HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Temmuz 2015 Cuma - 16:20

İzmir’in gözü UNESCO: Şimdi sıra Selçuk’ta!

Aralarında Selçuk Efes ile 'Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzajı’nın da yer aldığı listede İstanbul için de güzel haber geldi. İstanbul’un Tarihi Alanları Koruma Durum Raporu tartışmaya açılmadan kabul edildi. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Bizler Almanya’dan; UNESCO’da tüm hazırlıkları tamamlanan Efes’in Dünya Miras Listesine dahil edilerek döneceğiz. Ben buna yürekten inanıyorum” dedi.

İzmir’in gözü UNESCO: Şimdi sıra Selçuk’ta!

Almanya’nın ev sahipliğinde Bonn’da 28 Haziran-08 Temmuz 2015 tarihlerinde devam eden 39. Dünya Miras Komitesi’nin Dünya Miras Listesine kayıtlı kültürel miras alanlarının Koruma Durum Raporlarının görüşüldüğü 2 Temmuz 2015 tarihli oturumunda Dünya Miras Komitesi, İstanbul’un Tarihi Alanları Koruma Durum Raporunu tartışmaya açmadan kabul etti. Komitede alınan karar gereğince; Türkiye’nin 01 Şubat 2016 tarihinde Dünya Miras Merkezine ilerleme raporu sunmasına ve 2017 yılında gerçekleştirilecek 41. Dünya Miras Komitesine sunulmak üzere yönetici özetini içeren güncellenmiş Koruma Durum Raporunun tamamlanarak 01 Aralık 2016 tarihine kadar iletilmesine karar verdi.

ŞİMDİ GÖZLER SELÇUK VE DİYARBAKIR İÇİN ALINACAK KARARDA
05 Temmuz Pazar günü görüşülmesi beklenen  Efes’in UNESCO’ya girmesiyle ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, aralarında CHP ve MHP’li Belediye Meclis üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu 20 kişilik ekip ile Almanya’nın Bonn kentine gitti. Burada bir dizi temaslarda bulunan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, 05 Temmuz Pazar günü yapılacak olan toplantının sonucunu merakla beklediklerini söyledi.


ALMANYA’DAN MÜJDELİ DÖNECEĞİZ
Başkan Bakıcı, daha önce Dünya Miras Listesine dahil edilecek yeni doğal ve kültürel varlıklar arasında Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi ICOMOS’un olumlu görüş sunduğu Efes’in asıl listede yer almasına kesin gözüyle bakıldığını ifade etti. Almanya’nın Bonn kentine yapılan ziyaretlerinde önce Türkiye’nin ev sahipliğinde 04 Temmuz Cumartesi günü Bonn WCCB Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan resepsiyona katılacaklarını belirten Başkan Bakıcı, daha sonra 05 Temmuz Pazar günü Efes’in adaylığının görüşüleceği son derece önemli ve merakla beklenen o toplantının kararını bekleyeceklerini kaydetti.
Başkan Bakıcı; “Bizler UNESCO için tüm hazırlıklarımızı tamamlandık. İnşallah Almanya’dan ilçemize Efes’in Dünya Miras Listesine dahil edilerek döneceğiz. Ben buna yürekten inanıyorum. 1994 yılından bu yana verilen mücadelenin mutlu sonucunu inşallah Pazar günü hep birlikte yaşayacağız. Ben bu anlamda bizleri burada yalnız bırakmayan, bu önemli heyecanımızı bizlerle paylaşan İzmir Valimiz Mustafa Toprak’a, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan’a, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz,  Efes Alan Yönetimi Başkanı Cengiz Topal’a, Selçuk Efes Kent Belleği Koordinatörü Arkeolog Yusuf Yavaş’a Avusturya Arkeoloji Enstitüsü Efes Kazıları Başkanı Doç. Dr. Sabine Ladstatter’e, Efes Müzesi Uzmanı Arkeolog Dr. Gamze Günay Vonedlegraeve ile belediye meclis üyelerimize, Oda Başkanlarımıza ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerimize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

 
İzmir’deki sistem krizinde son bomba: O kartlar da geçiyor!
 
İzmir’de feci kaza! Otomobil dereye uçtu: 2 ölü, 1 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’deki sistem krizinde son bomba: O kartlar da geçiyor!
İzmir’de toplu ulaşımda kullanılan elektronik temassız akıllı kart sistemi ...
Torbalı Belediyesi aile şirketine döndü: CHP’den sert tepki
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez göreve geldikten bir yıl sonra ...
Balçovalı çocuklar yüzme öğreniyor
Ücretsiz spor okulları ile 6 bin çocuğa hizmet veren Balçova Belediyesi, ...
 
Çiğli’de sözleşme bayramı, Başkan’dan örnek çıkış!
Çiğli Belediyesi şirketi Kafesan ve DİSK Genel İş Sendikası arasında imzalana ...
Bornova’dan Polonya’ya dostluk köprüsü
Bornova Belediyesi, kardeş kenti olan Polonya’nın Bialystok Belediyesi ...
Konak’ta zabıtadan at eti operasyonu: Kesime baskın!
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta insan sağlığını hiçe sayanlara karşı zabıta ...
 
Gaziemir'de hafriyat krizi ve hendek savaşı!
Gaziemir Belediyesi’nde krize neden olan Optimum Alışveriş Merkezi’nin ...
Buca Madımak'ı unutulmadı
Sivas Madımak Oteli'nde 22 yıl önce katledilen 33 aydın, yazar ve sanatçı ...
Başkan Pekdaş’tan operasyon: 2 haftada 3 isim gitti
Görev süresinin birinci yılını geride bırakan Konak Belediye Başkanı Av. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva