HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Temmuz 2015 Cuma - 12:31

Bornova’dan Polonya’ya dostluk köprüsü

Bornova Belediyesi, kardeş kenti olan Polonya’nın Bialystok Belediyesi ile işbirliği anlaşması imzaladı. Bornova ile Bialystok belediyeleri arasındaki işbirliği anlaşmasının anısına Atatürk Mahallesi’nde yapımı tamamlanan parkın açılışı da gerçekleştirildi. Yaklaşık 4.5 dönüm alana yayılan İzmir Körfezi manzaralı parkın açılış kurdelesini Olgun Atila ve Tadeusz Truskolaski birlikte kesti. Bialystok Belediye Başkanı Tadeusz Truskolaski ve beraberindeki heyete ilçede yürütülen projeleri tanıtan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Aramızdaki işbirliğinin kentlerimize önemli katkılarının olacağına inanıyoruz” dedi.

Bornova’dan Polonya’ya dostluk köprüsü

Bornova Belediyesi, Polonya’nın önemli üniversite merkezlerinden biri olan kardeş kenti Bialystok ile ilişkilerini güçlendirecek bir adım attı. İki kent arasında geniş kapsamlı bir işbirliği anlaşması imzalandı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile Bialystok Belediye Başkanı Tadeusz Truskolaski arasında imzalanan anlaşmaya göre iki kent arasında eğitimden spora, turizmden kültüre, ekonomiden, ulaştırma ve altyapıya, çevre koruma projelerinden, gençler arasındaki işbirliğine ve sosyal yardımlaşmaya kadar pek çok konuda işbirliği yapılacak.
 


İşbirliği anlaşmasını imzalamak üzere Bornova Belediyesi’nin davetlisi olarak kente gelen Bialsytok Belediye Başkanı Tadeusz Truskolaski, Özel Kalem Müdürü Przemyslaw Tuchlinski ve Strateji Geliştirme Müdürü Tomas Buczek ile birlikte temaslarda bulundu. Heyeti önce makamında ağırlayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, daha sonra Doğanlar Stadyumu ve Dost Market’te yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.


 
İKİ KENTİN DOSTLUĞUNUN ANISINA 4.5 DÖNÜMLÜK PARK
Bornova ile Bialystok belediyeleri arasındaki işbirliği anlaşmasının anısına Atatürk Mahallasi’nde yapımı tamamlanan parkın açılışı da gerçekleştirildi. Yaklaşık 4.5 dönüm alana yayılan İzmir Körfezi manzaralı parkın açılış kurdelesini Olgun Atila ve Tadeusz Truskolaski birlikte kesti. İkili daha sonra aynı park içinde birer dostluk fidanı dikip cansuyunu vererek, iki kent arasındaki ilişkilerin de diktikleri fidanlar gibi gelişip büyümesini diledi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila yapımı kısa süre önce tamamlanan Park’a belediye meclisinin de onayını alarak ‘Bornova Bialystok Dostluk Parkı’ ismini vereceklerini söyledi.
 
Bialystok Heyeti gün boyunca Bornova Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları yerinde inceleyip ilçenin önemli merkezlerini gezerek bilgi aldı. Akşam ise Başkanlar Olgun Atila ve Tadeusz Truskolaski ile iki belediyenin bürokratları işbirliği anlaşmasını imzalamak üzere Bornova’nın tarihi mekanlarından biri olan Villa Levante’de biraraya geldi. Protokolün imzalanmasının ardından Başkan Atila, heyet üyelerine  Bornova Belediyesi Uluslararası Homeros Sanat Yoluyla Sevgi ve Barış Suluboya Festivali’nde dereceye giren eserlerden hazırlanan tablolardan hediye etti. İşbirliği protokolü ile kardeş kent ilişkisini bir adım ileriye taşıyan Bornova ve Bialystok Belediye Başkanları ve bürokratları ile Bornova Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Jülide Kesken, akademisyenler ve meclis üyeleri aile pozunda biraraya geldi.
 
BİALYSTOK’LU FUTBOLCULARI DA DAVET ETTİ
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bugün Bialystok Belediyemizle kardeşlik hukukumuzu daha da geliştirip yeni işbirliklerine altyapı hazırladık. Tadeusz Truskolaski ile hangi konularda işbirliği yapabileceğimizi konuştuk. İlişkilerimizi spordan kültüre pek çok alanda geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi. Başkan Atila, protolün imzalanmasından hemen önce Bialystok’un futbol takımının Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı maçı kazandığını belirterek, “Önümüzdeki dönemde takımınızı da Bornovamızda misafir etmek isteriz” dedi.
 
BORNOVA BİZE UĞURLU GELDİ
Tadeusz Truskolaski, Bornova’da yaptıkları gezi ve incelemelerin kendileri için çok yararlı olduğunu belirterek, “Sayın Olgun Atila’nın bundan sonraki işbirliklerinin daha ileri boyuta taşınacağı inancına katılıyorum. Bornova bize uğurlu geldi. Biraz önce takımımız maçı kazandı” dedi. Truskolaski, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve delegasyonunu Bialystok’ta görmekten mutluluk duyacaklarını dile getirdi.

 
AK Partili Sürekli: Ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için çalışacağız
 
Davutoğlu açıkladı: O bakanlığa sürpriz isim!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta zabıtadan at eti operasyonu: Kesime baskın!
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta insan sağlığını hiçe sayanlara karşı zabıta ...
Gaziemir'de hafriyat krizi ve hendek savaşı!
Gaziemir Belediyesi’nde krize neden olan Optimum Alışveriş Merkezi’nin ...
Buca Madımak'ı unutulmadı
Sivas Madımak Oteli'nde 22 yıl önce katledilen 33 aydın, yazar ve sanatçı ...
 
Başkan Pekdaş’tan operasyon: 2 haftada 3 isim gitti
Görev süresinin birinci yılını geride bırakan Konak Belediye Başkanı Av. ...
Torbalı Belediyesi üniversiteli gencin adını parkta yaşatacak
Torbalı Belediye Meclisi genç yaşta yaşamını yitiren üniversite öğrencisi ...
Katliamın 22. yıl dönümünde hüzünlü anma
Çiğli Belediyesi, 2 Temmuz Sivas Katliamı'nın 22. yıl dönümünde katledilenleri ...
 
Karabağlar yolları yenileniyor
Karabağlar Belediyesi ekipleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle ...
Güzelbahçe'nin en güzel bahçesi seçildi
Güzelbahçe Belediyesi’nin düzenlediği “En Güzel Bahçe” yarışması sonuçlandı. ...
Karşıyaka'nın bisikletli zabıta sayısı arttı
Kaldırım işgalleri ve işportayla mücadelede daha etkin olmak için çalışan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva