HABERLER>İŞ DÜNYASI
27 Nisan 2018 Cuma - 15:06

İzmir'in gururu İZELTAŞ 50 yaşında

Türkiye’nin ilk ve en büyük el aletleri üreticisi İZELTAŞ 50.yaşını kutluyor. Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, “4 bin çeşit ürünle 40 ülkeye ihracat yapar hale geldik. İZELTAŞ, gerçek ve yerli Türk malı kullanma imkanını sağlıyor. En büyük dileğimiz dünyada her evde bir Türk malı olmasıdır” dedi.

İzmir in gururu İZELTAŞ 50 yaşında

İzmir’de 1968 yılında İsmet Yorgancılar ve girişimci bir ekip tarafından temelleri atılan ilk Türk el aletleri üreticisi İZELTAŞ, yarım asırlık başarısını kutluyor. Işıkkent’teki üretim tesislerinde 50.yıl dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında İzeltaş Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzeltaş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akın Dalan, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yorgancılar ve Genel Müdür Haluk Akdemir basın mensupları ile bir araya geldi. 50 yıllık başarı öyküsünü anlatan Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, önemli konulara değindi

TOPLU İĞNE BİLE ÜRETİLMİYORDU
1968 yılında kurulan İzeltaş’ın, Türkiye’deki şirketlerin ortalamasına bakıldığında önemli bir başarıya sahip olduğunu belirten Yorgancılar, “Kurulduğumuz yıllarda ülkemizde toplu iğne bile yapılmıyordu. El aletlerinin dünyada ilk yapıldığı tesisler Almanya’da kuruldu. O dönemde bu aletlere fırınlarda döverek şekil veriyorlardı; ardından otomasyon sistemine geçildi. O dönemde bizim böyle bir yatırım yapma isteğimize verilen cevap, ‘Siz tarım ülkesisiniz. Siz bunları üretin bize verin biz de size el aletleri verelim’ diyorlardı. Ama bugün geldiğimiz noktada İZELTAŞ’ın en büyük pazarının bize bu yanıtı veren Almanya olduğunu görüyoruz. Her türlü işlemi kendi tesislerimizde yapıyor, sadece çeliği dışardan alıyoruz. Diğer tüm mühendislik işlemlerinden paketleme işlemlerine kadar dışarı bağımlılığı olmadan kendi içinde çözen bir şirket haline geldik. Bunu yapan Türk mühendisleri ve Türk işçileridir” diye konuştu. Göreve geldiğinde İZELTAŞ’ta 450 kişinin çalıştığını belirten Yorgancılar,  “Şimdi 900 kişi çalışıyor. Ortalama her ailede 4 kişi olduğunu varsayarsak, sadece 3600 kişi bizim fabrikamızdan ekmek yiyor. Bu çok önemli bir sayı” dedi.

4 BİN ÇEŞİT ÜRÜN, 40 ÜLKEYE İHRACAT
İZELTAŞ’ta üretime başladıkları zaman 300 çeşit ürünle pazara girdiklerinin altını çizen Yorgancılar, “Bugün 4 bin çeşit ürün yapar hale geldik. Bu ürünler; otomotiv, inşaat, tarım, servis araç bakımı. 40 ülkeye ihracat yapıyoruz ve bu İzeltaş’ın kalitesinin hangi seviyeye geldiğini gösteriyor. Bu kalite ve hizmetin sonucudur. 900 çalışanımızla 3 fabrikada hizmet veriyoruz. Türkiye’nin 7 bölgesinde 156 bayimiz var ve perakendede 30 bin yere ulaşıyoruz” şeklinde konuştu.  İZELTAŞ’ın Türkiye’de 103. Ar-Ge Merkezi olduğunu da hatırlatan Yorgancılar, üniversite – sanayi işbirliği ve ürün geliştirme konusunda çalışmaların hızla devam ettiğini de sözlerine ekledi.

GERÇEK VE YERLİ TÜRK MALI
İZELTAŞ’ın gerçek ve yerli Türk malı kullanma imkanı sağladığını belirterek,  “En büyük dileğim dünyada her evde bir Türk malı olmasıdır. Zaten bunu gerçekleştirebilirsek bundan daha fazlasını yapmak işten bile değil. Herhangi bir ürün olabilir ama ne olursa olsun Türk malı olsun ama her evde olsun” diye konuştu. Yorgancılar, Çin’de üretilen malların kalitesi ile İZELTAŞ’ın kalitesini bir arada tutabilmenin söz konusu olmadığını da önemle vurguladı. 

50.YILA ÖZEL ÜRÜN
İZELTAŞ’ın 50.yılına özel olarak ürettiği, üzerinde Mustafa Kemal ATATÜRK’ün imzası bulunan, 19-23 anahtarı da basın mensupları ile paylaşan Yorgancılar, “Cumhuriyetimizin kurucusu Ata’mızın anısına böyle bir ürün ürettik. Bugünlere geldiysek. Onun sayesinde. Bu vesileyle saygıyla ve minnetle bir kez daha anıyoruz” diye konuştu. Yorgancılar daha sonra, üretim tesisinde 19-23 numaralı bir anahtara Atatürk imzasını bizzat kendisi işledi.

 
Ödemiş'te miniklerden hava kirliliğine karşı pedal
 
Aydın Büyükşehir sahada Acarlar'ı dinledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hanzade ÜNUZ sordu, Mesut Sancak yanıtladı... Parayı başımın üstünde taşımam
Hanzade ÜNUZ sordu, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak yanıtladı... ...
TÜSİAD Başkanı Bilecik'ten 'OHAL' açıklaması
Türkiye Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı ...
İZTO'da kan değişimi: Kilit göreve yeni isim!
İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) genel sekreterlik görevini yürüten Duygu ...
 
İzmir'de ilçe odaları birlik oldu
Torbalı Ticaret Odası (TTO) Meclisi; Bayındır, Ödemiş, Tire ve Selçuk’taki ...
İzmir buluşması: Amazonlar geliyor
Türkiye’de kadın istihdamının artması ve üniversite mezunları kadınların ...
İZTO'da başkanlık koltuğu minik Alperen'in ablasının
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, 23 Nisan ...
 
EBSO Başkanı Yorgancılar'dan 23 Nisan mesajı
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
TÜSİAD Başkanı'ndan İzmir'de 'özgürlük' ve 'laiklik' vurgusu
Türkiye Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı ...
İzmir Ticaret Odası'nda devir-teslim zamanı
İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) geçen hafta yapılan seçimlerininin ardından ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva