HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Mayıs 2016 Salı - 06:59

Tire’de stat heyecanı: Hedef 2017!

Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Tire Belediyesi tarafından yaptırılan 15 bin kişilik Tire Arena'da inşaat çalışmalarının yüzde 40'ı tamamlandı. Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, "2017'de burada ilk başlama vuruşunu yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Tire’de stat heyecanı: Hedef 2017!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapım maliyetinin yüzde 80'ini karşıladığı 15 bin kişilik Tire Arena Stadı'nda iki büyük tribünün gövdesi ve kapalı alanlardaki ince işler tamamlandı. Yüzde 40'lik bölümü biten UEFA standartlarındaki statta şimdi sıra kale arkası tribünlerinin yapımına geldi.

İnşaat çalışmalarını yakından takip eden Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, "Amaç, siyasi çekişmeleri bir tarafa bırakıp bir projeyi gerçekleştirmekse, Tire'de bunun en güzel örneğini veriyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin büyük desteği ve Tire Belediyesi'nin gücüyle 1 yılda 15 bin kişilik stat projesini bu hale getirdik. Şimdi ikinci 300 günlük ihaleye çıktık. Kale arkası tribünlerini de 300 günde bitirip stadı hazır hale getireceğiz. Hayırlısıyla 2017'de burada ilk başlama vuruşunu yapacağız. Yani 'lafa gerek yok ayinesi iştir kişinin' diyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Kocaoğlu'na teşekkür
Tire ile İzmir arasında sadece 1 saatlik mesafe bulunduğunu dile getiren Çiçek, "15 bin kişilik stat İzmir kulüplerinin ihtiyacını büyük oranda karşılayacaktır. Şu an dışarıdan sadece kaba inşaat görünüyor. Ama kapalı alanlarda bütün tesisat, boya ve diğer donanımla ilgili işlerde 100 kişi çalışıyor. Bu çalışmalarda bize bu büyük desteği veren önümüzü açan Sayın Aziz Kocaoğlu'na Tireliler adına teşekkür ediyorum. Bittiğinde hepimizin gurur duyacağı bir tesis olacak" dedi.

Milli maçlar da oynanabilecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Tire Belediyesi tarafından yaptırılan, Süper Lig maçları ve milli maçların da oynanabileceği stadın, 2017 yılının Temmuz ayında hizmete açılması planlanıyor. 15 bin kişilik kapasitesiyle bir bölge stadından çok, modern bir şehir stadı kimliği taşıyacak Tire Arena, üst ligleri hedefleyen ilçe futbol takımının da en büyük kozu olacak.

 
Flaş! Çifte faiz beklentisi: Dolar ateşi çıktı!
 
CHP’de AK Partili yöneticinin paylaşımına yorum ihraç getirdi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
24 Mayıs 2016 Salı 12:36

Belediye Tire' ye 15 bin kişilik stat yapıyor, bakanlık koskoca Karşıyaka' ya 15 bin kişilik stat yapmaya kalkıyor. 😀😀😀 Koskoca Mavişehir' de dev gibi alanlar gökdelenler, AVM'lere verildi, Karşıyaka için binaların arasına butik stat yapmaya çalışıyorlar. Türkiye' de yeni yapılan statların büyük çoğunluğu şehir dışı diyebileceğimiz yerlere yapılıyor. Statlar şehir içinde olsun da binaların yoğun olduğu Yalı ve Gürsel Aksel' e olmasın. Buraların park olması gerekiyor. Koskoca bölgede başka açık alan, halkın nefes alabileceği yer yok. Son yerlere de stat yapıyorlar. Ancak Menderes önerisi de yanlış, Örnekköy de ... İzmir' de Atatürk Stadı yıkılmalıdır. Daha önce gündeme geldi ancak maliyeti fazla diye vazgeçildi. Diğer şehirlere dev gibi statlar yapılırken maliyet önemli değil, İzmir'e gelince maliyetler fazla butik stat yeterli. Koskoca şehirde 2 tane adam gibi stat yapacak yer bulamadılar. Çiğli'de ki önerilen yer olmaz denilmişti ancak şimdi 10 bin kişilik basketbol salonu yapma peşindeler. Belediye yerinde olsam o arazide ki hakkımı vermem. Stat olmaz ama basketbol salonu olur nasıl bir mantık ? Mavişehir deki salona insanlar yürüyerek gidiyor. Futbol stadı içinde yürüyerek gitmek istiyoruz demişlerdi. Basketbol için geçerli değil mi ? Stat altına mağaza yapacaklarmış, gelir gelecekmiş. Mavişehir' de ki dev AVM'ler varken kim ne yapsın stat altı mağazayı?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Konak için el ele'ye tam not!
Konak Amatör spor kulüpleri Birliği’nin hazırladığı ‘Konak için el ele’ ...
Ve Foça’ya gemi seferleri yola çıkıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce Foça’ya düzenlenen gemi seferleri, 4 Haziran ...
Türkiye'nin 'sakinleri' Seferihisar'da buluştu
Uluslararası Cittaslow (Sakin Şehir) ağının Türkiye ve Kıbrıslı üyeleri ...
 
Ve Ahilik Haftası başladı
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, ...
Alsancak’ta buruk şenlik: Bu sene eğlence yok!
15.Alsancak Şenliği iki gün sürecek. Art arda gelen şehit haberleri nedeniyle ...
Kocaoğlu’ndan yeni Ankara çıkarması: Kimlerle görüşecek?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Ankara’ya gitti.
 
Karşıyaka'ya 'kapalı yüzme havuzu' müjdesi!
Karşıyaka’nın kapalı yüzme havuzu ihtiyacını gidermek için çalışmalar ...
Tanju Okan yelken ve yat yarışları ödülleri açıklandı
Tanju Okan’ı anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen 17. Geleneksel Tanju ...
'Bornova'nın Stadı' yeni sezona hazır!
Doğanlar’daki Yeni Bornova Stadı’nın ikinci etap çalışmaları ve çevre ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva