HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Mayıs 2016 Çarşamba - 06:56

İzmir’in 'güleryüzlü festivali' başlıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından 26-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2. İzmir Mizah Festivali, İzmirlilere keyifli bir 4 gün yaşatacak.

İzmir’in  güleryüzlü festivali  başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz sene Aziz Nesin’in doğumunun 100. yılında başlattığı “İzmir Mizah Festivali”nin bu yıl 2.sini gerçekleştirecek. 26-29 Mayıs tarihleri arasında İzmir Sanat Merkezi, Havagazı Fabrikası ve Kent Kütüphane’sinde düzenlenecek etkinlikler kapsamında, edebiyat, karikatür, tiyatro ve sinema alanlarında söyleşi, atölye, sahne ve film gösterileri yer alacak.

Bu yıl festivalin “Onur Yazarı” olarak, mizah edebiyatımızın yaşayan en önemli ustasıMuzaffer İzgü seçimli. Kent Kütüphanesi’nde gerçekleştirilecek açılış töreninde, karikatür sanatının büyük ustası Tonguç’un bir sergisi de açılacak. Küratörlüğünü mizah tarihçisiTurgut Çeviker’in yaptığı sergi, Tonguç’un “Soyut” dergisine çizdiği karikatürlerden oluşuyor. Festival çerçevesinde, Turgut Çeviker’in Erdoğan Kar’la birlikte yaptıkları “Türk Canlandırma Sineması Tarihi” başlıklı belgeselin dünya prömiyeri de yer alacak.

Festivalde, Tonguç’un Sezer Tansuğ ile birlikte yaptığı “Amentü Gemisi Nasıl Yürüdü”nün de aralarında bulunduğu canlandırma sineması örnekleri sunulacak. İzmirli sanatseverler, bu alanda önemli çalışmalara imza atmış, filmleri yurt dışında gösterilmiş Meral ve Cemal Erez’in tüm filmlerinden oluşan bir programı izleme ve yaratıcıları ile söyleşme olanağı bulacak.

Tiyatro ve sinemada mizah

Usta tiyatrocu, mizah ustası Ali Poyrazoğlu, yasakları ve alışkanlıkları ti’ye alan, ezber bozan yapıtı “Ödünç Yaşamlar”ı 26 Mayıs’ta, açılışın ardından, İzmir Sanat’ta sahneleyecek.

İzmir 2. Mizah Festivali’nde sinemadan da iki komedi yer alıyor. 27 Mayıs’ta İzmir Sanat’ta Yüksel Aksu’nun “İftarlık Gazoz”u gösterilecek. Filmden önce Festival Yönetmeni Vecdi Sayar’la Yüksel Aksu “Sinemada Mizah” konusunda söyleşecekler. 29 Mayıs akşamı ise Ömer Uğur’un “Guruldayan Kalpleri”i gösterilecek. Yönetmenin ve oyuncuları Algı Eke ve Necip Memili’nin katılacağı gösteri, Havagazı Fabrikasında yapılacak. Algı Eke, son Sadri Alışık Ödülleri’nde “Yılın En Başarılı Kadın Komedi Oyuncusu” seçilmişti.

Stand-up da var, karikatür de..

29 Mayıs’ta “Guruldayan Kalpler”den önce, Havagazı Fabrikası’nda bir stand-up ve dinleti de yer alacak. Mizah yazılarıyla ve stand-up gösterileriyle tanınan Vedat Özdemiroğlu ile müzisyen Şirin Soysal’ın birlikte sahne alacağı gösteride Timur Selçuk ve Bertolt Brecht’ten parçalar seslendirilecek. Dinletide, Soysal’a piyanoda Adem Gülşen eşlik edecek.

Geçen yılın programı, tümüyle Aziz Nesin çevresinde şekillenirken, bu yıl daha geniş bir çerçeveye oturan festivalde, Tonguç sergisinin yanısıra karikatür sanatına ilişkin iki önemli etkinlik daha yer alıyor. İzmir Karikatürcüler Platformu sözcüsü ve Homur Mizah Grubu İzmir temsilcisi Mustafa Yıldız’ın 27 Mayıs’ta Kent Kütüphanesi bahçesinde gerçekleştireceği Karikatür Atölyesi ile aynı gün akşam İzmir Sanat’ta gerçekleşecek “Kadın ve Mizah” konulu panel, festivale renk katan etkinlikler arasında yer alıyor. Panele dört kadın çizer, Menekşe Çam, İltem Dilek, Meral Onat ve Betül Yılmaz katılacak

 
İzmir'de kumar kavgası: 1 ölü
 
Ve Paterson Köşkü ihaleye çıkıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediyede yerel yönetimler dersi
Bedia Midilli İlköğretim Okulu ve Reha Midilli İlköğretim Okulu öğrencileri ...
Üreticiye ‘ballı’ destek! Kocaoğlu: BM’ye ışık tutuyoruz
Büyükşehir, ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmak üzere 530 bin TL'lik ...
Karşıyaka’da çöpe yeni nesil konteyner çözümü
Nergiz Çarşısı’nda geçtiğimiz Mart ayında başlatılan yenileme çalışmaları ...
 
Karataş anılarla canlandı
İzmir’in tarihi semtlerinden Karataş’ta yaşanan anılar, Konak Belediyesi’nin ...
Yılın Gençlik Meclisi ödülü Bornova’ya!
Bornova Belediyesi Kent Konseyi’ne bağlı olarak çalışmalarını sürdüren ...
Menderes’te sağlık için spor!
Menderes Belediyesi tarafından kadınlara yönelik gerçekleştirilen sağlıklı ...
 
Genç satranççılar Balçova’da buluştu
Balçova’da düzenlenen 19 Mayıs Ulusal Satranç Turnuvası tamamlandı. Turnuvaya ...
İzmir’in gençleri ve yaşlıları birlikte oynuyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önemli sosyal projelerinden biri olan ...
Tire’de stat heyecanı: Hedef 2017!
Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Tire Belediyesi tarafından yaptırılan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva