerek, alevlere müdahale etti. Alevlerin hızla yayılması üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekibi ile Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlık ekipler, bölgeye sevk edildi. 38 arazöz, 5 dozer ve aralarında orman işçilerinin de bulunduğu 150 kişilik ekip, yangın söndürme çalışmasına katıldı. Ekipler ilk olarak alevlerin tehdit ettiği iki otelin yakınındaki tepelik alandaki yangın ile mücadele etti. Bu bölge kontrol altına alındıktan sonra diğer bölgelerdeki yangın söndürme çalışmalarına devam edildi.

BAŞKAN KAYALAR: CİĞERLERİMİZ YANIYOR
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar bölgeye gelerek çalışmaları yakından takip etti. Alevlerin tehdit ettiği iki otelde konaklayan yerli ve yabancı turistlerin tahliye edildiğini belirten Başkan Kayalar, yangını ise 'felaket' olarak değerlendirdi. Başkan Kayalar, şunları söyledi:

"İlçemizin tatil beldesi Özdere’nin Cumhuriyet Mahallesi'nde saat 22.30 sularında çıkan yangına Menderes Belediyesi ekipleri olarak ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. İzmir Büyükşehir Belediyemizle de irtibata geçerek İZSU ve İzmir itfaiyemiz hemen yangın alanında müdahaleye başladılar. İzmir Orman Bölge Müdürlüğümüze bağlı ekipler de yangın söndürme çalışmalarını gerçekleştiriyorlar. Havanın karanlık olması nedeniyle uçak ve helikopter ile yangına müdahale gerçekleştirilemiyor. Şu an yol trafiğe kapatılmış durumda. Gümüldür yolu üzerinden ve Ahmetbeyli yolu üzerinden araç trafiği verilmekte. Rüzgarın etkisi çalışmaları zorlaştırsa da ekipler canla, başla yangını kontrol altına almaya çalışıyorlar. Umarız en kısa sürede yangını kontrol altına alabiliriz. Ne yazık ki milli servetimiz, ciğerlerimiz yanıyor. Bir an önce bu felaketin son bulması için canla, başla çalışıyoruz. Şu anda alevlerin tehdit ettiği 2 oteldeki misafirlerimiz tedbir amaçlı tahliye edildi. Hepimize geçmiş olsun."



YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
Menderes ilçesi sınırlarındaki Oteller Bölgesindeki yangın, ekiplerin yoğun mücadelesi sonucu saat 00.30 sıralarında kontrol altına alındı. Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki, iki otelde kalan tatilcilerin tahliye edildiğini ve yangında herhangi bir can kaybı gözükmediğini söyledi. Soğutma çalışmalarına devam edildiğini de ifade eden Kaymakam Tiryaki, "Yangının çıkışı hakkında gün ağardıktan sonra gerekli incelemeleri yaptıktan sonra bir değerlendirme yapacağız." diye konuştu.

İzmir'in Dikili ve Menderes'te ilçelerinde çıkan yangınlarda ormanlıklar alanlar büyük zarar gördü. Dikili'de akşam üstü başlayan yangın gece saatleinde söndürülürken 10 hektarlık alan zarar gördü. Menders'in Özdere Mahallesi'nde ise gece 22:00 sularında yangın çıktı. Yangın rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü. Yangının yerleşim alanlarını tehdit ettiği öğrenildi. Yangın sebebiye Özdere-Menderes yolunun kapandığı bildirildi.

DİKİLİ

İzmir'in Dikili ilçesinin kırsal Yaylayurt Mahallesi'nde, tarım arazisinde çıkan ve rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçrayan yangın ekiplerin yoğun müdahalesiyle söndürüldü. Yaklaşık 10 hektarlık alanın zarar gördüğü yangın, Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 3 yangın helikopteri, 17 arazöz, çok sayıda orman işçisi ve çevre ilçelerden takviye gönderilen itfaiye ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü. Yazlık sitelerine yakın olması nedeniyle endişe yaratan yangın yerleşim birimlerine ulaşmadan kontrol altına alınarak söndürüldü. bölgede soğutma çalışmaları devam ederken, yangının tekrar başlama ihtimaline karşın, ekiplerin sabaha kadar nöbet tutacağı belirtildi.

'DOĞAL GÜZELLİK YOK OLDU'
Mahallenin eski muhtarı Özcan Demir, 'Yangın çıkınca buraya geldik. Doğal yemyeşilken yok oldu. Sonuç bu, yerleşim yerlerine ulaşmadan söndürüldü' dedi. Yaylayurt Mahallesi'nde yaşayan Serkan Aksu, bölgenin doğa güzelliğinin yangınla birlikte yok olduğunu belirterek, 'Buranın doğal bir güzelliği vardı. İnsanlar buraya gelip manzarayı seyrediyordu. Ama yangınla birlikte doğal güzellik yok oldu. Keşke yangından önce önlem alınmış olsaydı' diye konuştu. (DHA)

 
Yavru köpeği dereye atan işçi konuştu!
 
Van'da korkutan deprem!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 1 Temmuz 2019 Pazartesi 11:01

Hala doğamızı koruma bilincine ulaşamadık, kaybettiklerimizin telafisi en az 20 yıl gerektirir. Che ile yangın arasında ilişki kuran zavallılara ise akıl diliyorum. Yangının veya kundakçılığın siyasi görüşünün olduğunu düşünmek nasıl bir zavallılıktır?

Yorumu oyla      5      5  
1 Temmuz 2019 Pazartesi 09:51

Tarım arazisindeki yangın anız yakma yüzünden mi oldu acaba? Eğer öyleyse fena gerçekten

Yorumu oyla      5      5  
XXX 1 Temmuz 2019 Pazartesi 08:01

HDP KESİN KINAR ŞİMDİ.

Yorumu oyla      5      7  
Benim adım Cemil 1 Temmuz 2019 Pazartesi 07:58

bu bildiğin terör saldırısı, memleket düşmanlarının son saldırıları. Aynaya baktıklarında bir bir che görüyorlardır muhtemelen aslın da olansa bir sığırın yolundan giden malın teki olduğudur.

Yorumu oyla      5      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yavru köpeği dereye atan işçi konuştu!
Rize'nin Kalkandere ilçesinde, belediye temizlik görevlisi Sefer Kayacı, ...
Suriyeli gerginliği: Emniyet'ten açıklama geldi
İstanbul Küçükçekmece’de 12 yaşındaki kız çocuğuna taciz iddiasına yönelik ...
İzmir'deki düğünden dönüyorlardı: Can verdiler...
Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde düğünden dönen ailenin bulunduğu otomobilin ...
 
Çeşme'deki taş ocağı mücadelesinde 6. raund! Halk vazgeçmiyor
Çeşme Kent Konseyi tarafından Germiyan Mahallesi'nde düzenlenen toplantıda, ...
İzmir'de feci kaza: İki kişi can verdi
İzmir'de kavşağa hızlı girerek trafik ışıklarına ve MOBESE direğine çarpan ...
İzmir'de şehide yürek yakan veda
?Hakkari'de, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan ve tedaviye ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Atatürk’ün Fransız elçisine verdiği ders!
Mehmet KARABEL yazdı... Atatürk’ün Fransız elçisine verdiği ders!
İzmir'in 3 ilçesinde orman yangını
Ödemiş, Karşıyaka ve Buca ilçelerinde çıkan orman yangınları söndürüldü.
Arının soktuğu kadın hayatını kaybetti
Trabzon Araklı'da, bahçede çalıştığı sırada arı sokunca rahatsızlanan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva