HABERLER>GÜNCEL
14 Ekim 2012 Pazar - 13:51

İzmir'in 'en pahalı' parkı için ilk kazma vuruldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ziraat Bankası'nın 2 bin 904 metrekarelik yerine kamulaştırmasız el attığı gerekçesiyle açılan davada 42 milyon TL'ye satın almak zorunda kaldığı Konak Vergi Dairesi yanındaki alana, park yapımına başladı. Bu park, İzmir'deki en pahalı parkı olacak.

İzmir in  en pahalı  parkı için ilk kazma vuruldu

İZMİR - Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü, 1984 yılında dönemin Büyükşehir Belediyesi yönetimi tarafından, yol ve çevre düzenlemesi yapılan Konak Meydanı ve sahil arasından geçen Atatürk Bulvarı'nın Konak Pier Alışveriş Merkezi ile Vergi Dairesi arasında, bir kısmı yeşil alan bir kısmı yolda kalan 2 bin 904 metrekarelik arsayla ilgili kamulaştırmadan el atma davası açtı. Büyükşehir Belediyesi, çim ve ağaçlarla yeşil alana dönüştürdüğü bu alana açılan davada 22 milyon TL'yi ödememek için Mayıs 2005'de parselden el çekti. Yeşil alan olan parklardaki çim ve ağaçları söken Büyükşehir Belediyesi, yoldaki asfaltı da sökmek için hazırlık yaptı. Ancak, İzmir kamuoyu Ziraat Bankası'na tepki gösterdi. İki kurum arasında görüşmeler yapıldı. Dava sürerken, çözüm arandı. Kriz, TBMM gündemine de taşındı. Bu süreçte devam eden davada bilirkişi tespitleri sonucu arsanın değeri Mart 2007 itibariyle gecikme faizleriyle birlikte 42 milyon TL'ye yükseldi. Sonuçta, Yargıtay İzmir'in en işlek yolu olan yolda kalan Ziraat Bankası'na ait 2 bin 904 metrerelik arsaya 1984 yılında kamulaştırmadan el atan Büyükşehir Belediyesi'ni faiziyle birlikte 42 milyon TL ödemeye mahkum eden İzmir 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi kararını onadı. Büyükşehir Belediyesi, imara açık olmayan, planlarda yeşil alan olan alana yeniden park yapımına başladı. İzmir'deki en pahalı park unvanını alacak olan alanda greyderler çalışmaya başladı.
 
DAHA ÖNCE DE BULVARA 16 MİLYON TL ÖDENMİŞTİ
Ziraat Bankası'ndan önce de TCDD 2003 yılında Bornova Kamil Tunca Bulvarı'nın kendi mülkiyetinde olan 56 bin 500 metrekare ve 14 bin 500 metrekarelik iki parseline kamulaştırmadan el atma nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'ne dava açmıştı. Bulvar 1985-1987 yılarında Alsancak Limanı ile Çimantaş Fabrikasını bağlayın demiryolu hattı işlevini kaybettiği için TCDD tarafından söküldükten sonra Büyükşehir Belediyesi burayı yola dönüştürdü. Yaklaşık 4 kilometrelik yola Kamil Tunca Bulvarı adı verildi. TCDD 17 Eylül 2003 tarihinde İzmir 10'uncu Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtığı davayı 2005'de kazandı. Büyükşehir Belediyesi faizleriyle birlikte 16 milyon TL ödemeye mahkum oldu. TCDD'nin de onayıyla Büyükşehir Belediyesi bu parayı 24 ay taksitle ödedi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Özfatura'nın Mirası ! 15 Ekim 2012 Pazartesi 14:07

Ziraat Bankası'nın da TCDD'nin de kazandığı kamulaştırmasız el atma davaları, Burhan Özfatura'nın ilk döneminden (1984-1989) kaynaklanıyor. Yıllardır temizlenemedi arkasında bıraktığı sorunlar. Özfatura'ya "duayen" ve "büyük başkan" muamelesi yapıp, onun hataları üzerinden Kocaoğlu ve CHP'yi yıpratmaya çalışan "vicdansız"lara hatırlatmak gerek.

Yorumu oyla      17      6  
ercüment şahin 15 Ekim 2012 Pazartesi 11:03

zamanında 18. madde uygulaması yapılmadan parsele göre imar verilirse, birileri zengin edilip birileri mahvedilirse sonuç bu, buna benzer bir sürü dava sonuçlanmak üzere , ödenicek tazmimatların büyüklügü zamanında yenilen rüşvet ve yolsuslugun büyüklügünü gösterir. yasalara göre imar uygulaması yapılsa yol ve yeşil alanlar bedelsis kamuya geçer. belediyelerde ne rüşvet döner nede yolsusluk. yaptıkları tek iş plan degişiklikleri sona erer.

Yorumu oyla      13      6  
izmirli 15 Ekim 2012 Pazartesi 10:58

Bakın bakalım belediyenin paraları nereye gidiyor.ondan sonrada çıkıp derlerki devlet para vermiyor.verilen paralara izmire ne yatırımlar yapılır hesaplayın bakalım.Aziz kalmaya devam edin siz.İzmir bundan sonra GAVUR İZMİR değil,AZİZ İZMİR OLSUN:

Yorumu oyla      14      15  
deli bekir 15 Ekim 2012 Pazartesi 10:17

başka bir şey yapsaydınız şaşardım.. iki ağaç, bir bank,biraz çimen al sana park.

Yorumu oyla      13      12  
Cebimizi Hortumlayan Parti..... 15 Ekim 2012 Pazartesi 03:39

AKPARTİ belediyeyi alınca bir teklifim olacak. park bahçeler müdürlüğünde cehepe li biri olsun. en iyi yaptıkları iş. valla dünyada ellerine kimse su dökemez , haklarını vermek lazım..

Yorumu oyla      16      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova'da pitbull dehşet saçtı! Aile isyan etti
Balçova’da arkadaşları ile okul bahçesinde futbol oynarken tasmasız olarak ...
İçkili mekanlar bu şehirden tecrit ediliyor
Kırıkkale Belediye Başkanı AK Parti’li Veli Korkmaz, il merkezinde bulunan ...
Sınıra bu kez de kaçakçı ateşi: 3 yaralı!
Hatay’ın Kırıkhan İlçesi’nde sınırın Suriye tarafından sigara ve çay getiren ...
 
İstanbul'da insanlık dışı cinayet!
İstanbul Bahçelievler'de, üniversite öğrencisi Fatma Nur Çelik yeni taşındığı ...
İzmir’de korkunç ‘aile’ cinayeti: Dünüre kurşun yağmuru
Ödemiş’te bir kömür deposunda çalışan Y.D. (70) bir yıl önce intihar eden ...
İzmir’de Yılmaz Özdil çılgınlığı!
Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yılmaz Özdil, 'İsim, Şehir, Bitki' adlı ...
 
Öğretmenini öldürecekti: Dehşet özentiye psikolojik tedavi
Karabağlar’da 15 gün önce öğretmeni Rabia Sevilay Durukan’ı çok sayıda ...
Foça’da Akdeniz foklarını yaşatma seferberliği
Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi ...
İzmir’in büyük hastanesinde ‘köfte’ paniği!
Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde köfte yiyen 60 personel zehirlenme teşhisiyle ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva