HABERLER>GÜNCEL
29 Kasım 2017 Çarşamba - 11:11

İzmir'in göbeğinde açlıktan okula gidemiyorlardı... Müjdeli haber geldi

Ege Mahallesi'nde okula açlık nedeniyle devam edemeyen çocuklara İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi "Bu çocuklarımıza kahvaltı, öğle yemeği sorununu çözeceğiz. Gerekiyorsa kıyafet yardımı, ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

İzmir in göbeğinde açlıktan okula gidemiyorlardı... Müjdeli haber geldi

EGEDESONSÖZ- (ÖZEL HABER) Geçtiğimiz hafta 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle konuştuğumuz Konak Ege Mahallesi Muhtarı Kemal Ersun bölgesinde bulunan Sakarya ile Mustafa Öğütveren ilkokullarına kayıtlı 460 öğrenciden 125'nin okula kayıt yapamadığı yapanların da okula gidemediklerini ifade etmişti.

Muhtar Ersun, okulların idarecileri ile bir araya gelerek devam edemeyen çoukların eğitim hayatlarına dönmeleri yönünde aileler ile görüşmeler yapmış ancak anne-babalar "Çocuklarımıza sabah kalvaltı yaptıramıyoruz. Okullada öğle birşeyler yiyecek paraları yok. Aç kalıyorlar bu nedenle gönderemiyoruz" dediklerini aktarmıştı.

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN NE GEREKİYORSA...
Haber üzerine İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, gazetemizi arayarak dezavantajlı mahallelerde okula gidemeyen, kahvaltı yapamayan, öğle okulda yemek yiyemeyen 125 öğrencinin sözkonusu ihtiyaçları giderileceği gibi kıyafet yardımı da yapacakalarını ifade etti.

İl Mİlli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi "Yoksul, dezavantajlı bölgelerdeki bu çocuklarımızın durumu bizi eğitimci olarak çok üzdü. Biz her yıl binlerce çocuğumuzun okuluna, eğitimine devam edebilsinler diye gereken yardımları yapıyoruz. Ege Mahallesi'nde bulunan bu çocuklarımızın sabah kahvaltı, öğle yemeklerini hatta kıyafet ve benzeri ne gerekiyorsa yardım edeceğiz. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir ve bizi yüceltecek olan değerlerimizdir, yarınlarımızdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin tek bir evladı eğitimsiz kalamaz, maddi koşullarından dolayı hiçbir çocuğumuzun eğitimsiz kalmasını kabul edemeyiz. Her şeyden önce ben bir öğretmenim, eğitimciyim. O çocukların eğitiminden bir öğretmen olarak, İl Milli Eğitim Müdürü olarak kayıtsız kalamayız" dedi.

OKUL İDARESİ VE MUHTAR İŞBİRLİĞİ
İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi, mahalle muhtarı ile irtibat kurarak okullarına söz konusu sebeplerden gidemeyen, devam edemeyen çocukların okullarına bir an önce dönemleri için ilgili Sakarya ile Mustafa Öğütveren ilkokullarının idareleri ile de bağlantı kurarak sorunu bir an önce çözeceklerini kaydetti.

"ÇOCUKLARIMIZ MUTLU OLUR"
Ege Mahallesi Muhtarı Kemal Ersun, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'nin çocukların kahvaltı ve okulda yemek sorunlarını çözeceğini belirtmesine çok sevindiklerini söyledi. Ege Mahallesi Muhtarı Ersun "Okula devam edemeyen çocukların aileleri ile bizzat kendim görüşüyorum. Okulların idarecileri gelip liste vermişti. 'Bu çocuklar okula gelmiyor ailelerine ulaşın' diye. Ben de anne babalarına soruyorum. Okula gidemeyen çocukaların velileri sabah 'Sabah çocuğumuza bir şeyler yediremiyoruz, aç karınla çocuk okula nasıl gitsin. Üstelik öğlen okulda birşey yiyemeyecek aç kalacak çocuk' diyorlar. Ben bir çoğunu tanıyorum zaten, babaları hamallık ya da günlük bir iş bulursa evde yiyecek bir şeyler oluyor. Onun dışında gerçekten bu insanlar aç ve yoksullar. Eğer öğrencilerimize bu yönde yardım olursa çocuklarımız okula devam etme imkanı bulur. Örnek bir proje olur. Çocuklarımız adına çok seviniriz" şeklinde konuştu.

 
İzmir'de iklim değişikliği seferberliği
 
Otomobili olanlar dikkat! 2018'de zam geliyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyük operasyon: 360 gözaltı kararı!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik ...
Zarrab'ın imzaladığı belge yayınlandı!
ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarının ihlal edildiğine dair davada Zarrab’ın ...
Kritik MGK'dan flaş Afrin mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 3.5 saat süren kritik ...
 
Eski gol kralı için mahkemeden karar!
FETÖ soruşturması kapsamında tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen ...
Foça'da çaldılar, Buca'da yakalandılar!
Foça ilçesinin Yenifoça Mahallesi'nde bir işyerinden çelik kasa çalan ...
İzmir'deki 'Ahmet Atakan' olaylarına mahkemeden karar!
İzmir'de dört yıl önce, Hatay'daki ODTÜ destek yürüyüşünde, 22 yaşındaki ...
 
Karaburun Yarımadası'nda balık çiftliği isyanı!
İzmir'in Karaburun Yarımadası'nda kurulmak istenen su ürünleri yetiştiriciliği ...
ABD Savcılığı: Zarrab suçlamayı kabul etti!
DHA'nın haberine göre, ABD'li savcı Reza Zarrab'ın suçlamayı kabul ettiğini ...
İzmir'de emekli polis, eşine kurşun yağdırmıştı... İşte aldığı ceza!
İzmir Bölge Adliye Mahkemesi, Karşıyaka ilçesinde boşanmak isteyen eşini ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva