HABERLER>İŞ DÜNYASI
24 Nisan 2018 Salı - 08:51

İzmir buluşması: Amazonlar geliyor

Türkiye’de kadın istihdamının artması ve üniversite mezunları kadınların çalışma hayatına katılması amacıyla Ekim 2017 yılında temelleri atılan “kariyeramazon.com” proje tanıtıldı.

İzmir buluşması: Amazonlar geliyor

Kordon Otel’de gerçekleşen toplantıya SİMKAD yönetim kurulu üyeleri ve proje paydaşları Goethe Institut, Konak Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Ege Bölgesi Şubesi, Yeniden Biz Derneği, Ara Verip Tekrar Çalışma Hayatına Dönmek İsteyen Kadınlar Platformu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, Türk Alman Ticaret Odası İzmir Şubesi, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB), Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) yönetici ve temsilcileri ile projenin yürütücüsü Devajans Bütünleşik Pazarlama İletişim temsilcileri katıldı.

EVDE OTURMAKLA OLMUYOR
Toplantının başında konuşan Goethe Insititut Müdürü Anne Kathrein Weber, “kariyeramazon.com”un çok güzel bir isim olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında kadın istihdamı konusunda Türkiye ve Almanya arasında benzer sorunların olduğunu söyledi. Almanya’da eğitim alan kadınların başarılı bir şekilde mezun olduktan sonraki süreçte istihdamda yer almadıkları onun yerine çocuklarının sorumluluklarıyla ilgilendiklerini ifade etti. Weber konuşmasının devamında şunları söyledi: “Kadınların evde olması ekonomiye katkı sağlamıyor, kadınların çalışma hayatına katılması için Almanya’da bakanlıklar ve dernekler çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Günümüzde dernekler ve kurumlar var ve onlar toplumumuzun önemli bir çalışmasını oluşturuyorlar. Biz ise bugün buraya Almanya’da kadın istihdamı ile ilgili önemli çalışmalar yapan örgütlerden biri olan Goldnetz’i de davet ettik, umarım onların tecrübelerinden faydalanabiliriz ki Türkiye’de kadın istihdamına yönelik çalışmalar 25-30 yıl sürmesin.”

TAHTA BAVULLARLA BAŞLADIK
kariyeramazon.com” üniversite mezunu kadınların iş bulmasına yardımcı olacak
Goethe Institut Müdürü’nün ardından konuşan Smyrna İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği (SİMKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Serpil Gencer SİMKAD’ın 2012 yılından beri kadının insan hakları için çalışan bir sivil toplum örgütü olduğunu belirtti. Gencer, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin sağlanması için politikalar üretmek; ülkemizde kadının ekonomik bağımsızlığını kazanması için eğitim ve iş olanakları çalışmalarını yürütmek, hizmetlerimizi kampanyalar ile desteklemek kadın sorunlarının çözümlenmesine yönelik lobi çalışmaları yapmak ve iletişim ağları kurmak başlıkları görevlerimizdir” dedi. 2015 yılında Goethe Institut, Canan Güllü ve Yaşar Üniversitesi ile birlikte ilk projelerini gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Gencer, 2016 yılında “Tahta Bavullar” projesiyle de ilk defa erkeklere seslendiklerini söyledi.

ÇOK MUTLUYUZ
Proje paydaşlarından olan İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Temsilcisi Serpil Oltulu, Kadın temalı tüm projelerin içinde yer almaktan dolayı İZSİAD olarak çok mutluyuz dedi.

Türk Alman Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Ünal Eren ise “Kadın istihdam projeleri oldukça önemli bizde kendi ağlarımızı kullanarak ‘kariyeramazon.com’ projesine destek vermek istiyoruz” diye konuştu. Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Dönem Sözcüsü Fatoş Dayıoğlu da bu önemli projeyi ve birlikteliği desteklemekten dolayı çok mutluyuz diyerek kadın erkek eşitliği ile her şeyin daha başarılı olacağını bu sebeple içerisinde kadın ve çocuk olan her projede var olacaklarını söyledi. 

İZMİR DİŞİDİR
İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) Başkanı Tülin Eraslan da SİMKAD “kariyeramazon.com” projesiyle önemli bir açığı doldurduklarını düşündüklerini ifade etti. Eraslan konuşmasının devamında ise şunları kaydetti: “İzmir dişi ve kadın bir şehirdir, Amazonlar ilk geldiklerinde İzmir’e yerleştiler ve Amazon Kraliçesi Smyrna’nın adını bu şehre verdiler, İzmir kadını savaşçıdır.” 

Türkiye’de kadın istihdamının çok düşük olduğunu söyleyen Eraslan bu projenin İzmir’de doğmasından dolayı çok mutlu olduğunu da sözlerine ekledi. 

+ 1 DEĞER KAZANDIRMAK
PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Ege Bölgesi Şubesi Başkanı Serdar Kalaycıoğlu, “kariyeramazon.com projesini ilk öğrendiğimde hemen projeye dahil olmak istedim çünkü Türkiye’de kadın çalışan sayısı ağırlıkta değil bizde bu durumu eşit hale getirebilmek adına destek vermek istedik” dedi.  Projenin çalışma alanını üniversite mezunu kadınlar olarak belirlediklerini aksi takdirde projenin hedef kitlesinin genişleyerek dağılabileceğini ifade etti.  Kalaycıoğlu konuşmasında şunları anlattı: “kariyeramazon.com sitesinde iş arayan kadınlar öz geçmişlerini oluşturacaklar ve bizde gelen iş ve staj ilanlarını site üzerinden paylaşacağız. Web sitesinde sadece iş ilanları yer alamayacak, iş arayan kadınlara özellikle eğitim vermek istiyoruz. Her ay en az bir eğitim ve bir de faaliyet ve organizasyonlarımız olacak. Türkiye’deki üniversitelerden her sene 800 bin kişi mezun oluyor ve bu mezunların yalnızca 50 bini iş bulup çalışabiliyor. 50 bin kişi içerisinde olanlar ise kendilerine +1 değer katanlar. Bizim amacımız ise vereceğimiz eğitimlerle üniversite mezunları kadınlara o +1 değeri kazandırmak.”

 
4 ayda 17 kilo
 
Menemen’i 23 Nisan coşkusu sardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZTO'da başkanlık koltuğu minik Alperen'in ablasının
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, 23 Nisan ...
EBSO Başkanı Yorgancılar'dan 23 Nisan mesajı
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
TÜSİAD Başkanı'ndan İzmir'de 'özgürlük' ve 'laiklik' vurgusu
Türkiye Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı ...
 
İzmir Ticaret Odası'nda devir-teslim zamanı
İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) geçen hafta yapılan seçimlerininin ardından ...
Meyve ve sebze ihracatçılarının yeni başkanı Uçak oldu
Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı'na ...
Demirtaş’ın eski yol arkadaşından üniversite çıkışı: İstifa etmelidir!
İZTO Meclis eski Üyesi Necmi Çalışkan, “Ekrem Demirtaş, vakıf ve mütevelli ...
 
Ege Maden İhracatçıları Birliği’nde seçim hazırlığı
EGE Maden İhracatçıları Birliği’nin (EMİB) 27 Nisan’da yapılacak genel ...
BİM`in sahibinden kritik hamle
Türkiye’nin havacılık, uzay ve savunma sanayisine yönelik projelerinde ...
Mehmet KARABEL yazdı... Zaferin saklı adı, 'yaralı ceylan'
Mehmet KARABEL yazdı... Zaferin saklı adı, 'yaralı ceylan'
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva